Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porady dla kobiet w ciąży, początkujących mam, przydatne linki itp.

Polecane posty

Gość gość

Cześć Wam :) Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży - to moja pierwsza ciąża. Zwracam się z ogromną prośbą do Wszystkich mam i dziewczyn w ciąży o podzielenie się z innymi dziewczynami różnymi przydatnymi i ważnymi poradami na temat ciąży, macierzyństwa, pielęgnacji noworodka itp. Proszę o podawanie również przydatnych adresów stron internetowych, które przydadzą się przyszłym mamom. Z góry bardzo Wam dziękuję :) Myślę, że to pomoże wielu kobietom :)

Gość gość
Ciaza i macierzynstwo to temat rzeka :) Dnia by zabraklo na opisanie wszystkich dobrych rad:) Pozniej postaram sie powklejac przydatne linki jak wejde na komputer. A wogole to jestem mama 4 miesiecznego chlopczyka :)

Gość gość
9:19 bardzo Tobie dziękuję :) i czekam na linki :D

Gość gość
Objecalam linki, ale ich nie wkleje bo uznaje mi za spam. W zaden sposob nie moge wkleic. Ale jest mnustwo serwisow gdzie mozesz wszystko poczytac np. dzidiusiowo, family service, bobovita, lovi, babyonline,parentine, eDziecko,rodzice itp jest tego naprawde bardzo duzo.

Gość obcasowa mama
Polecam obcasywsieci Zachęcam do rozpoczęcia przygody od wpisu http://obcasywsieci.pl/podwojne-oblicze-macierzynstwa/ Ciekawy artykuł o tym jak wygląda macierzyństwo. Następnie polecę artykuł obcasywsieci.pl/dieta-kobiety-karmiacej-piersia-wlasciwie-mozemy-jesc/ Zresztą wszystkie w dziale dzieci:) No i dla mnie super o powrocie do figury sprzed ciąży obcasywsieci.pl/powrot-figury-ciazy/ Miłego czytania:) Pamiętaj o uśmiechu podczas noszenia maleństwa w brzuszku:) Po urodzeniu dziecko będzie spokojniejsze Szkoda tylko że automat traktuje odpowiedzi jako spam:/

Gość gość
super autorko że załozyłas taki temat! tez jestem w ciązy (3miesiąc). Mam pytanie do dziewczyn, które mają średnią sytuacje finansową, i znaja linki do stron/miejsca gdzie kupowały rzeczy używane dla maleństwa, np. wózek, kojec, ciuszki itp. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie informacje:)

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej na allegro lub przez facebooka. Są różne grupy sprzedażowe. Autorko ja lubię osesek.pl , a na mamazone są filmiki przedstawiające rozwój ciąży, a potem dziecka. Na gazetki uważaj. Kupowałam nagminnie, a tam 3/4 artykułów to sponsorowane bzdety.

Gość gość
Autorko, a nie masz w rodzinie nikogo z malym dzieckiem ? Albo jakiejś kolezanki ? Ja sama mam dużo książek o ciąży i dzieciach i jakby ktoś znajomy chcial mogłabym pożyczyć. Popytaj.

Gość gość
Ja cala wyprawke kupowalam na allegro. Szukalam zazwyczaj tak zeby wiekszosc u jednego sprzedawcy kupic. Poszukaj tez na olx i gumtrre. Jednak najlepiej na allegro sa rozne zestawy ubranek dzieciecych do licytacji. Mozesz pochodzic po lumpeksach i poszukac. Ja oblecialam wszystkie mozliwe i znalazlam naprawde duzo bardzo fajnych rzeczy. Dziecko itak szybko wyrasta wiec nie widzialam potrzeby dawania po 15zl za body z ktorych wyrosnie za miesiac. Nie ma sie tez co wstydzic lumpeksow bo wiekszosc osob sie wstydzi nie wiem dlaczego

Gość gość
Ja akurat wolę kupic dziecku ładne nowe ubranie, ale co kto lubi.

Gość gość
13:48 niestety nie mam. Żadna z bliskich koleżanek nie ma jeszcze dzieci, a w rodzinie ostatnia ciąża trafiła się 14 lat temu :P

Gość gość
Ktos chce to niech kupuje nowe. Ja odpowiedzialam na pytanie gdzie mozna taniej kupic. Moj syn teraz ma praktycznie same nowe rzeczy ale jak byl maluszkiem nie widzialam takiej potrzeby. Nie kazdego tez stac kupic wszytkie nowe ciuchy. A kupi 7 par bodow czy pajacy i bedzie codziennie w kolko je pral, tez nie bardzo.

Gość gość
Ja kupywałam w pepco i tesco :) Na promocjach to można za 100 zł zrobić komplet ciuszków. Najtańsze body kupiłam za 4,99 zł

Gość gość
Dzięki dziewczyny, mam nieduże zarobki, nie przymieram głodem ale nie widze sensu kupowania (w moim przypadku) drogich ciuszków skoro uzywane są w świetnym stanie:) reszte pieniążków przeznaczę na pieluchy itp:) o sklepie pepco nie słyszałam wczesniej:)

Gość gość
A pierwszy raz w życiu bylam u ginekologa w trzecim miesiacu by ja potwierdzić i zawsze mąż był i jest przy mnie nawet gdy byłam na fotelu,bo nie krępuje mnie obecnosć meża tym bardziej,ze mogę go mieć a obcy przecie facet bada pochwę i co jago sie mam niestydzic a męża tak?Wspierał porody pierwszy trawł 12 godz.,a drugi godzinę.Byłam Pewna bo czuwał nad Nami mąż.Przecinał pepowine i uratował mnie od nerwowej położnej,bo sie zagubiłam i chciała mi dać po buzi.Mąż spojzał i sie opamiętała i lekarka kazała jej isć do drugiej rodzacej.Wiedomo,ze się na niej wyżyla ale jej wina bo nie miała meża przy porodzie!Mamy Prawo do Obecności nawet w szpitalu przy badaniu i zabiegów.

jako młoda mama uwielbiam udzielać się na forach - oczywiście polecam wszystkie tematy na kafeteria.pl poza tym lubię czytać artykuły o macierzyństwie, fajne porady, którymi się inspiruje są na http://tescolovesbaby.pl/

Gość weronka761
A ten blog http://investmentareas.pl już czytaliście? Naprawdę fajne miejsce w sieci. Można się tam wiele dowiedzieć. Każda z nas ma podobne problemy, ale z każdej sytuacji można wyjść obronną ręką. Trzeba tylko chcieć!

Gość marlena98383
Ja mam poradę odnośnie laktatora. Jeśli takowy chcecie kupić, to sprawdźcie sobie na stronie http://www.simed.pl/ opcję laktatora elektrycznego - Lakta Electric. Wiele udało mi się na ten temat wyczytać i to podobno jedna z najlepszych opcji.