Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilyemily

Do mam w UK Jaką antykoncepcję stosujecie przy karmieniu piersią

Polecane posty

Gość lilyemily

? Dwa i pół miesiąca temu urodziłam drugą córeczkę .Pierwsza córcia ma 13 miesięcy i dlatego strasznie sie boję kolejnej ciąży. Karmię piersią i dlatego chciałam sie zapytać czy sa tutaj dostepne pigułki dla mam karmiących? Mąż twierdzi, że karmiąc nie powinnam sie faszerować hormonami i zabrania mi zazywać czegokolwiek a wiadomo seksu mu się chce i liczy że znów pójdę na zywioł ale po dwóch ciążach nie dam sie tak juz nabrać na jego teksty "bedę uważał i wycofam sie w porę..." :/ U lekarza za wiele sie nie dowiedziałam i proponowano mi całkiem inna antykoncepcje ale nie przy karmieniu piersią. Jak sie zabezpieczacie mamuski na wyspach ? ;) bo z doświadczenia wiem, że w czasie karmienia równiez można zajść w ciąże! Pozdrawiam

Gość gość
Sa pigulki jednoskladnikowe , przepisuje sie jw kobietom karmiacym , choc nie karmiace tez moga brac ,jesli zle znosza dwuskladnikowe.Idz do lekarza ,powiedz ze karmisz i zeby ci przepisal pogulki anty dla karmiacych.Bez problemu dostaniesz. Ja znam dwie dziewczyny ,ktore karmily i je braly , one sa bezpieczne .A meza nie sluchaj i rob to co ty czujesz i co bedzie lepsze dla ciebie i dzieci .

Gość gość
Dziwne , ze lekarz ci tak powiedzial .Jesli nie karmisz jest wiekszy wybor srodkow , ale jesli karmisz powinien ci zaproponowac pigulki dla karmiacych .Idz do lekarza ,powiedz ze karmisz i na pewno przepisze ci odpowiednie pigulki.

Gość gość
Jakos twoj maz zbytnio nie uwazal skoro tak szybko byla druga ciaza .Ja bym go nie sluchala i mu nie ufala w tej kwesti.A te pigulki przepisuja wszedzie ,w kazdym kraju.