Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie piersia na zadanie nie takie piekne jak mowili

Polecane posty

Gość gość

Wszyscy....ze tak dobrze ...a teraz syn ma 11m i nie moze sie odessac...nawet jednego karmienia nie moge wyeliminowac bo krzyk i placz...a mialo byc tak pieknie...a stalo sie koszmarem...nie chce nic innego jesc...butli tez nie... Pediatra ze nie jest jeszvze gotowy a mi suty odpadaja

Gość gość
Mam to samo :-) ciagle by ssała

Gość gość
Spoko,zaraz wpadnie specjalistka od karmienia cycem Sulimira -Zarcjana bo zobaczy w nagłówku tematu karmienie piersią,dostanie orgazmu na sama myśl i będzie Cie upewniać ze jak to karmienie piersią jest wspaniale a jak tego nie czujesz to jesteś wyrodna matka :)

Gość gość
Ja nie jestem przeciwniczka ale mam juz dosyc...fajnie bo i wygodnie i zdrowo i za darmo ale mam juz dosyc i jak na razie nie widac perspektyw na odstawienie a ja juz mnie mam sil i energii...w nocy co godz co pol godz budzi sie zeby podyndac

Gość gość
Wg mnie kp jest mocno przereklamowane:P pierwszy syn butelkowy teraz drugi na cycu... Chce jesc co godz nawet w nocy ja z domu wyjsc nie moge, padam na twarz ze zmęczenia, wisi na cycku godz po czyn po 20 min znow glodny innym razem ssie 3 min i juz ma dość-pytanie czy się najadł??? Wrrr i to ma być piękne i cudowne??? Starszego nakarmiłam i spal a teraz moge.o tym pomarzyć.... Ech na dodatek zauwazylam ze syn nie patrzy mi w oczy czy poprostu w mnie a na cycki:-( I dlatego postanowiłam po 6 m-ci zacząć wprowadzać mm i karmić maks 8 m-cy...

Gość gość
Mnie nikt nie mówił, że kp jest piękne i cudowne, wręcz przeciwnie, wszędzie tylko słyszałam, że wiele osób odchodzi od tego na rzecz wygodniejszej butelki. Karmię 11 mcy i miałam ok 8-9 mca doła, bo nie mogłam odzwyczaić od cyca w dzień, szczególnie zasypiania. Ale wzięłam się zaparłam i w 2 dni odstawiłam definitywnie a mały przez to się ładnie przestawił na normalne jedzenie. Teraz tylko nocne karmienia pozostały, ale ja się nie budzę, śpimy z maluchem i on sobie sam radzi. Jakbym miała myśleć o wygodzie, to na pewno wybrałabym mm. Ale to nigdy nie było dla mnie decydujące.

Gość gość
Jak odstawilas z dnia na dzien czy kolejne karmienia i caly dzien z bani...a wiesz ze to prawda moj tez tylko cycki widzi mam dosyc wszystkiego...dzis kolejna noc z bani...bo budzi sie co chwila a jak ja mam normalnie funkcjonowac a nie wegetowac ze zmeczenia

Gość gość
No ale jak to? 11 miesięcy i nie dostaje jeszcze nic poza piersią?

Gość gość
Ja karmilam na rzadanie .Jak wprowadzilam stale pokarmy zrobilo sie lepiej.W 8m przestalam karmic w dzien.Teraz maly ma 11m zasypia w lozeczku bez piersi ,ale potem jak sie budzi w nocy to musze mu dac.Probowalam odstawic ale jest ciezko darl sie w nocy godzine potem zasnal i znow pobudka z placzem po godzine ,zmieklam i dalam mu piers.Oj ciezko jest budzi sie czesto w nocy z 5 lub 6 razy tez padam ze zmeczenia.Chce odstawic ale szkoda mi malego .

Gość wifigdańsk
ale kto mówił? jacy wszyscy? bo wiesz to takie ogólnikowe-wszyscy mowili ze miało być tak pieknie,piszesz bajkowo a wiesz pieknie jest tylko w bajkach... prawdziwy swiat jest pełen walki i wyrzeczeń a pieknie i bezproblemowo to tylko wśród elfów. przepraszam myslalas ze macierzynstwo bedzie "piekne i cudowne" bo "tak mówili"? i dlatego zdecydowalas się karmić piersią bo "tak mowili"? wiesz to trochę dziecinne z twojej strony jesli to nie prowo wymyslone przez zawiedzioną mamusię ktora karmi mm i chciałaby troszkę podnieść swoja samoocenę. choc nie twierdze ze tak jest,ja tylko gdybam bo przeciez tak naprawde niewiadomo kto i dlaczego wymyslił ten temat. ale jedno mi wlasnie nie pasuje-karmisz juz 11ty miesiac nie z wlasnej woli tylko dlatego ze inni cię namowili bo miało byc tak pieknie? kp to powinna byc tylko i wyłacznie twoja decyzja tak samo jak posiadanie dziecka itd a nie cioci,tesciowej itp... no chyba ze wiedze o zyciu czerpiesz z bajek o wrózkach a macierzynstwo myslisz ze jest takie piekne i kolorowe jak w reklamach.

Gość gość
Wszyscy w szpitalu pediatra itp nie karmie tylko piersia ale maly nie zawsze chetnie je pokarmy stale skoro wie ze bedzie cyc...no kiedys bedzie...a jak nic nie je i wyje to mu podaje bo nie chce zeby byl glodny... trudno mi wyeliminowac jakies karmienie skoro wszystko bylo i jest na zadanie...nie chodzi mi o fakt kp tylko ze kazali na zadanie a teraz problem...a jakby dziecko od poczatku bylo nauczone ze je co 3h to bylo by inaczej atak dupa nie ma por karmienia

Gość gość
ja odstawiłam jak miał 7 miesięcy skończone i poszło bardzo gładko, ale wcześniej podawałm czasem moje mleko odciągnięte butlą żeby przyzwyczajać do butli.