Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę doleczyć tyłka

Polecane posty

Gość gość

od jakiegoś tyg, dziecko ma czerwony tyłek z krostkami, nic nie działa, zawsze pomagał be panthen, a teraz nic, mąka ziem. też nie, możliwe że ząbkowanie ma coś z tym wspólnego? jaikieś rady? z góry dzięki

Gość gość
Moze przez jakies jedzenie? Moj tez mial krostki.Przy prseziebieniu przeziębieniu i wprowadzaniu nowych pokarmow.Najlepiej zapytaj pediatry jezeli dlugi czas nie znikaja.

Gość gość
dieta aleluja czyli sórowe jedzenie

Gość gość
mozeliwe że od ząbkowania. ja z moim wtedy 3 letnim synem wylądowałam u pediatry z tak mocno załatwioną pupę ze dostał maśc z antybiotykiem i maśc recepturową. myślałam ze wyleczę lekkimi sposobami ale nie udało się niestety

Gość gość
W miarę możliwości jak najwięcej wietrz dziecku pupę. Spróbuj oleju kokosowego. Kupisz w zdrowej żywności. Świetnie goi różne egzemy i podrażnienia. Możesz pokombinować też z aloesem, ale kokos jest na pewno bezpieczniejszy.

Gość gość
ja bym się już nie bawiła w oleje kokosowe i inne wydziwianie. dziecko cierpi a to i tak nic nie da. raz to przeszła i nigdy więcej nie mam zamiaru narażac syna na takie cierpienie. dostałam wtedy zwolnienie lekarskie żeby mu pupę wyleczyć bo mały chodził do przedszola i cierpiał

Gość gość
no właśnie często zmieniam pieluchy, kupę czuć, więc niemal od razu zmieniam, siki też na bieżąco, pielęgnuje jak zawsze i do tej pory nic złego się nie działo, pieluchy te same od początku, może faktycznie przejdę się do lekarza, ale to już niestety po niedzieli

Gość gość
gość 12:48 kokos to nie jest wydziwianie. Jak piszę, że świetnie goi, tzn, że mam to wypróbowane, inaczej bym o tym nie pisała. To samo odnośnie aloesu, jedna z najlepszych rzeczy na oparzenia i podobne. Tylko chodzi pogląd, że aloes może uczulać, dlatego napisałam, że olej kokosowy będzie dla dziecka lepszy.

Gość gośćodkokosu
Autorko dziecko ci ząbkuje, to pewnie jest w wieku w którym wprowadzasz nowe pokarmy. Może to od właśnie od tego. Może być automatycznie ostrzejszy mocz. Ja wietrzyłam ile się dało w takich przypadkach.

Gość beaciuszku
Maści Tormentiol i Clotrimazol pomieszane razem. Albo linomag maść.

Gość gość
moja corka tez kiedys miala takie podraznienie, pomogl tormentiol na zmiane z pimafucinem, doslownie jak reka odjal, a wszeniej zadne kremy nie pomagaly

Gość gość
Wyżej masz link do bloga, gdzie jest opisany taki problem, z relacją z wizyty u dermatologa

Gość agbr
tormentiol - tylko to pomagalo u moich

Gość gość
Delikatnie myć, smarować tormentiolem i wietrzyć. Tormentiol jest rewelacyjny.

Gość gość
Chyba, że jest to zapalenie skóry bakteryjne- tak było u mojego synka- żadne clotrimazole (to jest akurat przeciwgrzybicza maść), tormentiole i inne linomagi nie pomogły- antybiotyk i mocna maść załatwiłą sprawę w 2 dni.

Gość gość
pomógł termentiol, dzięki za rady :)