Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona bezprawiem

proszę o ratunek rade cokolwiek

Polecane posty

Gość zmęczona bezprawiem

na czym polega zasiedlenie i czy można to jakoś podważyć - już wszystko wyjaśniam. 3 osoby zamieszkują lokal które otrzymali z przydziału, moja babcia podpisała umowę z jedną z tych osób mieszkają już tam około 25 lat jak może nie więcej nie płacą już od dłuższego czasu i my musimy ich utrzymywać jest to patologia. Osba z która podpisała babcia umowę 3 lata temu sie wyprowadziła rozwiązując z nami umowę ale na mieszkaniu zostały 3 osoby kobita i jej 2 patologicznych synów , który regularnie zalewają łazienkę , sąsiadów a mieszkanie jest w krytycznym stanie.Włamują sie do piwnic i częste są awantury w "ich" domu Założyliśmy sprawę a nam powiedziano nam ze to zasiedlenie ale dla mnie to dziwne bo z nami umowy nie mają żadnej , nie płacą podatków nie dbają o mienie wiec chyba ich wyklucza z tego siedzenia prawda oraz jednak prawni właściciele są i sie domagają lokalu swojego. Ponadto są tak beszczeli , że żądają np wymiany okien czy tez dzwi i tak sie stało bo mamy obowiązek i to jest żałosne :(

Gość gość
takiej porady szukaj tutaj forumprawne.org

Gość gość
szukałam wszedzie byłam u parwników a na sprawie sądowiej powiedzianko ze to jest zasiedzenie ale dla mnie to absurt i szukam liki prawnej czy argumentu jakiegokolwiek bo argument ze nie mam gdzie mieszkac , bo mieszkac bo sama wynajmuje mieszkanie gdzie posiadam swoje to dla sadu nie jest argument - ale dzieki sprawdze strone

Gość zmęczona bezprawiem
lups wylaczyło mi sie pseudonim

Gość zmeczona bezprawiem
ok widze ze moj temat nie zaciekawil bo nie ma gwałtów przemocy czy zdrad ok dzieki za pomoc

Gość gość
mam identyczny problem, jestem właścicielką kamienicy od lat jedno z mieszkań zamieszkuje rodzina, do pewnego czasu nie było problemu, płacili, potem matka wyprowadziła się i zostawiła na mieszkanu syna, on przestał płacił nikt nie ma umowy, bo nigdy umowa nie była sporządzana, za to na matke był jeszcze przydział z czasów komunistycznych.... syn nie płaci, zaległości rosną, pism nie odbiera i nikt nie wie co z fantem zrobić, niby ma przydział a co z tego skoro nie ma umowy i nie płaci ? dla mnie to bezumowne korzystanie z lokalu, powinnam go eksmitować