Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stres w pracy

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzicie z nieprzyjazan atmosfera w pracy?:( bo mi sie chce płakac ledwo sie postrzymuje. mam niska samocenne a tam ci ludzie ejezce bardziej mnie dołuja i utwierzdaja w przekoanniu ze do nieczego sie nie nadaje

Gość gość
Co takiego Ci robią? Podaj przykłady...

przyjęłaś rolę kozła ofiarnego w pracy? no to łatwo ci z tej roli nie będzie wyjść jeżdżą po tobie? odgryź się, języka w gębie nie masz?

Gość gość
ja sie wolno ucze , ale jesli ktos mnie o coś poprosi to to robię. nie za bardzo mi tłumkacza a pozniej majja pretensje ze ejst zle. jestem miła. czepiajja sie o głupoty, bo niby ja powinnam im usługiwać i podsuwam im pod nos. raz odmówiłam i teraz jest Jeszce gorzej:(

Gość gość
jak sie stawiam jest jeszce gorzej, jak mam radzic sobie z nerwami? :(

Gość gość
pomysl sobie ze osoba ktora robi ci na zlosc tak naprawde pokazuje dwie cechy: brak umiejetnosci wspolpracy oraz swoja nizszosc

Gość gość
chyba ze potrafisz nad tym przejsc to wtedy zadaj sobie pytanie dlaczego dana osoba zachowuje sie tak a nie inaczej wtedy ja zrozumiesz, ale stad tylko krok do a zreszta wszystkie baby sa glupie :D

Gość gość
nie wiem, mzoe denerwuje ja ze ejstem inna niz ona( spokojna, niesmiała) oraz ze mierzy wszystskich swoja miara. ja np zawsze po sobie sprztaam, a ona mi powie ze powinnam to zrobic rowniez po wszytskich bo jestem sporo młodsza???? jaki to argument.???

Gość gość
jaki argument różne mogą być, że nie masz tego w zakresie obowiązków, że nie jesteś sprzątaczką, że jesteś takim samym pracownikiem jak ona i wiek nie ma tu do rzeczy i równie dobrze to ona mogła by posprzątać, to że jestes młodsza to argument z dupy wyciągnięty tylko po to by toba pomiatać, pokazać swoją wyższośc i leczyć kompleksy, możesz jeszcze iść dom szefa się poskarżyć albo jeszcze inaczej iść rżnąć głupa i iść z do szefa z pytaniem ale tak by nie zabrzmiało w formie skargi czy w twoim zakresie obowiązku mieści się ta czynność bo pani x twierdzi że tak, jeśli szef mądry to zwróci x uwagę lub wezwie ją na dywanik albo potwierdzi lub zaprzeczy że masz to robić jeśli zaprzeczy to masz argument dla pani x

Gość gość
nie pokazuj tej babie że sie jej boisz bo to ją tylko upewni w swym zachowaniu i bedzie gorzej , bądz głosna jak czegoś nie wiesz pytaj, nie daj sobie wejść na głowę, udawaj pewną siebie głośną i przebojowa to da się zrobić, pewne energiczne ruchy, szybki chód, głowa w górze, pewny i donośny głos, jestes nowa masz prawo nie wiedzieć i prawo do pytań, załóż sobie zeszyt i spisuj to co sprawia ci trudność by nie pytać się o to samo po ileś tam razy bo tego nikt nie lubi, czasem nabierzesz doświadczenia i pewności siebie, spróbuj się zakolegować z jak największą liczbą osób im więcej ludzi bedzie cie lubić tym masz większe szanse ze baba będzie w mniejszości i znajdziesz wsparcie, przy tym zbyt dużo o sobie nie opowiadaj tym bardziej o problemach, najlepiej o pogodzie kosmetykach ciuchach i gotowaniu to zawsze sie sprawdza

Gość gość
dziekuje za wsparcie:(

Gość ewelisiaaa
Naucz się pokory a nie się stawiasz jako nowa, później swoja praca zyskasz szacunek i pozycje. Pozatym wyluzuj, staraj się zdystansować i skupić na obowiązkach a zobaczysz ze z czasem będziesz postrzegana inaczej. Tak jest nic na to nie poradzę, też byłam nowa i jak przychodzi nowy to go szanuje i wspieram jeśli jest czas, ale większość traktuje nowego jak intruza, wytyka błędy nie ucząc niczego ale to juz brak umiejętności pracy z ludźmi. Rozwiewaj swoje wątpliwości, pytaj wprost co poprawić, co jeszcze możesz się nauczyć i bedzie trochę lepiej, pozatym zdystansuj się... To tylko współpracownicy, nie rodzina.

Gość ewelisiaaac
Uwierz w siebie pozatym, nie daj się płoszyć i zle oceniać, czasem trzeba być trochę mniej krytycznym wobec siebie. Po coś tam trafiłaś. Ktoś obcy uwierzył ze dasz rade w tej pracy bo Cię zatrudnił. Usmiechaj się i nabierz pokory, w pracy dużo rzeczy trzeba zachowywać dla siebie, nie mylić z totalna ulegloscia