Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

radosława

prawa dziecka z adhd w szkole

Polecane posty

moje dziecko ma stwierdzone adhd i poszukuję informacji czy mam prawo wyegzekwować w szkole specjalne warunki do pisania egzaminu przez niego

Gość gość
Ale, że co? Żeby na gałęzi mógł się huśtać w trakcie pisania?

Gość swiat_wiedzy
witam warto poczytac o adhd. jest to choroba wymyslona na potrzeby koncernów farmaceutycznych. nadpobudliwosc dzieci zw jest z charakterem, temperamentem i sposobem wychowania przez rodzicow. Jednak NIE MA takiej choroby jak ADHD. pozdrawiam

Gość gość
Wyegzekwować specjalne warunki? Bo ma ADHD? Rozbawiłaś mnie...musi się dostosować do świata bo świat się do niego nie dostosuje. Amen

Gość gość
adhd to wymysł :D chyba każdy już wie, że takie coś nie istnieje. Są tylko źle ułożone dzieciaki. ADHD to nic innego jak syndrom nieporadnych rodziców.

Gość gość
Nie czytaj tych bzdur!Owszem,macie swoje prawa.Idź do pedagoga szkolnego.

Gość gość
zespół adhd został wymyślony w celu generowania dochodów za leki. Jeśli ktoś jeszcze poważnie stwierdza taką chorobę u dziecka jest skończonym głąbem.

Gość gość
wymysły i wymówki. Przed ta skończona reformą edukacji by chodził jak w zegarku. Dyslekcje, dysgrafie i dyskalkulie. Produkcja obywateli- idiotów

Gość gość
jasne - zrób z dzieciaka kalekę z przekonaniem, że mu się należy więcej niż innym, bo ma wyimaginowaną chorobę.... Ja, ze swoich czasów pamiętam dobry, tani i skuteczny lek na tego typu choroby - pasek i w dupę. No ale teraz modne jest bezstresowe wychowanie, ADHD, dysgrafia, dyskalkulia, rotawirusy i inne cuda nabijające kabzę producentom leków i paraleków....

Gość gość
kiedys nauczyciel był autorytetem, dzieciaki broiły ale takiego chamstwa jak dzisiaj nie było ! A teraz rodzice tych oszołomów nieletnich na zebraniach drą japy na nauczyciela w obronie swych bachorów, które potem nie uznaja żadnych autorytetów i smietnik nauczycielowi na głowę kładą i nagrywają swoimi telefonami ! Dzicz !

Witam serdecznie, Piszę do Państwa, ponieważ jestem w trakcie przygotowywania odcinka popularnego programu telewizyjnego, do którego chcemy zaprosić rodziców dzieci z ADHD. Problem ten dotyczy coraz większej ilości młodych osób i dlatego uważamy, że należy na ten temat rozmawiać. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany udziałem w programie lub mają Państwo jakiekolwiek pytania proszę o przesłanie na adres monikadalaszynska@tlen.pl wiadomości lub numeru telefonu (albo ewentualnie pozostawienie kontaktu mailowego do siebie na forum) - zadzwonię i przedstawię szczegóły. Rozmowa jest oczywiście zupełnie niezobowiązująca. Pozdrawiam, Monika Dalaszyńska

Gość gość
świat wiedzy? bzudraa , jest takie schorzenie, sama to miałam, tylko ,że nauczycielka mnie poniżała i z przebojowej stałam się zahukana, nigdy więcej nie brałam udziału w konkursach recytacji, przedstawieniach itp. autorko walcz o swoje dziecko, w dzisiejszych czasach jest duży nacisk na zdrowie psychiczne, na swobodę, u mnie nawet na uczelni był chłopak z deficytem koncentracji i dostawał wlasny egzamin, dostosowany do siebie, wiec mysle ze w szkole też powinni się dostosować tym bardziej,że szkoła jest obowiązkowa a studia nie , tak samo jak niewidomemu nikt nie każe pisać długopisem po kartce tak osobie z ADHD nie mogą kazać pisać z innymi , którzy nie mają problemów jak on , pozdrawiam

Gość gość
Dziecko z ADHD ma same prawa. Dzieci z innymi deficyt ami również. Juz widzę jak za kilkanascie lat, z orzeczeniem o ADHD w lapie, zapierdzielasz z nim do przyszłego pracodawcy! buahaha :-D

Gość gość
Ludzie co za bzdury tu piszecie. Nikomu nie życzę dziecka z ADHD. Douczcie się lepiej...

Gość gość
ADHD to wymysł koncernów, które zbijają kasę na sprzedaży ritalinu. Są po prostu niegrzeczne bachory, którym jest potrzebna dyscyplina i konsekwencja.