Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

osoby ktore maja zęby leczone kanalowo choruja przez to i krócej żyją

Polecane posty

Gość gość

niestety taka prawda.. martwe zęby to tragedia ....jak mozna trzymac martwego cos w organizmie???lepiej wyrwac.

Gość gość
ja nie mam zębów leczonych kanałowo i choruje cały czas a zeby mam zdrowe wszystkie

Gość gość
Zęby są martwe dokładnie w taki sam sposób jak martwe są włosy i paznokcie. Czy z powodu ich istnienia też się umiera?

Gość gość
wlosy i paznokcie rosna wiec nie sa martwe

Gość gość
A kto w dzisiejszych czasach nie ma zębów leczonych kanałowo?

Gość gość
domy też rosną a są martwe. włosy i paznokcie tylko w momencie tworzenia się są żywe. zaraz potem stają się martwą tkanką.

Gość gość
Ale bzdura. Chyba prowo. Mam kazac wyrwac przeleczoná kosc- która mi dobrze sluzy- tylko dlatego, ze nie ma nerwu?

Gość gość
autorka należy prawopodobnie do tych oszołomów którzy szczepienia uważają za wielkie zło, boją się białych smug na niebie, widzą duchy, wierza w Boga, spluwają trzy razy przez lewe ramię itp

Gość gość
martwy ząb nie gnije, w żaden sposób nie zatruwa organizmu, tak samo jak włosy i paznokcie.

Gość gość
autorko,dlugo nad tym myślałaś? nie kompromituj się! błazenada

Gość gość
ja mam dwa zęby leczone kanałowo, ale nie wiem na czym to polega czy taki rozwiercony ząb pozbawia sie nerwów?

Gość gość
debile autorka ma racje amerykanscy naukowcy pisali o tym,że martwy ząb jest niezdrowy bo nie zyje..zrozumcie..bakterie sie od tego namnażają i ida do krwiobiegu..lepiej wyrwac zeba niz kanalowo leczyc..tak mowil moj dentysta .wspanialy zresztą i majacy wiedzę. zab kanalowy nie zyje i jest slaby az sie wkoncu łamie i wypada tak czy tak..

Gość gość
może ten twój "mądry" dentysta nie potrafi wyczyścić kanałów, bo w prawidłowo przeleczonym zębie nie ma żadnych bakterii i żadnej tkanki, która mogłaby się psuć. druga część twojej wypowiedzi jest równie nieprawdziwa- sama mam dwa zęby leczone kanałowo- przy czym jeden z nich mam już chyba ze 20 lat, wyobraź sobie i jest tak samo mocny jak reszta moich zębów i ani myśli wypadać czy się łamać. przez ten czas tylko raz wymieniałam w nim plombę na nową. no ale lepiej wyrywać skoro amerykańscy naukowcy tak orzekli, bo zanik kości spowodowany brakami w uzębieniu jest zdrowszy, nie mówiąc o estetyce.. co do chorób- nigdy na nic nie chorowałam jak dotąd

Gość gość
Pewnie, a jak wyrwiesz to jak zdrowo dla kieszeni twojego dentysty -- implanty kosztuja nieco drozej niz plomba.

Gość gość
amerykanie jako autorytety , weź się nie ośmieszaj.Nie leczone zęby powodują namnażanie bakterii.A jak mas z tym problem to wyrwij sobie wszystkie i wstaw protezę , z pewnością nie umrzesz . Nigdy! Proteza ci to zapewni.

Gość gość
a czy taki leczony kanałowy ząb to tragedia? w końcu przecież jest martwy?

Gość gość
tez myśle,że bzdura - leczenie kanałowe zęba nie jest szkodliwe dla organizmu o ile zostanie przeprowadzone prawidłowo, radze poczytać kilka informacji np tutaj - www.esdentica.pl/endodoncja pozwoli to uniknąć zakładania niezgodnych z prawdą tematów, które potem prostują użytkownicy, którzy mają za sobą taki zabieg ;)

Gość gość
bardziej groźniejsze są szczepienia. Po szczepieniach i tak się choruje nawet i bardziej i osłabia się organizm. Poza tym Autyzm Powikłania poszczepienne są częstsze niż myślcie wszystkie nie wyjaśnione choroby, o których piszą to właśnie przez szczepionki tylko tego nikt nie powie!

Gość gość
jak dla mnie leczenie kanałowe nie zagraza w zaden sposób - to nie tylko sprawa leczenia, ale i estetyki. Miałam leczenie kanałowe juz dłuższy czas temu robione tutaj - http://www.sawdent.pl/uslugi.html i nie mam z tym żadnych problemów, zęby mam wszystkie i zgodze się z poprzednikami.