Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

co myślicie o dniach skupienia?

Polecane posty

Gość

Ostatnio spotkałam koleżankę, która opowiadała mi że od pół roku chodzi na dnie skupienia (są raz w miesiącu, od piątku wieczorem do południa w niedzielę). Mówiła że bardzo jej to pomogło itp. Namawiała mnie żebym następnym razem z nią pojechała. Czy ktoś z was był kiedyś na takich dniach???

Gość gość
Nie, a o co konkretnie chodzi?

Gość wierna fanka braci
a co to jest ? brzmi sekciarsko ;P

Gość gość
w czym jej niby pomogło... sama nie umie ogarnąć swojego życia ze musi się bawić w jakieś religijne farmazony

Gość gość
Warto ,wybierz się, spróbuj

Gość
to nie sekta :) Dni skupienia prowadzą franciszkanie, uczestniczą w nich także siostry które uczą nas w szkole religii :)

jak ktoś potrzebuje wstawienia na odpowiednie tory, bo sam sobie w życiu nie radzi, to taniej wyjdzie iśc do kościoła niż do psychologa tylko, czy takie tory są odpowiednie? to juz inna sprawa

Gość gość
polega to to na tym, ze jedziesz w jakieś miejsce kultu religijnego- zakon, kościół i tam przez cały weekend nap... modlitwy, rozmyślania w gronie podobnych i musisz się koniecznie duchowo wzbogacić. Sekciarskie, zresztą to pomysł Opus Dei a o nich nie mam dobrego zdania

Gość gość
"to nie sekta usmiech.gif Dni skupienia prowadzą franciszkanie, uczestniczą w nich także siostry które uczą nas w szkole religii usmiech.gif " dziecko... kościół katolicki to też sekta. Poza tym akurat rekomendacja siostry zakonnej by mnie wypłoszyła- odrealniona biedna kobieta z wypranym mózgiem

Gość
Poza tym akurat rekomendacja siostry zakonnej by mnie wypłoszyła- odrealniona biedna kobieta z wypranym mózgiem Z tym się nie moge zgodzić. Teraz uczy mnie okropna siostra, ale rok temu uczyła mnie bardzo życiowa siostra. Nie uczyła według podręcznika tylko dyskutowała z nami o tematach które nas interesowały.

Gość ona nawrocona
myślę, że to bardzo dobry pomysł kiedyś za młodu (dziś mam 37lat) chodziłam na takie dniu skupienia można się wyciszyć i zdystansować do rzeczywistości i pojednać z Bogiem jak dla mnie super sprawa

Gość
nie wiem czy jechać. Niepokoi mnie tylko zachowanie mojej koleżanki. Wydaje mi się po kilku spotkaniach z nią że zakochała się w księdzu. Pisze z nim smsy. Może jestem staroświecka i to normalne, ale widzę jak o nim mówi i jaka jest nim zachwycona...

Gość gość
zachowanie twojej koleżanki nie jest normalne :O

Gość gość
Polecam. Jak Tobie nie będzie odpowiadać, to możesz drugi raz nie pojechać. A co do zakochania w księdzu-może się zafascynowała, może nie. Myślę, że nie musisz się tym sugerować. Dni skupienia bywają naprawdę fajną pomocą w poznaniu Boga i wiary.

Gość gość
polecam. jest tam świetna atmosfera, sama chodze :)