Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka blond farba pokryje nierownomiernie rozjasnione włosy ??

Polecane posty

Gość gość

Mam takie miejscami rude troche, bo wiadomo wiecej pigmentu, rozjasnilam juz raz, polozylam blond i nic :( Ma ktos jakis pomysł ?

Gość fajtforlajf
Kup sobie dobry dekoloryzator. Bardzo wyrównuje kolor. Co prawda na dekoloryzatorach jest napisane, że naturalnego pigmentu nie rusza (rozumiem, że to rude to naturalne) ale to jest prawdą tylko dla ciemnych włosów - w każdym razie mnie (naturalnie ciemnoblond) usuwa zarówno naturalny, jak i sztuczny pigment. Fryzjer zaproponuje Ci pewnie to samo.

Gość gość
Nie ufam fryzjerom, poza tym zużyłam juz jakies 15 rozjasniaczy łącznie, wiadomo w odstępie czasu... i szkoda mi poza tym nie jestem na tyle majętna. wiem, ze glupio zrobiłam, że od razu nie poszłam ale teraz już za późno. Uprzedzając falę krytyki jaka na mnie zaraz spadnie - mam jeszcze włosy :D i nie sa az w takim złym stanie..nie dostane juz dzisiaj nigdzie dekoloryzatora, a potrzebuję na gwałt, bo wieczorem wychodzę a mam z przodu od polowy glowy takie rude prześwity, muszę to zrownać, moze ktos mi powie co zrobic ??

A, no i po dekoloryzatorze jakakolwiek blond farba. Najlepiej profesjonalna ze słabszym utleniaczem. Bo po dekoloryzacji włosy się bardzo łatwo rozjaśniają.

Gość gość
Nie, rude nienaturalne, ja mam z natury prawie czarne wlosy, ktore latami farbowałam na rozne ciemne odcienie. Ale pigment na niektorych pasmach pozostał i z kazdym rozjasnianiem tylko nieznacznie sie rozjasnia.

A, to nie pomogę. Na przyszłość zaopatruj się raczej w produkty profesjonalne (internet) niż w drogerii. Ja też nie ufam fryzjerom i mam ku temu powody.

Dzisiaj już nic z tym nie zrobisz, ale spróbuj tego dekoloryzatora, a potem farby. Ja używam Renee Blanche Rb Haute Coiffure i jestem bardzo zadowolona. Dużo bardziej niż po wizycie u fryzjerki...

Gość gość
zasada jest prosta blond ci rudego nie pokryje. Nigdy. Więc dobierz farbe poziomem pod te rude np jakiś ciemny blond czy jasny brąz bo nic jaśniejszego ci dobrze nie wyjdzie...

Gość gość
No dziękuję, spróbuje, ale zdąże jeszcze do rossmana albo natury, to moze cos kupie ? moze rozjasniacz ?? ale jaki jest najlepszy ?? naloze tylko na to co jest rude.

Gość gość
no ok, a naturalny blond jakis ?? ostatnio mialam juz naprawde ładny rowny blond, ale cos mi strzelilo i kupiłam sobie garniera, numer 102, mroźny opalizujacy blond i tak mi chwycił, ze znow zrobilo sie rude. :( :(

Ale jak Ci rozjaśniacz piętnaście razy nie pomógł to za szesnastym też Ci nie pomoże. Alternatywa jest tylko taka, że albo pogodzisz się z rudymi, albo stonujesz blond i rude czymś ciemniejszym. Byle nie za ciemnym, bo znowu będziesz męczyć się z rozjaśnianiem. I byle nie palette ani joanną, bo te farby są bardzo niepodatne na dekoloryzację i wyjdzie ci niebieski albo inny koszmar.

Gość gość
Nie nakładaj juz rozjasniacza! Kup farbe tak jak mówiłam wcześniej odczekaj ze dwa tygodnie i zrób pasemka na niskim % i będzie blond

Gość gość
To jaką farbe mam kupić ? znacie jakies ładne odcienie ?? tylko nie ciemny blond, bo znajac moje wlosy wyjdzie brązowy, a to przecież bez sensu :(

Gość gość
Najlepiej teraz to L'Oréal casting creme gloss tylko wybierz niezbyt jasny odcień. Taki nie jaśniejszy niż te rude... Ta farba jest do 28 myc wiec potem lekko zejdziesz na blond jadniutki

Gość gość
Powodzenia cieszę się ze mogłam pomoc daj znać jak wyszly:)

Gość gość
ok, dam - dziękuję ślicznie, jeszcze raz 🌼

Gość gość
Ja miałam czarne użyłam dwa razy dekoloryzatora firmy camelo i miałam już fajne prawie że jasne aż się zdziwiłam że z czarnego wyszedł bardzo jasny brąz a zaniedlugo planuje zafarbowac na średni blond

Gość Iwi

Mam podobny problem po rozjasnieniu ombre..na czubku sa pomarańczowo-żółte a od polowy ładny blond.

Chcialabym je zafarbowac Lorealem żeby wyszedł równy kolor. Oprócz tego że sa pomarańczowe to do tego nie naturalnie jasne.Chciałam dac farbe 9.1 ale nie wiem czy odcien popielaty czy 9.2 beżowy.

Nie chce zieleni.tylko jednolity kolor.

Dekoloryzacje mialam 5 dni temu.

Jaki kolor wybrac??