Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prośba o pomoc

Polecane posty

Gość gość

WITAM. BŁAGAM O POMOC. Jest mi bardzo wstyd pisać i prosić o pomoc.... Ale niestety sytuacja mnie do tego zmusiła. Mam na imię Małgorzata, mam 47 lat, dwóch synów w wieku 17 i 14 lat, których sama wychowuję od 8 lat. Tatuś wyjechał za granicę i ślad po nim zaginął. Mieszkamy w Warszawie. Bardzo duże problemy finansowe mam od 7 miesięcy. W lutym zbankrutowała firma , w której pracowałam 10 lat. Przez 2 miesiące w ogóle nie pracowałam, następnie zatrudniłam się w sklepie "Społem" jako ekspedientka. Niestety nie na długo, po 2 miesiącach sklep został zamknięty. Nic nie mogę znaleźć, nawet zwykłego sprzątania. Młodszy syn jest dzieckiem zdrowym, starszy jest alergikiem, przyjmuje szczepionkę , która dużo kosztuje. Przez brak pracy mam potworne długi, wynajmowane mieszkanie niepłacone od 5 miesięcy - grozi mi wypowiedzenie i przeprowadzka na ulicę w końcu co najgorsze - komornik. Nie daje już rady. Żeby kupić książki , zeszyty do szkoły dla synów zaciągnęłam pożyczkę lichwiarską. Chłopcy nie mają butów, kurtek na jesień i zimę. Młodszy syn przez wakacje wyrósł z większości ubrań . Są chwile, że nie mam pieniędzy na chleb oraz na leki dla syna i dla mnie choruję na astmę oskrzelową .Proszę o pomoc, DAROWIZNĘ LUB POŻYCZKĘ na dłuższy okres czasu. Będę wdzięczna za każdą okazaną mi pomoc. Nigdy nie przypuszczałam, że znajdę się w tak krytycznej sytuacji. Małgorzata OSOBOM O WIELKIM SERCU Z GÓRY DZIĘKUJĘ.

Gość gość
Gosiu podaj maila kotku :) prosi facet

Gość gość
kobieto idz do MOPSu i tam pros o pomoc....nie wierze ,ze nie mozesz znalezc pracy w Wawie.....ja mieszkam na wsi,mam wyksztalcenie wyzsze,ale zadna praca nie hanbi....najwazniejsze wyjsc z tego "dola" ale i synowie moga troche popracowac np przy ulotkach.....trzeba tylko chciec,a nie patrzyc biernie!

Gość gość
zrób może bezpłatne ogłoszenie na olx że przyjmiesz używane rzeczy dla dzieci, opisz dokładnie rozmiary, może ktoś pomoże olx.pl jest dobre bo to ogłoszenia bezpłatne, lokalne, załóż sobie tam profil, to łatwe możesz podobne ogłoszenie dać na gumtree.pl przeglądaj ogłoszenia, często ludzie wystawiają tam ogłoszenia w dziale "oddam za darmo"

Gość gość
spytaj też w parafii, może ksiądz zrobi ogłoszenie i znajdą się dobrzy ludzie którzy oddadzą za darmo rzeczy lub książki, przybory szkolne jest caritas, bezpłatne obiady w jadłodajniach mops jako samotna matka możesz liczyć na dodatek mieszkaniowy, zapomogi, popytaj, poszukaj