Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból stawów

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, od jakiegoś czasu bardzo bolą mnie kolana. Nie wiem czym jest to spowodowane. Mam lekką nadwagę, ale nigdy nie doskwierały mi tego typu dolegliwości. Jak myślicie, czy konieczna jest wizyta u ortopedy? Może jakieś specyfiki? Dieta? Dzięki za pomoc.

Gość gość
Idź do lekarza rodzinnego.... być może potrzebne będzie od niego skierowanie do reumatologa..

Jak kiedyś miałam problemy z nadwagą, cierpiałam na ogromne bóle stawów. Postanowiłam schudnąć. Bardzo pomogły mi ćwiczenia rozciągające, zrezygnowałam ze szpilek i za namową farmaceutki zaczęłam stosować kolagen naturalny Noble Medica. Dziś mam 10 kg mniej i nowe stawy:)

Gość gość
Jak słyszę, że ktoś ma problem ze stawami to od razu polecam 4flex. Po trzech miesiącach stosowania ból niesamowicie zelżał. To jest suplement z dużą dawką kolagenu.

Właśnie waham się jaki suplement kupić, by wzmocnić efekty rehabilitacji po artroskopii kolana. Chciałabym jeszcze w tym roku pojechać na narty? Ciekawe, czy rzeczywiście po 3 msc jest efekt po tym 4flex?

Gość gość
a wystarczy dobrze sie odżywiać dużo warzyw i owoców a organiz sam zacznie sie regenerowac dr ewa dambrowska dieta aleluja dieta gersona potwierdzają to

Gość gość
tak aga jest efekt bo mi ten 4 Flex bardzo pomógł teraz biegam jak szalona :)

Gość aniaff
z kolegenem to różnie bywa. Jest wiele teorii ze przyjmowanie kolagenu nie daje żadnych efektów bo po prostu przetwarza się na zwykłe białko. Natomiast na stawy można użyć kremu rozgrzewającego (ja mam w domu Dip Hot). Ten krem używa się np. na problemy z gośćcem, rwą kulszową albo z bólami mięśni i stawów.

Gość gość
A uprawiasz jakiś sport? U mnie tak było przez to że się nie ruszałam wcale. Doraźnie stosowałam artresan, opinie możesz poczytać tutaj http://artresan-opinia.pl/ ale polecam też zacząć się ruszać ;)