Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto płaci w knajpie jeśli kobieta i mężczyzna umawiają się

Polecane posty

Gość gość
Trzeba być idiotą żeby po ciachu i kawie liczyć na seks, idziesz do biedronki kupujesz wino lub szampana za 3-4zł, dziewucha wali z gwinta w parku i już masz gwarancję powodzenia :)

Gość gość
poza tym kultura nakazuje (jak już wspomniałem) zaproponować zapłacenie za swoją kawę, x Bzdura. Obluda nakazuje zaproponować zapłacenie za swoją kawę, Kultura nakazuje za siebie zaplacic

Gość gość
czy dla Ciebie wydanie 10zł na kawę dla siebie to jest naprawdę tak szaleńczy wydatek? Nad czym się zastanawiać, zależy od sytuacji, jak sie spotkanie potoczy, może on zapłaci za kawę a potem wpadniecie gdzieś do innej kawiarni na grzane wino i ty zapłacisz? ludzie, ja rozumiem jakby to był homar za 200zł, ale kawa??

Gość gość
No bo takie sa polskie kobiety. nawet za glupia kawe za pare zeta nie potrafia same zaplacic. Moze wystawcie cennik ile u was kosztuje pocalunek to bedzie z gory wiadomo jak w sklepie.

Gość gość
Wiadomo każdy za siebie płaci żelazna zasada!!!! Nie ma czegoś takiego z facet musi fundować lasce żarcie to chore pasożytnictwo jest!!!

Gość gość
Nie wymagam od faceta, by za mnie płacił - napisałam, że wyłożę te pieniądze. Chodzi mi o to, czy będzie czymś nietaktownym, jeśli zaproponuję, że sama za siebie zapłacę... Wolałabym uniknąć gafy.

Gość gość
Nie zrobisz gafy. Faceci wiedza ze kobiety proponuja ze niby same zaplaca ale chca zeby to zaplacil facet.

Gość gość
Oczywiście że nie będzie należy za siebie płacić tego kultura nakazuję! Jedyny przypadek gdy można za kogoś zapłacić gdy ta osoba jest upośledzona (np. z downem)

Gość gość
Jak zaproponujesz zapłacenie sama za siebie, to będzie to miły gest. Już nie przesadzajcie z tym płaceniem za siebie, jak się kogoś zaprasza na kawę czy piwo, to oczywistą sprawą jest fakt że stawia ten co zaprasza, co innego jak druga strona to wykorzystuje i zamawia się do tego inne rzeczy i liczy że koleś za wszystko zapłaci. W zamian za postawioną kawę, dziewczyna może się zrewanżować zaproszeniem faceta na kawę następnego dnia, lub miłym spacerkiem :)

Gość gość
Nigdy ani w Polsce ani na zachodzie nie pozwolono mi za siebie zapłacić . Ale ja jestem piękna dziewczyna a nie jakis pasztet :D :p

Gość gość
Bo widocznie ty rewanżujesz się w inny sposób, na zachodzie polki są tego znane :P

Gość gość
mężczyzna otwiera drzwi, zamawia kawę, ciastko, komplementuje, rozbawia, a kobieta za przyjemność czucia się prawdziwą damą u boku atrakcyjnego adoratora płaci... proste :)

Gość 3 po 3
czy wyscie poszaleli do konca ? To po co zapraszac kogos i kazac mu placic za siebie .Co za buractwo .Trzeba nie miec klasy , by pozwolic zaplacic zaproszonej osobie za siebie .Nawet za kolezanke zaplacilabym gdybym ja zaprosila gdzies . Faceci -jak was nie stac na zaplacenie za kawe , za ciastko to dajcie sobie spokoj i komus . Obrzydliwoscccccccccccc i prostactwo .

Gość gość
teraz właśnie takich facetów mają młode kobiety, dobrze że ja chodziłam na randki w innych czasach...

Gość gość
jak cie nie stac facet moge ci zafundowac od paru pln nie zbiednieje :D

Gość gość
Maciek B by nie zapłacił tylko liczył że kobieta zapłaci za niego i za siebie.

Gość piriririri
Ja nie widzę sensu pytania o to, bo nie ma nic złego w pogadaniu o tym z osobą która nas zaprasza (no bo przecież to nie jakiś nieznany chińczyk z którym się nie dogadamy). Albo w pójściu na żywioł i wyciągnięciu kasy, a jak on powie, że on zapłaci to mu pozwolić. Jak się źle z tym czujesz, to zapowiedz, że następnym razem kawa na twój koszt. Co do stawiania, to faceci zawsze się zapierali, że zapłacą za mnie i jak chcą to ich sprawa, a nie jakichś tam ludzi na zachodzie (na zachodzie to, na zachodzie tamto). Czasem nawet koleżanki które mnie zapraszały stawiały mi kawę, pizzę czy gorącą czekoladę i ja to widzę jako normalną potrzebę okazania sympatii. Także nie ma co się spinać :)

Gość gość
teraz właśnie takich facetów mają młode kobiety x jakby kobiety były inne, takie jak dawniej, to faceci byliby facetami, a tak wiedzą że nie warto.

Gość gość
A może to faceci się zmienili najpierw i przez to kobiety teraz są jakie są ? :)