Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alla19173

Matura!!!

Polecane posty

Gość alla19173

Witam 5 Lat temu skończyłam szkolę i zadawałam maturę ale zdałam tylko dwa przedmiot ponieważ zaszłam z ciąże i nie dałam rady z nauka i macierzyństwem. Czy mogę jeszcze raz podejść do matury? W tej samej szkole czy mogę w innej? Czy muszę iść na uzupełniające żeby przystąpić do matury!

Gość gość
hmm 5 lat? ja kiedyś słyszałam, że w takim wypadku można, o ile nie minie właśnie 5 lat, ale może się coś zmieniło ? bo koleżanka miała podobną historię, przystąpiła do matury ponownie, ale w ciągu 3 lat

Gość gość
dokładnie, po 5 latach musisz zdawać całą maturę od nowa. Możesz w innej szkole, ale pamiętaj o terminach deklaracji maturalnych

Gość gość
jasne, że można. Trzeba tylko tam złożyć deklarację maturalną. Dużo ludzi nie chce zdawać w swoich byłych szkołach i wybiera np. szkoły dla dorosłych

Gość gość
ale jak bym poszła np do szkoły cosinus na uzupełniającej i wtedy zdala cala mature czy to możliwe. nie mam możliwości zdania w starej szkole z powodu zmiany zamieszkania.

Gość alla19173
ale jak bym poszła np do szkoły cosinus na uzupełniającej i wtedy zdala cala mature czy to możliwe. nie mam możliwości zdania w starej szkole z powodu zmiany zamieszkania.

Gość gość
ale jaka uzupełniająca? Masz świadectwo ukończenia szkoły średniej? (nie myl z maturą)

Jeśli skończyłam np. prywatną szkołę w Wieliczce, to wcale nie muszę jechać do Wieliczki, tylko mogę zdawać na miejscu. A czy to samo tyczy się egzaminów zawodowych?

Gość gość
mysle ze tak, moglabys w szkole uzupelniajacej

Gość alla19173
Skończyłam liceum zaczęłam zdawać maturę ale nie dałam rady z powodu mojego dzidziusia które sie urodziło. teraz chce iść do cosinusa skończyć jeszcze raz liceum uzupełniające 2letnie i dopiero zdac maturę. co o tym sadzicie?

Gość alla19173
Ale to mogę sobie ja wybrać szkole czy to musi OKE?

Gość gość
skoro masz świadectwo ukończenia LO to nie musisz chodzić na 2letnie uzupełniające

Gość alla19173
Ale i tak muszę sie przygotować bo mam male braki to juz 5 lat. chociaż nie musiałbym płacić za korepetycje bo z kasa tez u mnie ciężko.

Gość alla19173
ale to ja mogę wybrac sobie szkole? chodzi mi jak najbliżej

Gość gość
tak, możesz sama sobie wybrać szkołę. Będą chcieli od ciebie świadectwo z ostatniej ukończonej szkoły - jeśli pokażesz z LO to cię nie przyjmą, jeśli pokażesz z gimnazjum, to będziesz musiała chodzić 3 lata

Gość alla19173
ale to wystarczy jak złożę papiery to tej wybranej szkoły??

Gość gość
tylko myślę, że w tym roku to już za późno, bo składanie deklaracji było do 30 września

Gość gość
aaa sorry, jak od 1 klasy zaczynasz to masz czas :D 3 lata przed tobą

Gość alla19173
tak wiem że jest już za późno. Myślałam że chociaż po 5 latach to i tak będę musiała zdawać w macierzystej szkole.