Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

klechy dzwonia dzwonami

Polecane posty

Gość gość

Po cholere klechy dzwonia dzwonami z rana co pol godziny wolaja zeby isc do kosciola o 6 rano przeciez kto ma pojsc to pojdzie po cholere dzwonic nie dadza pospac ludziom kuzzzwa i mam dwa koscioly na jednej ulicy a zadnego basenu, boiska dla dzieci itp.Nieee kusciuluw pobudujmy bo to najbardziej potrzebne...

Gość gość
W moim mieście(mniej niż 20 tys. mieszkańców) jest kilkanaście kościołów, przeważnie pustych. Z okien widzę wieże trzech. Do dwóch mam jakieś 5 minut pieszo. Żadnych dzwonów nie słyszę na szczęście. Byłam kiedyś odwiedzić koleżankę i tam jest taki mały osiedlowy kościółek, niedawno wybudowany. Jak zaczęły jakieś wsiowe kuranty grać, to myślałam, że z krzesła spadnę. Zainwestował księżulo, nie swoje, a jakże, w nagłośnienie i wali na full ludziom po oknach. Podobno ludzie skargi pisali, bo dzieci się budzą i drą wniebogłosy, a starcy z łóżek spadają. Ale nie wiem jaki efekt, to przyniosło.

Gość gość
Dzwony oczyszczają atmosferę duchową. Wieśniaki mentalne jesteście i tyle. Co komu przeszkadzają dzwony, do których normalny człowiek się szybko przyzwyczaja i nie zwraca na nie uwagi. Lepsze dzwony niż disco polo na pół wsi dzień w dzień.

Gość gość
No też piszę przecież, że dzwonów nie słyszę, a jestem w polu rażenia kilku kościołów. Za to elektroniczne powinny być zakazane.

Gość gość
Klecha obraca ministranta!

Gość gość
Nie przejmujcie się. Za jakieś 25 lat muezin będzie się darł 5 razy dziennie z minaretu.Dzieki takim debilom jak wy

Gość gość
dzwony odstraszaja demony