Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście zrobili będą mną

Polecane posty

Gość gość

Od kilku miesięcy jestem u partnera w Anglii. Od września zaczęłam kurs esol na ostatnim, najwyższym poziomie, udało mi się tez znaleźć prace… Niestety praca jest 5-6 dni w tyg od 12 lub 1 do 5 lub 7, a college 2 dni w tygodniu od 6 do 9, rozmawiałam z szefem i nie będę mogla ani zaczynać pracy wcześniej ani tez wychodzić wcześniej by zdążyć do Collegum… Nie wiem co zrobić. To moja pierwsza praca tu, wiec się ciesze… Angielski znam, ale chciałabym aby był lepszy, może oglądanie tv, słuchanie radia, gazety, książki po angielsku ? Co byście zrobily na moim miejscu ?

Gość gość
właściwie, to sobie sama odpowiedziałaś :) tak, gazety, radio, tv, jakieś angielsko języczne fora, sporo mogą wnieść, naprawdę, a może jacyś znajomi mogliby Cię podszkolić ? ewentualnie, kiedyś na skype modne było uczenie się angielskiego z native speakerem, najczęściej w zamian za Twój język, np ktoś mnie uczy angielskiego, ja jego polskiego, kiedyś tak poeksperymentowałam i wyszło całkiem fajnie :) No ale, równie dobrze możesz się z kimś spotkać realnie, w końcu tam jesteś, moja rada, słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać :)

Gość gość
Zdazyc do collegum? :D