Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł na wesele.

Polecane posty

Gość gość
Fajnie jest jak bogata rodzina sypnie szczodrze forsą, ale jednak taka roszczeniowa postawa pijawki, że jak ktoś ma kasę, to powinien oczywiście was ozłocić zamiast dać tyle samo co każdy inny, wskazuje, że bracia dobrze zrobili, że zachowali powściągliwość w kwocie prezentu.

Gość ciasteczkowa_mi
Ja p*****le :o wiedza, ze rodzina ma ciezka sytuacje, ale i tak wyciagaja lapska po pieniadze, mnie by bylo wstyd przyjac kase jakbym wiedziala, ze ktos musial sobie od miski odjac :o k***y, szmaty bezwstydne :o

Gość gość
do 15:44 ale o co ci chodzi? Bracia szanownego małżonka dali normalne prezenty w normalnej kwocie, można nawet powiedzieć, ze szczodre. Bogaci ludzie też mają swoje wydatki: wakacje, Ipody, torebki Gucci itp. i z racji bogactwa nie sa automatycznie zobligowani do dawania nie wiadomo jakich prezentów. To jest prezent, a nie pieniądze na start na nowej drodze życia. I prezenty owe mieściły się jak najbardziej w przyjętej konwencji. Łatwo jest rządzić się cudzą forsa; ciekawe czy jakbyś miała wlasne siostrzyczki, to też bys oczekiwała od nich "złotych gór" i obrabiała tyłek

Gość gość
Moja koleżanka wzięła pożyczkę, żeby dać bratu prezent ślubny, więc różne są podejścia do tego tematu.

Gość gość
do gość dziś : Chrzestny męża dał 2000 zł, a nie była to najbliższa rodzina

Gość moja siostra nie dała
nam prezentu na ślub i wesele i nawet od niej tego nie wymagałam, bo miała wtedy z mężem trudną sytuację. Mało tego jeszcze ja jej dałam pieniądze na sukienkę:P I jestem zadowolona, że byli, żadnych prezentów nie oczekiwałam i nie oczekuję:P Od rodziców też powiedzieliśmy, ze złotówki nie weźmiemy, bo nam się dobrze powodzi, mamy dobrą pracę za granicą, a rodzice nas chociaż nie jacyś biedni to pracują w Polsce za dużo mniejsze stawki, mają swoje wydatki i do głowy by mi nie przyszło brać od nich pieniądze. Mojej znajomej rodzice kredyt brali by dac im na wesele 5 tysięcy zł bo nie chcieli być gorsi od teściów którzy też się zapożyczyli:O dla mnie to przegięcie. I od pozostałych gości też nie wymagaliśmy prezentó, jak ktoś dał kopertę to fajnie, a jak nie to ok. Nie liczyliśmy ile kopert, ilu gości:)

500zł na wesele, w prezent to dobra kwota dla dalszej rodziny.. ale dla rodzonej siostry to za mało

Gość gość
Dla wszystkich dziuniek niby liczy sie obecnosc rodziny i przyjaciol na weselu, a i tak doskonale pamietaja, kto ile dal . Zenada. Dlatego ja nie chodze na wesela, bo moze liczy sie obecnosc, ale tylko po to, by z kasy wyskoczyc.

Gość gość
Jak "dziuńki" to się zachowali bracia mojego męża, bo zażyczyli sobie hotelu, chociaż wszyscy inni goście po przyjęciu wracali do swoich domów.

Gość gość
Mój brat będąc świadkiem dal z narzeczoną 300zl...

Gość gość
ejeje dziewczyny, ale nie chodzi o ilość ale o pomysł. My kiedyś np daliśmy młodym voucher na weekend do spa ;) pojechali po weselu odpocząć do spa nad wodospadem. I byli zachwyceni. Bo sami sobie nie mogli na to pozwolić. A my się zrzuciliśy ze znajomymi i taki wypad im zorganizowaliśmy :)

Gość gość
brat , siostra to najbliższa rodzina. jeśli już teraz wiesz kiedy wesele, to moża trochę odłożyc. a dasz tyle na ile cię stać.