Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cień drugiej kreski na teście

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś tak miała? Na początku nie widziałam nic co by przypominało drugą kreskę, ale po chwili ujrzałam jakby cień drugiej kreski, ale jest tak słaby, że praktycznie niewidoczny.

Gość gość
dzięki, za kilka dni powtórzę test jak okresu nie będzie

Gość gość
Powtórz, czasami widać ponoć miejsce gdzie maiłaby przebiegać kreska, ale przy negatywnych testach żadnego cienia cienia nie miałam.

Gość trudne położenie
Tak, powtórz test za minimum 2 dni, jest to czas potrzebny do wzrostu poziomu b-HCG w Twoim organizmie. Poziom tego hormonu wykrywa test ciążowy. Słabe zabarwienie może świadczyć o bardzo wczesnej ciąży lub o zapłodnieniu komórki. Lekarze wtedy proszą o wykonanie testów w laboratorium, aby potwierdzić rozwijającą się ciążę. Powodzenia :)

Gość gość
Jasne, że powtórzę. Wykonałam dziś 2 różne testy i na każdym jest taki delikatny cień, ale naprawdę słabo widoczny. Kilka razy wykonywałam w życiu test ciążowy i nigdy czegoś takiego nie było, ale nie nakręcam się, bo różnie to bywa.

Gość gość
możliwe, że to wczesna ciąża, bo do terminu miesiączki mam 3 dni lub po prostu jakis felerny test, albo mam zwidy :P Wiem, że zrobiłam test za wcześnie, ale tak źle się czuję, że nie wytrzymałam.

Gość gość
Potwierdzona ciąża to widoczny na usg zarodek z bijącym serduszkiem. Zapamiętaj, bo to naprawdę ułatwia :( :) Ale wygląda obiecująco, ja jutro zrobiłabym badanie beta hcg.

Gość gość
Ja miałam tak samo. Drugą kreskę widziałam tylko ja, a cała reszta ( w tym mój własny mąż ) pukał mi się w czoło :D oczywiście to ja miałam rację :D

Gość gość
u mnie dwa dni przed miesiaczka jasna kreska ;) ledwo widoczna , w dniu spodziewanej miesiaczki to samo , beta 217,7 ;) dzisiaj 24 tydzien . zrob najlepiej bete bo u lekarza jeszcze za szybko .

Gość gość
Tak, co miesiąc miałam cień kreski jak chciałam zajść w ciąże...oczywiście w niej nie byłam

Gość gość
12:27 no dobra, ale nie na każdym teście

Gość gość
Wiecie co, chyba oszalałam i wyszłam z pracy po jeszcze jeden test (niby bardzo czuły) i wyszła mi taka baaaaaaaaaaaaaardzo blada druga kreseczka. Odczekam do niedzieli-poniedziałku i powtórzę test z porannego moczu.

Gość gość
Heh, to chyba powtorzysz juz tylko dla potwierdzenia. Gratuluje.

autorko, powtorz za 2 dni, a nie rob 10 testow pod rzad. jesli jestes w ciazy, a ciaza sie rozwija, za 2 dni kreska powinna byc bardziej widoczna, a nie tylko cien.

Gość gość
hh29 dokładnie tak zrobię, a jeśli chodzi o ten kolejny dzisiejszy test, to pewnie z emocji, bo naprawdę jestem trochę w szoku jak się to potwierdzi.