Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieć siłę by odejść

Polecane posty

Gość gość

Skąd wziąć siłę, by odejść od osoby, którą się kocha, o której wiesz, że ona także kocha ciebie? Ktoś pewnie zapyta, skoro się kochacie to po co się rozstawać. Tyle, że miłość chyba nie wystarcza, kiedy okazuje się, że mamy całkowicie inne plany na życie. Czasem lepiej się rozstać, zanim jedno z żalu znienawidzi drugie. Nie wiem co mam robić, nie wiem jak dać sobie radę, nie wiem jak będę żyć bez Niego...

Gość gośćinka
A możesz napisać o co konkretnie chodzi? Ja myślę, że nie znienawidzisz, ale po prostu się tym związkiem zmęczysz i wtedy będzie Ci łatwiej podjąć tę decyzję.

Gość gość
podpinam sie pod pytanie, w czym roznicie sie?

Gość gość
jak zyje nie slyszalem zeby zal prowadzil do nienawisci

Gość gość
Różnimy się przede wszystkim tym kiedy byśmy chcieli założyć rodzinę... To jest rzecz nie do przeskoczenia, niestety.

Gość gość
miłość to kompromisy skoro oboje siebie kochacie i macie jakieś tam swoje plany na przyszłość, to powinniście znaleźć kompromis, który usatysfakcjonuje obie strony... to chyba nie jest miłość skoro z tak prozaicznego powodu chcesz od niego odejść

Gość gość
Prozaiczny powód??? Założenie rodziny??? Jeśli dziewczyna ma swoje lata to chyba normalne ,że chce mieć dzieci męża. Kiedy będzie rodzić na niedługo przed lub po 40, a potem babcia idzie do szkoły na wywiadówki?? Biologia to nie zabawa. Kożuchowska to może naturalnie zaszła?? Przecież wiadomo ,że dzieki in vitro. Ale ją na to stać.

Gość gość
jeżeli nie potraficie się dogadać mimo różnic,to nie jest miłość

Gość gość
Bo nie miłość niestety...

Gość gość
miłość wielka to jest podobieństwo również co do planów i poglądów,natomiast jakakolwiek to umiejętność dogadania się mimo tych różnic

Gość zrezygnowana7
potrzebna jest wielka siła,żeby zniknąć z życia osoby którą się tak bardzo kocha-to tak jakby zabić samego siebie.Czasami jest to jedyne wyjście bo nic się nie zmieni na lepsze,czas płynie,serce boli. ratujemy też poniekąd siebie ,bo nie robimy sobie już nadziei,przyjmujemy prawdę jak jest-w moim przypadku bolesną prawdę i niesprawiedliwość. i dalej na pewno nie jest łatwo żyć.