Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fakty i mity na temat

pytam zupełnie serio ,czy marihuana pomoże uśmieżyć ból nowotworowy?

Polecane posty

pytam zupełnie serio ,czy marihuana pomoże uśmieżyć ból nowotworowy?

a tutaj treść tematu która nie weszła ,nie wiem dlaczego : moja mama choruje na raka żołądka,bardzo cierpi,ja nigdy w życiu nie miałam styczności z marihuana stąd moje pytanie. Znajomy brata -lekarz w UK ,mówi że mimo iż nielegalny ,ale jest to dobry środek znieczulajacy i uspokajający często niepoficjalnie używany przez chorych . Jakie jest wasze zdanie na ten temat ? Mama pali papierosy ,może taki skret jej pomoże? Kwestia skąd TO wziąć to kolejne tabu dla mnie ,bo boję sie dać mamie jakas chemie

nie. w innych krajach używa się jej wyłącznie dla żartu przy łagodzeniu bólów... oczywiście, że tak :P

Gość gość
Tak, zresztą marihuana ma ponad 2tys zastosowań i głównie to są zastosowania lecznicze. Niestety w Polsce panuje moherowy ciemnogrod mówiący, że maryaha to narkotyk.

Gość gość
poczytaj książki michała tombaka o leczeniu raka, wystarczy zmienic dietę, a jak twoja matka pali jak smok to niedziwne że ma raka...

Gość gość
bardzo ciekawa ta teoria z paleniem ,mój ojciec palił jak smok ,a w wieku 57 lat pokonała go cukrzyca.

no dobrze a to nie jest czasem na zasadzie placebo ? czy chodzi może o odwrócenie uwagi od bólu innym stanem świadomości. Czy ktoś z forum palił kiedys by nie czuć bólu -fizycznego?

Gość gość
Mojej koleżanki mama miała guzy w macicy które bolały mocno - paliła wtedy marihuanę. Nie wiem czy to tylko odwarcnie uwagi od bólu, czy też jak inne leki przeciwbólowe - wyłączanie receptorów. Jak dla mnie nie ma różnicy - skoro chory nie cierpi to jest to działanie przeciwbólowe.

Gość gość
No i przecież morfina - która podaje się w ciężkich przypadkach ma tez działanie psychotropowe. Nawet tramal ogłupia trochę a to przecież powszechnie stosowany w szpitalach lek na bardzo silne bóle.

Gość gość
ja miałam latem paskudną anginę ,nie mogłam mówić ,jeść i pić ,mąż przyniósł do domu maryśkę i skręcił takiego papierosa ,wypaliłam tego pół i rano obudziłam się o wiele zdrowsza,naprawdę!

mama ma właśnie tramal plus pielęgniarz przychodzi wieczorami z morfiną na zastrzyk,a i tak budzi się w nocy z bólem.

Gość gość
słyszałam że nie tyle uśmierza ból co poprawia nastrój i zwiększa apetyt a to przy wyniszczonych pacjentach jest ważne

Gość prawictwo pospolite 125
przy bólach tego typu nie stostuje sie wyłącznie srodków przeciwbólowych , ale także depresanty .. Depresant to alkohol zatem marihuana nie zlikwiduje bólu , ale może go złagodzić razem ze srodkami przeciwbólowymi jak morfina

Gość gość
ja raz sobie zakopciłem przed wizytą u dentysty i to nie był dobry pomysł bo ona była taka śmieszna ,tak śmiesznie gadała i darła się na mnie żebym nie wyciągał tej rurki od śliny bo mi przeszkadzała się śmiać,normalnie jaram regularnie ale to był niewypał ,natomiast jesli chodzi o choroby typu angina,grypa ,zapalenie ucha,zapalenie zatok ,to jes to świetny środek p/bólowy,w raku to nie wiem ,myślę że zdoła odwrócić uwagę i twoja mama będzie chociaż jedną noc roześmiana i wyluzowana ?

ile tego potrzeba na tydzień /6 nocy/? ile to kosztuje?

Gość prawictwo pospolite 125
marihuana kosztuje więcej niż alkohol , ale starcza na dłużej

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.BialaOnkologia.pl

Gość z miasta Katowice
1 minutę temu, less is more napisał:

Nie. 

morda ty krva narkusie przedmuchany!!!