Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

AUTOMATYKA I ROBOTYKA czy znaciee jakieś kobiety

Polecane posty

Gość gość

Które skończyły taki kierunek studiów?

Gość gość
I gdzie one pracują? Czy nie jest tak, że jeszcze trudniej o pracę niż po innych kierunkach? To znaczy jest dużo mężczyzn, więc kobieta ma pewnie trudno przebić się na rynku pracy? Pytam bo moja córka upiera się, że chce iść na ten kierunek. a moim zdaniem to zły wybór. W ogóle gdzie można po takim kierunku szukać pracy?

Gość gość
Koleżanka mojej mamy po takich studiach została najpierw pracownikiem naukowym, a obecnie jest wykładowcą na polibudzie we Wrocławiu.

Gość gość
Ale chyba trudno liczyć na to, że wkurat moja córka będzie tak wybitna, ze zostanie pracownikiem naukowym :o

Gość buahahaha
tak jedna pracuje w firmie produkujacej silniki do jakichs specjalistycznych maszyn druga w liniach lotniczych

Gość gość
Konczylam tez niby "męski" kierunek, choć moze nie aż tak jak robotyka, ale uważam, ze na takich kierunkach kobiety się docenia, jesli sa dobre to nie maja później problemów z pracą (w tych zawodach najważniejsze sa umiejętności a nie plec) wiec na pewno lepiej skończyć automatykę niz pedagogikę, to ciekawe studia, wiec powodzenia :)

Gość gość
Sama już nie wiem czy ją wspierać czy odradzać. Dotąd chciała zostać architektem, a teraz nagle zmiana.

Gość gość
Oczywiście, ze ja wspieraj, przeciez to JEJ przyszłość się waży i to ma być JEJ decyzja.

Gość gość
Niech idzie. Studia zapewne nie są łatwe, ale pracę można dostać w każdym zakładzie produkcyjnym w działach technicznych, mechanicznych itp.

Gość gość
W sumie nie wyobrażam sobie jej nie wspierać, ale chciałabym żeby uniknęła błędu. Wiem, że teoretycznie miejsc pracy jest względnie dużo, ale obawiam się czy pracodawcy zatrudnią kobietę mając do wyboru mężczyzn.

Gość gość
U mnie w pracy, a pracuję w dużej fabryce, szefową tych wszystkich inżynierów jest własnie kobieta i to nie jakaś stara pokomunistyczna, tylko 40-latka.

Gość gość
jak najbardziej tak! :) moja znajoma pracuje w jednej z firm tego typu a tam automatyka magazynowa, czy automatyczne systemy transportu wewnętrznego to codzienne zajęcia, a ten kierunek studiów własnie do takiej pracy uczy i przygotowuje. Jeśli tylko kobiety czują się na siłach to czemu nie? Nie jest to nic niemożliwego, a przeciez i tak jak dla każdego pracownika są różne szkolenia np http://www.cassioli.pl/on-line/pl/Home/Serwis/Szkolenie.html dla operatorów maszyn i inżynierów.

Gość gość
pewnie, moja kolezanka wynajmuje hale magazynowa ( www.operis.com.pl ) i tam ma swoj magazyn i biuro, automatyka nie jest jej obca, wrecz na odwrót, haha ;)

Gość gość
Dokladnie! ja tez mam kolezanke, ktora ukonczyla takie studia. Fakt, że byla jedną z 2 dziewczyn na roku :D Ale zawsze coś. Pracowała juz kiedys w firmie typu http://www.ekt.net.pl/ , teraz zaczyna nową pracę, jest bardzo zadowolona. Wlasciwie problemu z jej znalezieniem nie miala żadnego...

teoretycznie rzecz biorąc studiowanie automatyki i robotyki w celu znalezienia pracy jest równoznaczne z braniem kredytu na samochód w celu rozwijania kondycji fizycznej

w praktyce biorąc pod uwagę globalne działania mające na celu obniżenie kosztów pracy skończy w jakimś zasranym łagrze wymyślając systemy czujników zliczających czas czynności wykonywanych przez robotników w systemie taśmowym. być może wprowadzi nawet jakieś innowacje typu sprzęgnięcie elementów biologicznych i elektroniczno mechaniczych w ramach jednego układu:O

od czasów rewolucji przemysłowej marzy sie tym zasrańcom, którzy na tym zarobili i ich potomkom zautomatyzowanie wszystkiego łącznie z konsumpcją i ich zyskami. osobiście w*************m takie uczelnie w kosmos i niech się tam głowią jak zautomatyzować swój powrót

Gość Bartek

Pracuje w firmie Dacpol, pracuje tam kilka kobiet, radzą sobie świetnie z pracą. ::)

Gość Robert

Ja polecę AKE Robotics, dobra firma, która zajmuje się robotyką i automatyką. Zawsze usługi wykonywane zgodnie z ustalonym czasem, naprawdę polecam.