Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o zamrożone jedzenie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam może głupie pytanie.. Otóż 20.08 zamroziłam synkowi (9 miesięcy) obiadek ugotowany przeze mnie, zawiera ugotowaną rybę, jeśli to ma znaczenie. Wczoraj zaczęłam je rozmrażać, ale że coś nam wyskoczyło i nie miałam jak mu podać, to jeszcze zimne schowałam do lodówki. Zastanawiam się czy mogę mu dziś podać, czy raczej taki obiadek z rybą już nie bardzo się nada..? Dzięki.

Gość gość
nie wiem czy bym podała, jak już to zagotowałabym (chwilkę) na wszelki wypadek

Gość gość
Ja bym nie podała. W ogóle to 2 mcznego jedzenia z zamrażalnika nigdy nie podaję. Max to miesiąc.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Fakt, że nie ważne czy byłoby mrożone dzień czy miesiąc to bym podgotowala. Ale właśnie 2 miesiące.. Dlatego jednak wyrzucę..

Gość gość
Jakby to była sama ryba nie poddana żadnej obróbce to bym jeszcze użyła, ale już takie przetworzone to staram się w ciągu miesiąca wykorzystywać. A też mrożę synkowi obiady. Rozmrożone zjada tego samego dnia. Jeszcze nie miał sensacji żadnych.

Gość gość
Ale problemy, ja jem mrożone nawet przez rok i żyję, po co wyrzucać dobre jedzenie. I tez nie widzę problemu, jak stało przez dzień w lodówce. Chuchacie tak na te dzieci i potem mają sraczkę po byle skórce z pomidora :o