Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blinka90

Czy Wasi mężowie wydzielają Wam pieniądze?

Polecane posty

Gość Blinka90

Czy macie może wspólne konto? Mój mąż mi wydziela kase:o. Nie pracuję, bo studiuję dziennie. Mąż opłaca wszystkie rachunki, a mi przelewa pieniądze na konto, za które mam kupić jedzenie i na swoje potrzeby:o Dla mnie to dziwne, wolałabym mieć dostęp 100% do pieniędzy męża, bo w sumie powinny być to nasze wspólne pieniądze. A jak drogie kobiety jest u Was?

Gość gość
k***a mi moj nie daje ani grosza.mamy osobne konta

Gość Blink90
Daje mi 2000zł ale ja musze za to kupić jedzenie:/

Gość gość
to duzo kasy ci daje

Gość gość
my mamy osobne konta kazdy z nas zarabia maż robi wszystkie rachunki ja kupuje jedzenie i srodki czystosci reszte rzeczy typu w raziie czego sprzet czy ubrania buty omawiamy razem co i jak kupic

Gość gość
jak moja mama nie pracowała to ojciec dawał jej 100% pensji a jak poszła do pracy ojciec daje tylko na rachunki mama ma całą pensje dla siebie dodam że ojciec robi i płaci za zakupy kiedyś jak mama nie pracowała to ona to robiła

tyle kasy no nie przesadzaj to dużo, a dzieci nie macie ? ja bym na Twoim miejscu kupowała najtańsze jedzenie męzowi a sama jadła na mieście, ewentualnie nie jadła nic, a resztę gdzieś sobie kitrała na czarną godzinę, tak z 1500zł możesz sobie odkładać, jak taka pensja

Gość gość
Blink to powiedz, że przechodzicie na dietę i przestań kupować jedzenie, a kasę przeznacz na buty ;)

Gość Blink90
No właśnie mój mąż opłaca rachunki a za jedzenie już ja płacę. Więc jak kupuję dużo, to wcale nie zostaje mi tak sporo kasy na wydatki:o.

Gość gość
gość 00:38....to na co ci maz? nie czujesz się wykorzystywana i co ty masz z tego malzenstwa? tylko swinie do obrabiania? hahhahah

Gość Blink90
Nie mamy dzieci, ale mój mąż lubi dobre jedzenie. Więc czasami zostaje mi tak 1000zł, który wydaje na ciuchy i kosmetyki, a czasami zostaje mi 600. Różnie. Później muszę się prosić o pieniądze z jego konta:o Kurczę on twierdzi, że jestem rozrzutna. Kupiłam sobie buty w kazarze i torebkę i nie mam już nic na swoje potrzeby:o. I co mam się go prosić o pieniądze? To jest chore.

Gość gość
Niby z jakiej racji miałabyś mieć dostęp do jego pieniędzy? Ciesz sie, ze frajer cie utrzymuje i nie narzekaj

Gość Blink90
Wkurza mnie to, bo mój mąż jest starszy ode mnie 10 lat i przed ślubem obiecywał mi, żebym się nie martwiła o pieniądze, tylko spokojnie kontynuowała studia, a on mnie bezproblemu utrzyma. No z***biście a teraz mi wydziela kase.

Gość Blink90
gośc 00:49 Jestem jego żoną, więc wszystko jest wspólne.

Gość gość
Wkurza mnie takie podejście jak autorki. Nie zarabiasz i sobie torebki w Kazarze kupujesz. Za nie swoje pieniądze i twierdzisz, ze to mało jeszcze. Idź do pracy to zaczniesz szanować pieniądze, bo jak na razie jesteś pasożytem i to wymagającym

a jak prosisz o dodatkowe pieniądze to daje bez gadania? i tak masz dużo szczęścia, że masz takiego męża, niektóre koibiety muszą pracować :/ :(

Gość gość
Nie, nie jest wspólne. To sa jego pieniądze i jego dobra wola, ze hoduje sobie pasożyta w chałupie.

Gość Blink90
pitopanterka - no właśnie zaczyna marudzić, że jestem rozrzutna, i wypytuje się mnie na co chce je wydać. Więc jak zaczynam się do niego kleić jak mucha do miodu i prosić, to w końcu z łaską mi da pieniądze. Fajnie, że przed ślubem mówił mi zupełnie co innego :o

Gość gość
I nie wstyd ci sie prosić jak świnia o pieniądze? To jest przecież poniżające...

kiedyś w jakims programie było o takiej umowie przedślubnej - ile mąz będzie placil zonie, ile żona będzie się razy kochać z mężem :D nie mówcie pasożyt, on ją znalazł, pokochał, zmusił do ślubu, pewnie gdyby nie te obietnice i nie kasa, to ona byłaby szczęśliwą singielką, kobiety wychodzą za mąż tylko dla kasy , a te mniej ambitne żeby móc spłodzić dziecko ;)

Gość Blink90
Nie proszę się go jak świnia o pieniądze. Po prostu mógł mi powiedzieć przed ślubem, że mi będzie wydzielał kasę. Bo rok temu mówił zupełnie co innego. To on jest nie fair, nie ja. Poza tym my uważamy, że w małżeństwie wszystko jest wspólne, a nie że każdy sobie sam rzepke skrobie

poza tym on ma żonkę o 10 lat młodszą, pewnie atrakcyjną, brzydkiej by chyba nie utrzymywał , co nie? kupiła torebkę, to miała nosić portfel, telefon i klucze w reklamówce? :O

Gość gość
ona nie jest pasożytem, ale jego zona....do tego o 10lat mlodsza od niego wiec chyba noirmalne ze musi jej placic za towarzystwo.....jakkolwiek ich związek się nazywa nie ma nic za darmo, a tak podstarzaly frajer chciałby za friko roochac niestety niektóre idiotki się nabierają na te gadki o milosci i niezaleznosci a potem zostają z reka w nocniku

Gość Blink90
gość (01:03) No bez przesady taki stary to nie jest ;) Ja mam 24 lata, a on 34:)

Gość gość
pitopanterka.........ale w tych czasach naprawdę nie trzeba już wychodzić za maz, żeby moc splodzic sobie dziecko gdzie ty zżyjesz kobieto?

Gość gość
ale 10 lat roznicy jest. pomysl on 45 a ty 35..... chciał mieć mlodsza, to chyba wiadomo, ze bez kasy by z nim nie była. Każdy stary dziad musi placic młodej. może oni nie chcą tego przyjąć do wiadomości, ale tak wlasnie jest i dlatego faceci tak lataja za kasa, żeby sobie mogli wyrwac mlodsza doope

Gość Blink90
Kurcze jest tyle fajnych rzeczy do kupienia, a ten mi wydziela 2 koła i to jeszcze musze za to jedzenie kupować:o

Gość gość
Nadal nie rozumiem jak mozna byc tak bezczelnym, żeby dostawiac dwa tys za friko i mowić, że to mało. Ja tam nie wiem po co kobiety wychodzą za mąż, ale chyba naprawdę tylko poto, żeby utrzymanką zostać. Nie wierze w to, ze facet jest w stanie szanować taka kobietę. Autorko, byłaś kiedykolwiek w pracy, czy całe życie utrzymywali cie rodzice/ facet? Jeśli nie byłaś to lepiej módl sie o to, żebyś sie mu nie znudziła, bo czarno widzę twój los jak bedziesz musiała byc samodzielna.