Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AmyW

Jakie to ciśnienie wg was?

Polecane posty

Gość AmyW

97/88 puls 94 33 lata kobieta Nadmienię, że od zawsze takie mam. Reaguje na zmiany pogody.

Gość gość
nie dobre bo bardzo mala rozncia miedzy skurczowym a rozkurczowym,puls tez bardzo wysoki

Gość gość
ja mam 108/68 puls 110

Gość gość
no ale co to oznacza, przykładowo..?

To pierwsze zbyt niskie i puls za wysoki... żle się czujesz gdy masz takie ciśnienie? Znam osoby które po prostu tak maja i nie przeszkadza im to więc może taka twoja natura

Gość gość
Nie no, czuje sie dobrze..;)tylko odczuwam często jak sie pogoda zmienia, wiem kiedy bedzie niż a kiedy wyż ..niepokoi mnie tez rozkurczowe, czy nie jest za mała róznica pomiedzy skurczowym a rozkurczowym?

Zgłoś się do dobrego lekarza, który da Ci może jakieś leki na unormowanie, wyregulowanie Twojego cisnienia

Gość gość
masz niskie ciśnienie puls masz normalny

Gość gość
Idealne ciśnienie wynosi 120/80.

Jakbys miała 100/60, to ok. Za wysoka ta druga wartosc, warto ją obnizyc. Jesli puls masz stale taki sam, moze byc. Mój mąz mial taki wysoki puls, jak palił. Gdy rzucil palenie, puls zszedł do 76-80. Ja mam dosc niskie cisnienie, po 5 kawach, pod wieczór 110/60, 100/55. A kidys poszlam rano do sklepu, bez kawy, i zemdlałam. Ktos mnie wziął pod pachè, kazal przebierac nogami, pogotowie po drugiej stronie ulicy...Okazało siè, ze mialam 80/60. Lekarz powiedzial, ze zemdlałam przez zbyt małą róznicè mièdzy skurczem a rozkurczem. Po zastrzyku, i godzinnym lezeniu wzrosło do 105/70. Bez kawy ani rusz:) Autorko, idz do lekarza, no i stale kontroluj cisnienie.

Gość gość
Zastanawia mnie to wszystko bo od jakiegos czasu nie służy mi pogoda z bardzo wysokim cisnieniem (wyż) bóle głowy - wlasnie sobie przypomnialam. Z kolei jak jest niż to chce mi sie najzwyczajniej spac...

Gość AmyW
czy grozi mi rak trzóstki?

rak trzustki to grozi nawet takiemu co ma idealne ciśnienie.... wszystko się może zmienić jak w kalejdoskopie. nie ma czego się bać na zapas.

Gość AmyW
Czasem mdleję przez to niskie ciśnienie :(

Gość poruszenie_W_bokserkach
niskie dzwoń po pogotowie! i ten puls!

Gość gość
Kup porządny ciśnieniomierz.

Gość adam

Jakbym miał znowu kupować ciśnieniomierz to znowu bym wziął Simple. Jest prosty ale trwały, nic się tutaj nie psuje, mankiet odpowiednio duży na moje ramię....które jakieś chude wcale nie jest. Dobrze się też sczytuje wyniki z wyświetlacza, cyfry widać z odległości, wszystko jest duże, powiększone.

Gość renata

Ciekawą ofertę ma Sanity za pakiety urządzeń. My z mężem wzięliśmy komplet SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl. Ciśnieniomierz o tyle fajny że z akumulatorem, a pulsoksymetr poza saturację zmierzy też tętno. Duża oszczędność w cenie, jak najbardziej zakup oceniam na plus.

Gość jarek
Dnia 24.01.2019 o 13:13, Gość adam napisał:

Jakbym miał znowu kupować ciśnieniomierz to znowu bym wziął Simple. Jest prosty ale trwały, nic się tutaj nie psuje, mankiet odpowiednio duży na moje ramię....które jakieś chude wcale nie jest. Dobrze się też sczytuje wyniki z wyświetlacza, cyfry widać z odległości, wszystko jest duże, powiększone.

Podpowiem ten sam model, polski Simple od Sanity. Prosta budowa ale zaawansowane nowoczesne badanie, z dołu, przez co jest szybciej i bez dociskania mankietu do ręki na siłę.

Gość adb

Moi dziadkowie leczą się na problemy z ciśnieniem, kupiłem im ciśnieniomierz SmartCardio i to był genialny zakup. Czytelny wyświetlacz, pamięć do 60 pomiarów dla dwóch osób. Dla starszych również się sprawdził idealnie.

Gość Gość ..

To co powiecie na ciśnienie 100/10puls 120

Gość Ula

Ja mam wysokie ciśnienie, ale to kontroluję. Mam ciśnieniomierz z haxe, bardzo dobry i raz dziennie sobie mierzę. Musicie na siebie uważać.