Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JohnnieWalkier

Ubezpieczenia zdrowotne, o co kaman?

Polecane posty

Przymierzam się do wykupienia ubezpieczenia zdrowotnego i mam w związku z tym pewne pytania. Spotkałem się jakby z trzema rodzajami tego typu ubezpieczenia - zdrowotnym, medycznym i szpitalnym. Czy wszystkie te trzy formy składają się na ubezpieczenie zdrowotne czy to trzy różne rodzaje ubezpieczeń? Np. ubezpieczenie wynikające z umowy o pracę obejmuje wszystkie formy refundowanych świadczeń. Poza tym po jakim czasie od wykupienia takiego ubezp. zaczyna ono obowiązywać? Czy umowa takiego ubezp. zobowiązuje do płacenia składek przez jakiś konkretny okres, czy możemy z niego zrezygnowac w dowolnej chwili? A jak to działa kiedy się gdzieś zatrudnię? Profity wynikające z obu ubezpieczeń jakoś się ze sobą łączą? Np. Jeśli pracownicze daje mi 25% zniżki na jakiś lek, a prywatne 20% to mam 45% zniżki? Czy jednocześnie mogę korzystać tylko z jednego ubezpieczenia? Fajnie by było jakbyście podsunęli mi jakieś dobre ubezpieczenia. Takie, które obejmują obszar całej Polski, obejmują tylko jedną osobę (bez rodziny/bliskich - no chyba, że nie da się z tego zrezygnować), są ubezp, stricte zdrowotnymi - nie łaczą się z żadnymi innymi ubezp. jak polisa na życie czy ubezp. turystyczne, i obejmują wszystkie formy opieki - przychodnia, szpital, leki itd. Jeśli przy tego typu ubezp. są jakieś kruczki, na które należy uważać to dajcie znać. Będę wdzięczny za pomoc.

Ok, nieważne. Pieprzyć ubezpieczenia. Podzwoniłem trochę i okazuje się że TU powszechnie stosują taką politykę, że przy wykupowaniu takiego ubezp. przechodzisz badania, które mają wykazać wszystkie schorzenia/choroby/powikłania jakie masz. I wszystkie one nie będą objęte ubezp. Liczy się tylko to co wyjdzie po zawarciu umowy. Także dziękuję dobranoc. A tak przy okazji to jestem ciekaw jednej rzeczy. Czy będąc bezrobotnym można ubezpieczyć się w ZUSie, tak prywatnie?

Gość gość
w Zusie możesz się ubezpieczyć prywatnie nawet jak jesteś bezrobotnym moim zdaniem , kosztuje z 300-400 zł /m-c

Gość Jadwiga9991
No a idź Ty mi z tym zusem... banda złodziei i tyle ;/ byłam ale szybko zrezygnowałam z ich oferty i bardzo dobrze bo koleżanka przesłała mi ciekawą ofertę http://www.aviva.pl/ubezpieczenia/zdrowie-i-zycie/ubezpieczenia-na-zycie/nowa-perspektywa.html Polecam ją wszystkim niezdecydowanym bo jest to jak na razie najlepsza dostępna opcja