Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

in vitro, za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość

popieracie czy to zło?

Gość gość
Przeciw, bo to nieludzkie.

Gość gość
Nieludzkie? co za ciemnogród. Nieludzkie jest skazywanie kobiety która pragnie dziecka na krytykę przez panów w czarnych sukienkach i matki polki!

Gość gość
a dlaczego mialoby to byc zło?

Gość gość
Nie ma czegoś takiego, jak prawo do posiadania dziecka, bo dziecko to nie przedmiot. W in vitro zostaje potraktowane jak przedmiot do nabycia, co jest nieludzkie. Jest wyprodukowane zamiast poczęte w miłosnym akcie. Jest narażone na traumę próbówkową, a jego rodzeństwo na śmierć lub spuszczenie płynów i zamrożenie. Dziecko będzie żyło z egoizmu jego pseudorodziców. To wszystko jest nieludzkie. Głęboko nieludzkie.

Gość gość
Za, takie dzieci są "poczęte" w większej miłości niż wpadka po alkoholu ;)

Gość gość
Czy in vitro leczy bezplodnosc. Nie. Inseminacja. A para dalej pozostaje bezplodna. W weterynarii tez funkcjonuje pojecie inseminacji.

Gość gość
a ja zaryzykowałabym tezę, że dzieci poczęte in vitro są zrodzone z większej miłości, niż niejedno dziecko poczęte naturalnie lecz przypadkowo, więc zastanów się trochę o czym mówisz, bo pojęcia nie masz żadnego- trauma probówkowa, ehhh

Gość gość
Ochota na coś to nie miłość. Jeśli ta ochota przybiera formę dążenia za wszelką cenę w sposób niegodziwy, to jest to egoizm. Zero związku z miłością.

Gość gość
jestem za :) własnie niedługo moja siostra bedzie miała in vitro, licze zie sie uda za 1 razem :)