Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jest największy gatunek pająka w PL? Na moim oknie siedzi takie bydle, że n

Polecane posty

Gość gość

igdy takiego nie widziałem... Od zewnętrznej strony utkał pajęczynę na całe okno i nałapał owocówek, śpi tam i czasem się budzi, żeby zjeść, to nie jest ten czarny, co chodzi po domu z tymi grubymi odnóżami, tylko takie coś jak krzyżak z tym, że jest większy od tych czarnych nawet, nie widzę grzbietniej strony, ma czarno pomarańczowe odnóża, dosyć długie. Z 7 cm średnicy jak się rozłoży( łącznie z odnóżami)...Największy jakiego widziałem w PL na wolności.

Gość gość
Haha, ja mam na szybie z******tego tlustego krzyzaka

Gość gość
Ciekawi mnie czy będzie jeszcze rósł, wisi tam już ponad tydzień na tej utkanej sieci, a ja dałem mu spokój bo okaz mnie interesuje...Wygląda jak krzyżak, ale dużo, dużo większy...

Gość gość
Zazdroszcze ci takiego widoku

Gość gość
Chyba cie lubi skoro wybral tam sobie miejsce, moja corke wszystkie zwierzaki kochaja i ten krzyzak na jej szybie tez:)

Gość gość
A wiecie czy one mogą tak przetrwać zimę? Wisi od zewnętrznej strony okna, czyli na dworze...wygląda jakby zapadał w sen zimowy... Odkąd wisi nie mam owocówek w kuchni, tylko pełno w jego sieci...

Zaintrygował mnie ten temat. Mógłbyś zrobić zdjęcie? 7 cm? Nie przesadzasz nieco? Z tymi pomarańczowo-czarnymi odnóżami skojarzył mi się jeszcze strojniś nadobny, ale nie osiąga on aż tak kolosalnych wymiarów.

Gość gość
Na serio taki jest, próbowałem robić zdjęcie telefonem, ale ch*jowo wychodzi, nic nie widać, a ojciec nie chce dać swojego ukochanego aparatu, mówi, że dla takiej głupoty nie będzie tego robił, ale jutro jak pójdzie do pracy to skroję i wrzucę tutaj foty...Dodaj temat do ulubionych.

Gość gość
vikernes, to na pewno nie strojniś nadobny na 99% to krzyżak, ale nie jestem pewny bo nie widzę grzbietu, wyszedłbym na zewnątrz obczaić, ale boję się, że go spłoszę i sp*doli. Plecie taką sieć, jaką napisali na wiki, że krzyżaki robią. Jutro stanę z aparatem, zrobię z zooma zdjęcie.

Gość gość
Do jutra temat umrze, dawaj go, bom ciekawa :)

Będę cierpliwie czekała. :) Też kiedyś miałam takie wielkie bydle w domu, ale okazało się, że to kątnik domowy większy, który może osiągać tak duże rozmiary. Do Twojego opisu raczej nie pasuje, ale spójrz: .http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Hausspinne_Tegenaria_atrica.jpg Też ma niby pomarańczowo-czarne odnóża.

Gość gość
On nie zasnal, tylko czeka aby cos smacznego zezrec, one tak siedza w bezruchu dlugi czas,

Gość gość
Tez mam takie bydle w domu a na jego z******tej pajeczynie pelno malych kurd**elkow, ktore on olewa i czeka na bardziej tlusty okaz :)

Gość gość
o matko, jak ja się tego boję ! wrzuć mu tam jakąś muchę :D

Gość gość
Haha smieszny ten pajaczek ze zdjecia, ma dlugie lapki, moj ma gruby tylek ale lapki ma krotsze niz ten bydlak ze zdjecia, moj to tlusty leniwy obzarciuch a jak sie usmialam jak zasuwal do zdobyczy a potem szybko biegl na swoje centralne miejsce i stanal w bezruchu:) jak niexywy

Gość gość
Nie bojcie sie, w polsce nie ma jadowitych pajakow

Gość gość
Moj kot poluje na muchy, ukatrupi zawsze i zostawi

Gość gość
A ktore sa jadowite?

Gość gość
ooooo dzieki, poczytam o nich, moj facet kloci sie ze mna ze nie ma a ja tez myslalam ze sa :)

Gość gość
w jaskiniach lubia zyc jadowite