Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość zachowania mojego 3latka co robić

Polecane posty

Gość gość

Ciągle bije wszystkich mnie, młodszego braciszka, wszystko umyślnie niszczy marze po wszystkim nie można nic zostawić w zasięgu ręki. Jak napije się herbaty resztę wylewa na dywan. Wszystko robi na złość jak patrzę na mamy z dziećmi w jego wieku zazdroszczę... Nigdy nie przeżyłam czegoś takiego na spacerze że dziecko idzie grzecznie za rączkę ja mam zawsze z nim ekscesy. Chodzi do przedszkola nawet tam nie nauczył się współgrać z innymi dziećmi je też bije wyrywa zabawki... W dodatku nic nie chce mówić ma 3 latka i 2 mc staram się z nim ćwiczyć mowę jak zaleciła Pani logopeda ale on nie chce szarpie się, pluje i śmieje w głos. Mąż ciągle mówi że to jeszcze dziecko bez przesady mamy rówieśników w rodzinie i są to dzieci usłuchane wcale nie wymagam dużo tylko tyle żeby mnie słuchał. Gdy go proszę PRZESTAŃ udaje że nie słyszy jak krzyknę on też się drze jak próbuje go postawić do kąta "udaje że nie ma nóg" albo sie kładzie na podłodze i żadna siła go nie ruszy, muszę się z nim szarpać. Przyczyną nie jest młodsze rodzeństwo on już taki był przed ciążą. Gdy miał dwa lata myślałam że w końcu to minie a teraz z drugim dzieckiem jestem bezsilna mam wrażenie że nigdy nic się nie zmieni...

Gość gość
Musisz wprowadzic jasne zasady i kary. nie stanie w kacie a cos wiekszego np dzien bez bajki i tlumaczyc tlumaczyc tlumaczyc

Gość gość
tłumaczę nic nie działa nawet z nim staje w kącie, auta ulubione schowane za zasługę kara na bajki z komputera z tv jedyne co to nie ma kary na spacery. Nic nie działa myślę o psychologu dziecięcym m in. dlatego że tak się zachowuje i nie mówi a starałam zawsze czytać mu wierszyki-teraz nawet z tym są problemy.

Gość gość
Ostro ,stanowczo,krotko !!! Bez wywodow,zbednej dyskusji i przekomarzania ! 3 lata,to owszem,dziecko,ale juz bardzo rozumne dziecko,ktore doskonale wie(a przynajmniej wiedziec powinno,co wolno,a czego nie !!) .Z twojego opisu wylania sie bardzo rozpuszcxony,bystry dzieciak ! Ale nic straconego,zacznij wreszcie wymagac****ilnuj,zeby to co wymagasz,bylo spelnione.Zeby to nie bylo puste gadanie.Zwolenniczka kar cielesnych nie jestem,glownie klade nacisk na rozmowe,tlumaczenia i kary....ale....czasem....jak po raz enty tlumaczenia nie przynosza skutku,taka pieczec na tylek traumy na psychice nie zrobi.I bierz kobito,do roboty nad dzieckiem,bo przyjda naprawde powazne problemy !!!

Gość gość
Jakie są ulubione zabawki dziecka,jak się nimi bawi?

Gość gość
Autka resoraki juz ma od paru dni schowane i auto na pilot tez lezy na półce gdzie nie sięgnie i jak pokazuje że mam mu dać tłumaczę dlaczego nie...

Gość gośćania
wiesz co się zadziało?urodził się braciszek, który zajmuje więcej uwagi rodziców niż on. Teraz twój starszy musi walczyć o twoją i męża uwagę, a będąc niegrzecznym zyskuje ją natychmiast. I nie pisz mi proszę, że staracie się równo traktować dzieci. To niewykonalne przy takich maluchach bo relatywnie więcej czynności wykonujesz przy młodszym i starszy tak to odbiera. Poza tym nie możesz tego obiektywnie stwierdzić. To co możecie zrobić oprócz tego co zostało napisane to więcej to starać się spędzać z nim czas ale tylko z nim. Można to zrobić na dwa sposoby. Np młodszego podrzucić i wyjść tylko ze starszym na spacer, plac zabaw albo podzielić się z mężem-np raz na kilka dni mąż zabiera starszego ty zostajesz z młodszym a po kilku dniach odwrotnie. Takie wyjścia nie muszą być długie, ale ważne żeby były częste i aby w trakcie rozmawiać i bawić się tylko ze starszym. Pozdrawiam !

Gość gość
wszystkie metody juz zostały wyczerpane i nie pieprzcie o stanowczości aytorka wygląda na osobe zrónoważaną a nie ciumkającą , rada jest jedna a skuteczna pach na doooope raz a konkretnie z nie którymi nie da się inaczej a teraz szczekajcie

Gość gość
Nawet plusiki za pochwały i minusy za złe zachowanie przylepialiśmy na lodówkę nic nie daje. A co do klapsów czasem dostaje al;e wtedy co oddaje mi...

Gość adsadsa
gośćania przecież autorka napisała, że syn był niegrzeczny przed drugą ciążą. Nauczy się czytać ze zrozumieniem :-o Autorko myślę, że tylko konsekwencja plus kary i nagrody.

Gość gość
W jaki sposób się nimi bawi?Pokazuje palcem co chce?

Gość gość
Szczekac nie mam zamiaru,a co do stanowczosci autorki...hm...no szczegolnie to widac,jak dziecko moze ja uderzyc....ech....a jesli juz dajesx w tylek,to niechze to zaszczypie,a nie rozsierdza i powoduje odwet

To w takim razie więcej kar. Niech siedzi w miejscu przez 10 min. za każde złe zachowanie.

Gość gość
Zaraz,zaraz....ADHD powoduje,ze dziecko jest nadaktywne,ciagle w ruchu,nie umie sie koncentrowac...ale nie tlumaczcie agresywnych zachowan,nieposluszenstwa,dokuczania- ADHD,bo to wielki blad !

Gość gość
Adsa trzylatek siedzi 3 minuty,nie 10 !

Gość Tasmanska
Kocham takie tematy, prosze o wiecej. To mnie zdecydowanie przekonuje o słuszności decyzji nie rozpładzaniu się Kto normalny sobie funduje taką tyranke i nerwice? ludzie są niepoważnie robiąc sobie dzieciaki a później ryk,ze dzieciarnia wstrętnie się zachowuje i ich terroryzuje . Na własne zyczenie. Slodkie, cudowne niuniusie to tylko w reklamach . Mi by ręka chyba odpadla , a jemu tyłek jakby moje tak się zachowywało . Albo w wariatkowie, albo w kiciu bym chyba wylądowała

Gość gość
Wszystko co pisałyście niestety zostało praktykowane :( Echhh Jest bardzo żywiołowym dzieckiem ale ADHD nie ma. Spędzamy z nim dużo czasu jak mały uśnie staram się zabawiać go codziennie chodzimy pod kościół na dzwony o 18 (bo bardzo lubi bam bam) no chyba że coś przeskrobie to i na bam bam go nie zabieramy... Właśnie staramy się aby był w centrum zainteresowania sama mam młodsze rodzeństwo i wiem co to zazdrość. Pomaga mi karmić małego, kąpać , przewijać itd tak że uważa to jako zabawę...

Gość gość
Tasmanska szkoda że Twoja mama nie skorzystala z aborcji....

Gość gość
A wytlumacz mi jedna rzecz: do trzylatka mowisz,ze idziecie na BAM BAM ???? Nie mam wiecej pytan :-o czemu traktujesz go,jak malego gluptaska ?

Gość Tasmanska
I to jest bląd autorko. Najgorsze co możecie robić to stawianie dzieciaka w centrum zainteresowania, bo dajecie mu przekaz ,ze caly świat kreci się w okól niego i ma się podporządkować POD dziecko, a nie odwrotnie. A wiadomo ze to dziecko ma się do świata podporządkować, do zasad i reguł w nich panujących , nie przeciwnie. Wy robicie najgorsza rzecz takim przekazem

Tasmanska ja dzieci nigdy nie uderzyłam i jakoś żyję, w wariatkowie nie wyladowalam. Wiec twoja teorie o biciu dzieci żeby były posłuszne można o kant tyłka rozbić.

Gość Tasmanska
gość dziś - moja mama swoje życie prowadziła jak chce, nie jęczała. Jak problem przysporzyłam to radykalnie się z nim obchodzila, krotko i na temat Ja skorzystałam nie raz i dobrze mi z tym

Gość Tasmanska
TaWredna - jakby ci się trafił taki egzemplarz jak autorki to nie widzi mi się twoje czyste konto bezklapsowe

Otóż wyobraź sobie, że gdyby mi się trafił taki egzemplarz ( akurat córka przechodzi masakryczny bunt dwulatka) to stosowalabym ( a raczej stosuje) inne metody, a nie bicie. I może cię to zdziwi ale skutkują.

Gość gość
3 latekj w centrum uwagi = rozkapryszony gówniarz który najgorszymi sposobami bedzie walczył o uwagę ! chcesz zrobic z niego gwiazdę estrady że on musi byc w centrum uwagi , zaraz mi zadymi z czaszki ! jak on ma byc wyciszony jak robisz z niego małpę cyrkową ? cofam co powiedziałam o tobie ty nie zrównoważona tylko ładnie ubrałaś to w słówka jesteś kolejna idiotką która nie powinna się rozmnażać , twój estradowy gnojek będzie terroryzował wszystkich swoja męczącą osobą , ty myslisz że w polsce potrzebny jest kolejny taki mały gnojek ? powinien znać swoje miejsce w szeregu !

Gość gość000
Witam, jestem z wyksztalcenia pedagogiem i troszke sie naogladalam 3latkow i ich zachowania, twoj synek zapewne przechodzi bunt 2latka, ktory objawia sie moze troche bardziej niz u innych dzieci, ale tez trzeba pamietac ze kazde dziecko jest inne. kazdy mysli ze bunt 2 latka przechodzi sie tylko w wieku 2 lat tak jak wskazuje nazwa a wraz z trzecimi urodzinami mija. nieprawda. taki bunt moze trwac nawe i do 5 roku zycia, a jego dlugosc uzalezniona jest od postawy rodzicow. nie chce ci radzic co masz robic, ale uwazam ze wizyta u psychologa to najlepsze wyjscie, szczegolnie dla ciebie, bo wykonczysz sie nerwowo. a tak specjalista powie ci jak powinnas postepowac i zapewne na efekty trzeba bedzie troche poczekac bo w koncu nie od razu rzym zbudowano. pozdawiam

Gość Tasmanska
TaWredna no widzisz sama piszesz ze u ciebie pomagają inne metody,wiec po co masz klapsy dawac? Autorka psize,ze iniej te inne metody nie pomagają Ja jak najbardziej jestem za tym, ze jeśli inne kary, metody skutkują to absolutnie nie ma sensu do klapsów się posuwać, a jeśli nie skutkują .. no to cięższa amunicje można zastosowac

Gość gość
Może źle określiłam nie dajemy mu sobą dyrygować zawsze staje na naszym-rodziców. Ale zanim tak się stanie mamy problem tam gdzie chcemy iść ,z ubieraniem, myciem zębów itd. Jakoś teraz trzeba sobie poradzić z tym fantem. Dziękuję wszystkim za poradę postaram się być jeszcze bardziej stanowcza.

Gość gość
gość000 dziś Dziękuję za wypowiedź :)