Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olxia

mój eksperyment 21 dni zapraszam

Polecane posty

ogólnie zaczęłam od 9.10. ale oficjalnie zaczynam od poniedziałku 13.10.2014. może ktoś jest chętny ze mną po odchudzać się? każdy może jak chce, albo może też iść moim planem :) ale ogólnie w grupie raźniej, będę codziennie wieczorem pisać jak mi poszło, pisać bilans, liczyć wieczorem kalorie, pisać ile ćwiczyłam takie tam. bo planuje ruszać się codziennie :) to jest mój plan img31.otofotki.pl/obrazki/hn465_Clipboard02.png a tam gdzie pisze owoc to ogólnie będą same jabłka, bo dostałam reklamówkę pysznych jabłek od koleżanki więc trzeba to zjeść :) a jabłka mają dobre właściwości w diecie więc super. Jak widać mam plan rozpisany na 21 dni. obiad jedynie jest niewiadomą, będę jadła to co będzie ale mniejszych ilościach, unikała smażonego, makaronów, sosów tłustych i ziemniaków. mój cel? chciałabym w 21 dni stracić 6 kg. moje obecne bmi to 31.7 jest z czego się odchudzać jakby mi się udało osiągnąć cel to bmi wynosiło by 29.7 czyli z otyłości wpadłabym już w kolejny przedział tylko nadwaga :D no to co do zobaczenia jutro!

Gość gość
Zamiast planu, wrzuć swoje zdjęcie do oceny Olciu:classic_cool:

Gość gość
Ciekawe jak wygląda osoba z pikaczu w awatarze:classic_cool:

Gość gość
ja chętnie wystartuje chce przetestować olej kokosowy - wszędzie piszą o jego odchudzajacyh właściwościach - co do ruchu to myślę o siłće 2 razyw tygodniu. W domu mam orbitreka. Olej kokosowy mam bardzo wysokiej jakości i chce zobaczyć czy to działa ;) Dieta - hym no zero słodyczy i ostatni posiłek koło 19 - chodzę spać koło 24. A tak zupełnie normalnie bede tylko omijać bomby kaloryczne.

dzień 1, 8 i 15. ś: zielona herbata i jabłko 2ś: zielona kawa bez cukru i mleka/ można dowolną herbatkę o: normalniej ale mniej p: kawa z mlekiem bez cukru k: szklanka jogurtu nat z cynamonem dzień 2, 9 i 16 ś: zielona herbata i 1 tost z czymś dowolnym 2ś: zielona kawa bez cukru i mleka/ można dowolną herbatkę o: normalniej ale mniej p: kawa z mlekiem k: 2 jaja na twadro i pomidor lub ogórek dzień 3, 10 i 17 ś: zielona herbata i jabłko 2ś: zielona kawa bez cukru i mleka/ można dowolną herbatkę o: normalniej ale mniej p: kawa z mlekiem k: serek wiejski można dodać jakieś warzywo dzień 4, 11 i 18 ś: zielona herbata i tost z czymś dowolnym 2ś: zielona kawa bez cukru i mleka/ można dowolną herbatkę o: normalniej ale mniej p: kawa z mlekiem k: omlet z jednego jajka i 1 łyżka mąki, polane jogurtem dzień 5, 12 i 19 ś: zielona herbata i jabłko 2ś: zielona kawa bez cukru i mleka/ można dowolną herbatkę o: normalniej ale mniej p: kawa z mlekiem k: 2 łyżki pł. owsianych na wodzie i jabłko z cynamonem dzień 6, 13 i 20 ś: herbata i tost z czymś 2ś: zielona kawa bez cukru i mleka/ można dowolną herbatkę o: normalniej ale mniej p: kawa z mlekiem k: co chcesz, na co masz ochotę, ale zdrowo dzień 7, 14 i 21 ś: zielona herbata, owsianka z dowolnym owocem i jogurtem nat. 2ś: zielona kawa bez cukru i mleka/ można dowolną herbatkę o: normalniej ale mniej p: kawa z mlekiem k: co chcesz, na co ochota, ale zdrowe tost - mam na myśli kromkę pieczywa od pieczone w tosterze bez masła, można zjeść z serem białym, wędliną, dzemem, warzywami, itp. ja będę piła zieloną kawę. kupiłam w tesco za 7zł o smaku ananasowym. smaczna i służy mi w diecie :) ale można pić w tym czasie coś innego np. szklankę soku pomidorowego. między posiłkami wolno tylko wodę mineralną , samą lub z cytryną, wolno herbatki owocowe, ziołowe: mięta, melisa, pokrzywa, rumianek, co kto lubi, można pić yerbe matę, i czerwoną herbatę. po 19 już nic nie jemy. w dni gdzie jest tost na śniadanie możemy więcej się ruszać, a w dni gdzie jabłko to spacer wystarczy :) dieta jest ułożona pod mój tryb życia, jeśli dla Ciebie jest za mało, możesz zwiększyć ilości, czyli 2 jabłka, 2 tosty :) można też dołożyć do podwieczorka czy do 2śniadania marchewkę surową lub grejfruta. obiady są normalne więc na pewno nie jest to głodowa dieta :) przewiduje zjadać śniadanie o 9:30, 2ś: o 11:30, obiad o 14:00, p: 16:00 i o 18:00 kolacja. no to tyle.

Gość gość
Zamień zieloną herbatę na czerwoną, zielona tylko stabilizuje proces przemiany materii :classic_cool:

nie jestem dziewczynką do oceny :) bo ja znam swoją wartość :) jestem piękna uśmiechnięta i szczęśliwa ale muszę schudnąć bo głupie kolana mnie bolą, więc to dieta dla zdrowia.. a nie z powodu kompleksów ;)

gość od oleju kokosowego - chętnie zapraszam :) testujmy nasze pomysły na diety przez 21 dni :) a nóż wyjdzie nam to na zdrowie :D

dzielmy się swoimi sukcesami i osiągnięciami a nawet porażkami, ale mam nadzieje że takowych nie będzie, w końcu chyba nie trudno wytrzymać 21 dni

Gość gość
Olxia dziś Oj, chyba powtarzasz to co powiedział Ci psycholog :D

nie chodzę do żadnego psychologa. i zawsze znajdzie się jakiś frajer anonimowy co tylko obrażać umie. i nie rozumie, że człowiek może być szczęśliwy taki jaki jest bo waga nie może być wyznacznikiem naszego szczęścia.. to tylko świat oszalał, a laski przez to powariowały..

Gość gość
Nigdzie Cię nie obraziłem i nie miałem takiego zamiaru, jeśli coś Cię zabolało to przepraszam:classic_cool:

WYBACZAM ;) ja się nie obrażam, ja tylko wyrażam swoją opinie, bo każdy ma prawo do tego.

Gość agusisis
Olxia ile wazysz,jaki wzrost? ja musze schudnac 4 kg zeby miec moja idealna wage 58 kg/170cm,ale te ostatnie kg zawsze najciezej zrzucic

ja mam 175 cm, i obecnie 97,1 kg. //na samym początku ważyłam 105 kg. więc już trochę spadło. ja chciałabym ważyć 68 kg :P no ale mój plan na razie przewiduje 21 dni.. wiesz.. małymi krokami do celu, nie wierzę w dietę schudnij 15 kg w miesiąc... nie realne i nie zdrowe .. małe cele, duże sukcesy.

Gość agusisis
ok,dzis to w sumie mój 3 dzien odchudzania,tamte 2 dni i dzis jadłam tylko jabłka,jogurt naturalny,soczewice,czuje sie tak lekko.ale dlugo nie pociagne na takim jedzeniu bo ja kocham jesc,w dodatku w pracy też pasuje zjesc cos konkretniejszego

Gość agusisis
te 3 dni takie restrykcyjne to własciwie kara za środowe i czwartkowe obżarstwo,boszzzzz nawet nie bede pisac ile wpierdzielilam,ale bylam taka zła ze wzielam sie za siebie,którys raz z kolei

nie warto karać się brakiem jedzenia, po kiedyś złapie cię wilczy apetyt i jeszcze gorzej, lepiej za karę ćwiczyć, spalać zbędne kalorie ;) no i jak pracujesz to musisz sobie to tak rozłożyć, żeby jeść jak potrzebujesz, a jak w domu to mniej :)

Gość agusisis
ja nie moge pic octu jabłkowego,próbowalam 2 razy i zawsze po ok 3 dniah pojawiają mi sie jakies czerwone gule na twarzy,znikają dopiero po odstawieniu,a czerwoną herbate moze zaczne pic,do tej pory była nalogowo zielona:)tylko pamietam ze czytalam ze czerwona wypłukuje minerały z organizmu

@bazienka - no ja narazie mam przerwe z occtem. bo nie można za długo a już piłam, mi zielona kawa pomaga, a czerwona to pije bo lubię :) a ja nie uzywam cukru w ogóle, teraz mam kupiony ksylitol, albo od czasu do czasu slodzik chemiczny, ale miniemalnie ;)

tabletek na dietę to ja bym żadnych nie jadła, lepiej już napić się wody z dużą ilością cytryny :)

@bazienka pisząc odżywka miałam na myśli odżywkę białkową dla sportowców mam taką ona jest waniliowa i słodka od jakiegoś słodzika, używam pół porcji dziennej to jakieś 20 kcal i do tego wybijam jajko i mam pyszny omlet :D

no to tak : poniedziałek - dzień 3 ;) /bo zaczęłam od soboty. wstałam o 8:20, ale śniadanie dopiero o 9:30 zjadłam. duże jabłko 250g i wypiłam 500 ml zielonej herbaty. (130 kcal) no i już na biurku stoi 500 ml wody mineralnej z cytryną. na obiad mam rosół z marchewką - bez makaronu :) potem ta kawka z mlekiem, o 17:00 idę na spacer z kumpelom będzie ******* na kolacje czeka na mnie ten jogurt z cynamonem. i na noc wypije sobie jakąś herbatkę z melisy :) o. zobaczymy jak mi pójdzie, dzień będzie chudy, ale taki ma być. życzę wszystkim powodzenia! :) wytrzymamy to tylko 21 dni.

Gość gość
Sniadanie trzeba zjesc max do 30 min po obudzeniu sie , mobilizujesz organizm do przemiany materii , w innym przypadku posilek , jego wartosc odzywcza zostanie zmagazynowana , a tego trzeba unikac.

@gość - śniadanie jem wtedy kiedy jestem głodna, a skoro jem zawsze o 9:30 już od kilku lat i żyje, i chudnę, to chyba jest dobrze.. nie ważne co radzą specjaliści, ważne by rada pasowała do nas samych :)

@bazienka - no jest 3 posiłki pokarmów stałych :) ja lubię dużo pic, mam całą szafkę herbatek. poza tym ja z nudów wieczorem przed komputerem wypijam 1.5 l wody na raz ;D ale mi to służy. ale każda dieta powinna być dostosowana dla nas samych :)