Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieczenie skóry głowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy to normalne że piecze mnie czubek głowy po Farbowaniu? Czy to jutro minie? Farbowałam pierwszy raz, zawsze tylko balejaż także jakiś kontakt z farbą był ale nie aż tyle bo tu na całe włosy. Nie wiem czy udać się z tym do lekarza czy do jutra powinno minąć? Miał ktoś podobny problem?

Gość gość
farby często podrażniają z lekarzem poczekaj parę dni, idźjeśli pieczenie nie przejdzie i unikaj drażniących produktów typu lakier czy szampon z slsami

Gość gość
Czyli jest to w miarę normalne?

Gość gość
w miare teoretycznie nie powinno tak byc ale jest i to czeste

Gość gość
No nie wiem przy nakładaniu farby piecze i to jest normalne więc po Farbowaniu może też. Ale myślę że jak będzie piekło do jutra to już coś nie tak:-/

Gość gość
W miarę nienormalne skoro masz odczyn alergiczny, możesz być uczulona na amoniak na przykład.Umyj głowę w dziecinnym szamponie i więcej nie używaj tej farby. Jestem uczuleniowcem i najmniej inwazyjne farby to polskie jakiejś firmy na M, ale nie pamiętam teraz nazwy, wiem że robią saszetki koloryzujące i najpierw na nich sprawdzałam czy mi nic nie jest.

Gość gość
miałam to samo, weź spróbuj zamówić sobie tutaj taką próbkę maści (zupełnie za darmo) http://free.amciu.com/news.php nakładasz ją na skórę głowy przed i po farbowaniu - chroni skórę głowy. Potem spłukujesz i nie ma żadnego pieczenia.

Gość gość
ta polska farba w saszetkach to marion chyba

Gość gość
Ok tylko co jeśli nie przejdzie jak włosy już zafarbowane? Trochę się martwię bo nigdy nie miałam na nic uczulenia. Mam nadzieję że przejdzie. Nie chciałabym powrócić już do pasemek a boję się że na tym pieczeniu się nie skończy

Gość gość
Nikt z was nie miał podobnego problemu?