Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zmienialyscie kiedys mm na mm Pepti??? Pilne!!!!

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie- Chce zmienic mojemu dziecku zwykle mm na pepti (dla dzieci ze skaza). Chce to zrobic na wlasna reke bez konsultacji z lekarzem tylko boje sie zeby nie zrobic malemu krzywdy. Z lekarzem nie da sie pogadac (mieszkam w UK) bo tutaj nieustanna wysypka na policzkach, ramionach i udach to dla nich sucha skora a nie alergia bo wysypce nie towarzysza wymioty i biegunki. Mi juz nic nie przychodzi do glowy oprocz tego ze to alergia na mleko. Pomyslalam ze na wlasna reke zdobede mleko pepti i sprobuje czy bedzie poprawa. Co o tym myslicie? Dziecko ma 7 mcy i od urodzenia jest na tym samym mleku.

Gość gość
aha, dodam ze maly kapany jest w oliatum i balsamowany tez oliatum- nic nie pomaga (wczesniej byly normale kosmetyki ale tez myslalam ze to skora i zmienilam na emollient)

Gość gość
Spokojnie dziecku nic nie bedzie, przeciez pepti to tez mleko , tylko bez bialek mleka krowiego :) Moje dzieci tez pily pepti, a jak zmieszkalismy w Irlandii to mleko ryzowe czy migdalowe, bo w/g tutejszych lekarzy nie mialy alergii:( Uwazaj z wprowadzeniem glutenu, lepiej kaszke kukurudziana czy ryzowa, soja tez uczula, miod itp. Od razu nie bedzie codow.. minie z miesiac jak zauwazysz poprawe skory, jesli to bialka mleka krowiego byly przyczyna. A dziecko nie ma zadnych innych objaowow ? Obrzeknietej suzowki w nosi, kaszlu itp. ? Jak masz zyrtec mozesz dawac zyrtec,2.5 ml dziennie na noc..

Gość gość
No wlasnie nie ma nic- ani biegunki ani kataru ani nie ulewa dlatego tutaj wszyscy mowia ze to sucha skora. Maly juz je gluten od 1,5mca. Wprowadzenie go ani nie poglebilo ani nie poprawilo wysypki wiec to nie gluten. Jedyne czego nigdy nie zmienialam to mleko modyfikowane. I teraz zastanawiam sie czy najpierw sprobowac z mm innego producenta czy od razu na pepti. Boje sie tylko rewolucji w brzuchu maluszka. Co myslicie?

Gość gość
To mleko jest na receptę.

Gość gość
wiem ze jest na recepte ale mozna kupic tez na ebayu. Jesli okazaloby sie ze pomaga to wtedy moglabym isc do lekarza i poprosic o recepte na nie. Teraz nic nie wskoram bo oni jak mantre powtarzaja "sucha skora"

Gość gość
Ja zmieniłam enfamil na pepti , który zresztą nadal stosujemy. Obyło się bez problemów i żadnych rewolucji z brzuszkiem

Gość gość
ja u jednego z dzieci stosowałam pepti - tyle, że dostałam receptę od lekarza - poza tym, że była WOJNA o jedzenie, to nie było innych skutków ubocznych - przyzwyczajony do mm które było śłodkie darł się w niebo głosy i pluł pepti :( to była dla mnie tragedia, godzina płaczu i dopiero jak już prawie usypiał ze zmęczenia zaczynał pić. u córki zmieniłam mleko na innego producenta i okazało się, że to mm które wcześniej stosowałam wywoływało objawy alergii na białko, a to na które przeszłam już nie... więc dziecko może być uczulone po prostu na jakiś składnik mleka, a nie na białko.

Gość gość
Hej ja zmienialam mm na pepti. Lekarz kazal nam przejsc od razu,od kolejnej butelki. Tez sie obawialam,ale powiedzial,ze bedzie wszystko w porzadku,bo poprzednie mu szkodzi i tylko przyniesie ulge dla brzuszka. i mial racje. Na poczatku bylo zaskoczenie i malo wypil ale kolejny posilek,jak zobaczyl,ze dobrze sie czuje to pil juz chetnie. Mial ok8 miesiecy wtedy. Poszlo gladko:)

Gość gość
Hej ja zmienialam mm na pepti. Lekarz kazal nam przejsc od razu,od kolejnej butelki. Tez sie obawialam,ale powiedzial,ze bedzie wszystko w porzadku,bo poprzednie mu szkodzi i tylko przyniesie ulge dla brzuszka. i mial racje. Na poczatku bylo zaskoczenie i malo wypil ale kolejny posilek,jak zobaczyl,ze dobrze sie czuje to pil juz chetnie. Mial ok8 miesiecy wtedy. Poszlo gladkousmiech.gif x a dlaczego zmienialas w wieku 8mcy? dopiero wykryli skaze? czy Twoj maluszek mial jakies objawy?

Gość gość
Jak mial 4 miesiace to musielismy przejsc z piersi na mm. No i niestety poczatkowa niechec do mm nie byla zwykla niechecia do picia sztucznego mleka,wielu lekarzy ignorowalo moje obawy i spostrzezenia i uwazali,ze tak moze byc,ze dziecko jada za male porcje,ze ulewa,ze kaszle.(wg nich udawal i mial swoetna zabawe:o) Dopiero pediatra prywatny zauwazyl problem-refluks,a synek juz mial bardzo podrazniony przelyk i co jadl to juz zwracal. Moze byl troche mlodszy,ale z 7miesiecy mial. Ziana mleka okazala sie wybawieniem:)

Gość gość
Pepti jest właśnie na problemu brzuszkowe. Pomaga na kolki czy kupki. Ja na początku kupowałam bez recepty. Wtedy kosztowało 22zł.To jest mieszanka lecznicza nie ma prawa zaszkodzić.