Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja nie pijam kawy

straszny ból gardła

Polecane posty

Gość gość
pół szklanki ciepłej wody, łyżeczka czubata soli wymieszać - płukać a po płukaniu cholinex lub inny lek do ssania

Gość gość
Masz wode utlenioną w domu? To przepłukaj nią gardło. Tylko nie za długo.

nie mam :( brałam halset, neoangin, cholinex i tamtum verde dodatkowo środki przeciwbólowe i amol nic nie pomogło, połykanie śliny jest takie bolesne jak cięcie na żywca :(

Gość gość
nie masz przypadkiem białego nalotu?

Gość gość
A czosnek masz? To weź ząbek i ssji go jak cholineks. Zobaczysz natychmiastową poprawe.

Gość Lekarz od gardła
Najlepszym środkiem jest sperma poprawia również struny głosowe:classic_cool:

Gość gość
@Lekarz od gardła myślę, że właśnie to mogło jej zaszkodzić:classic_cool:

Gość Lekarz od gardła
:-D

nie mam pojęcia co mi mogło zaszkodzić bo jeszcze wczoraj rano nic mi nie było... widocznie ktoś źle mi życzył albo woda którą piłam (była w temp.pokojowej) a ja głównie pije ciepłe.

Gość gośćula
ja ci zdecydowanie polecam orofar max ,już po 3-4 pastylkach czujesz ulgę . No i jak tak boli to ziołolecznictwo tak delikatnie by się znieczulić :P Piszę poważnie bo niedawno miałam angine

Gość gośćula
i słuchaj z przeciwbóli bierz takie co zawierają ibuprofen czyli ibum ,ibuprom bo działają też przeciwzapalnie a apapy tylko uśnieżają ból

Gość gość
Nie mozesz przelknac sliny ,picia , jedzenia ? Jesli tak to moge zapalenie migdalow.Zajrzyj do gardla w lusterku i zobacz czy migdaly sa tak spuchniete ze nie eidac przelyku .Jezeli to zapalenie migdalow to przesrane .Sa 100 gorsze od zapalenia gardla , do tego dojdzie goraczka .Masakra.

jeden migdał czysty a drugi mega powiększony jest :( dokładnie prawy, tak przełykanie śliny sprawia mi straszny ból i robię obrzydliwie ale wypluwam ślinę co chwilę bo boję się łykać, apetytu nie mam ale zjadłam kolację i nawet mnie nie bolało ale przeciwbólowe działały.

Gość gość
To prawdopodobnie migdal ,czasami przechodzi na drugi + goraczka ,a wtedy to makabra.Bez antybiotyku sie nie obejdzie.Bierz przeciwbulowe i przeciwzapalne czyli z ibupromem w skladzie ( paracetamol jest tylko przeciwbolowy) i obserwuj sytuacje .Moze przejdzie ,ale jak sie pogorszy i dojdzie goraczka to lekarz murowany.