Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna2121

grupa krwi ojca dziecka

Polecane posty

Gość smutna2121

Hej :) czy podczas porodu bede musiala podac grupe krwi ojca dziecka? Czy wystarczy, że podczas ciazy bede miala robione badania na ewentualny konflikt serologiczny i już nie bedzie to konieczne?

To zależy jaką ty masz grupę a raczej czy masz czynnik rh ujemny, bo jak ojciec ma dodatni lub nie wiesz jaką ma będziesz mieć podana antyglobuline. Jeśli to twoja kolejna a ciąża to trzeba sprawdzać już w ciąży czy te przeciwciała się pojawiają.

Gość smutna2121
To moja pierwsza ciaza. Jeśli mam rh- to bedzie musial się zbadac, czy po prostu zostanie mi podany ten lek? Jeśli rh+ to chyba nie beda pytac o jego grupe? Nie chcę go ciagac po lekarzach- chcę ograniczyc kontakt do minimum. Jako ojciec dziecka bedzie wpisany wiec nie wiem czy beda wymagac grupy krwi

Po pierwsze do porodu musisz mieć zbadaną grupę krwi.Im szybciej to sprawdzisz tym lepiej. Jak to powiedział mój ginek;-) matka może kłamac co do grupy ojca więc jeśli ma minus to podają zapobiegawczo. Jeśli to Twoja pierwsza ciąza to nie badają przeciwciał.

Gość gość
Pomocy!!! Wpadlam z kochankiem! :( mój chlopak ma grupe krwi 0rh+, ja nie wiem- moja mama A, a Tata B. Kochanek nie wiemm. Czy moze się to wydac? Blagam o odpowiedz bo się strasznie denerwuje, i bez moralizatorskich pouczen bo wiem że źle zrobilam ale ciazy nie usune!

Gość gość
Jeśli nastapi konflikt grup krwi to jak to zataic podczas porodu ? Zawsze pytaja o grupe krwi ojca, czy do ksiazeczki wpisuja tylko matki i dziecka? :(

Gość gość
mam RH+ , więc nie pytali mnie o grupe krwi męża, ale inaczej ma się sprawa przy RH-, bo jeśli ojciec ma RH= to jest konflikt więc w takim przypadku musi mieć zrobioną grupę krwi

Gość gość
Jeśli matka ma Rh + to gr krwi ojca nie ma znaczenia i nie pytają o nią, jeśli jednak matka ma Rh - grupa ojca jest niezbędna

Gość gość
A jeśli sklamie? :( że ojciec ma 0rh+ choc w rzeczywistosci bedzie mial inna? I jeśli wtedy bedzie sprzecznosc z grupa krwi dziecka, to informuja o tym w szpitalu ojca???

Gość gość
powiesz ze nie wiesz jaka ma bo nigdy nie miał badanej

Gość gość
Tyle że mój chlopak bedzie przy porodzie i nie mogę powiedziec że nie wiem, co jeśli podam jego? :(

Gość gość
Po pierwsze nikt dziecku po porodzie nie będzie oznaczał grupy ( chyba że masz Rh -) i nikt tym samym nie będzie ojca informował o grupie. Ale sprawa i tak się może kiedyś wydać, jeśli np dziecko będzie potrzebowało krwi to w pierwszej kolejności po tą krew przyjdą do was czyli rodziców

Gość gość
No wlasnie mam rh- :( poinformuja go że nie moze być ojcem?? :(

Gość gość
Jeśli masz minus to Rh + ojca daje konflikt , ale jeśli to Twoja pierwsza ciąża to nie będą podawać Ci przeciwciał, ale o gr ojca spytają na pewno. Podpytaj kochasia jaką ma gr ( a zdecydowana większość ludzi ma + ) i jeśli Twój partner ma + to po prostu podaj gr partnera, bo tu będzie głównie chodziło o to RH

Gość gość
Tak też zrobie, dziekuje. Wiem że zapewnimy malenstwu szczesliwy dom a on tak bardzo się cieszy na to dziecko. Chcialabym tylko wiedziec, czy jeśli podam gr partnera a gdy zbadaja gr krwi dziecka i wykluczy to jego ojcostwo to czy poinformuja go o tym? Lub mnie/ nas? Czy tylko dostane ksiazeczke dziecka przy wypisie?v

Gość gość
Przed porodem powinnaś dostać taką karteczkę do podpisu kogo mogą/mają informować o Twoim bądź dziecka stanie zdrowia. Wystarczy napisać że wszelkich informacji mają udzielać tylko Tobie. Ale raczej nic Ci to nie da, bo gr dziecka wpiszą w książeczkę dziecka, a jak partner inteligenty to sam skuma że coś nie gra ( no chyba że będziesz miała takie szczęście i obaj panowie mają tą samą gr :) wtedy tylko testy DNA mogą wykluczyć ojcostwo )

Gość gość
A jeśli kobieta ma rh+ to też badaja grupe dziecka? I pytaja wtedy o ojca?

Gość gość
nie, plus u kobiety nie daje konfliktu

Gość gość
Wiem, że nie daje konfliktu, ale czy wtedy badaja krew dziecka by podac do ksiazeczki gr krwi, czy robi się to pozniej 'przy okazji'

Gość gość
Nie robią w takim przypadku grupy krwi zdrowo urodzonego dziecka ( chociaż zależy gdzie mieszkasz bo doszły mnie słuchy, że w niektórych szpitalach robią grupę każdemu nowo narodzonemu dziecku ). Musisz się dowiedzieć w swoim szpitalu