Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieczenie, swędzenie i łzawienie po nałożeniu soczewek

Polecane posty

Gość gość

Chciałam się Was zapytać jak długo oswajaliście się z soczewkami. Ja zakupiłam soczewki biofinity miesięczne, mam je dopiero dwa dni, wszystko robiłam tak jak należy tzn sprawdziłam czy zakładam poprawnie , czyste ręce itd ale po nałożeniu soczewki odczułam potworne swędzenie, pieczenie i potok łez, koleżanka mówiła mi że to normalne, na początku tak zawsze jest a potem się przyzwyczaję. Co prawda po pięciu minutach pieczenie trochę zelżyło, ale oczy całe czerwone i podpuchnięte, wytrzymałam tylko pół godziny. Myślałam, że te oczy są takie bo chyba z 15 minut męczyłam się z nałożeniem tych soczewek. Na drugi dzień spróbowałam ponownie, założyłam je dość szybko, ale takie samo uczucie, niesamowite pieczenie, jakby ktoś kwasu mi wlał. Myślałam, że to może przez płyn do soczewek i znów wytrzymałam pól godziny. Teraz mam oczy takie jakbym piła przez dwa tygodnie i chyba mam zapalenie, jutro muszę iść do okulisty. Czy Wy też tak mieliśćie?

Gość gość
Może masz uczulenie na konkretny płyn i te soczewki. Ja używam od 20 lat płynu Renu i soczewek firmy Bausch&Lomb i nigdy nie miałam z nimi takich sensacji. Raz tylko skusiłam się na coś tańszego i niestety, musiałam wrócić do tych sprawdzonych.

Gość Nie tak być nie powinno
To ewidentny objaw reakcji alergicznej. A jak było u optyka przy piewrszym założeniu? A bausch&lomb niejednokrotnie udowodniono już stosowanie w płynach szkodliwych dla wzroku substancji i tylko desperat nie zmieniłby firmy

Gość gość
To uczulenie, ja takich objawow nie mialam przy zakladaniu soczewek, od razu po zalozeniu jest ok

Gość gość
No jakoś u mnie Bausch&Lomb się sprawdzają i nie miałam z nimi nigdy problemów.

Gość gość
powód, gdy kobieta ma grzybice pochwy to nie powinna drapiąc się po pochwie zaraz bez umycia rąk drapać oczu

Gość gość
albo po wieczornym masturbingu tą ręką bez umycia dotykać soczewek co nagminnie się zdarza

Gość gość
Byłam tylko u okulisty, który dał mi receptę na soczewki. Co prawda byłam u nas w mieście u kilku optyków, ale ceny z kosmosu, dodam, że nawet za próbne powiedzieli mi 200 zł dlatego kupiłam na Allegro. Zatem nie zostaje mi nic innego jak spróbować soczewki z innej firmy a te do kosza. No cóż szkoda.

Gość gość
Byłam tylko u okulisty, który dał mi receptę na soczewki. Co prawda byłam u nas w mieście u kilku optyków, ale ceny z kosmosu, dodam, że nawet za próbne powiedzieli mi 200 zł dlatego kupiłam na Allegro. Zatem nie zostaje mi nic innego jak spróbować soczewki z innej firmy a te do kosza. No cóż szkoda.

Gość gość
możliwe, że płyn, a nie zaraz soczewki, ja też tak miałam, zafundowałam sobie soczewki na 18 urodziny, szybko się z nimi oswoiłam i nie było problemu przez dłuższy czas, problem zaczął się troszkę później jak musiałam zmienić płyn, polecono mi inny, niestety nazwy nie pamiętam, bo to jednak było kawał czasu temu :/

Gość gość
nie, to nie jest normalne. polecam zacząć od zmiany płynu. jakiego używasz? najlepiej kup opti free- moi znajomi, którzy są wrażliwi używają tylko tego płynu, mnie np jest wszystko jedno, ale każdy z wrazliwymi oczami uzywa własnie tego wśród rodziny i znajomych. soczewki też możesz próbować inne- kupuj na sztuki na all az znajdziesz optymalne. no i niektórzy po prostu xle toleruja soczewki..

Gość No wybacz ale to trzeba mieć
nie wszystko po kolei w głowie, żeby dla paru groszy ryzykowac utratą wzroku :O U optyka ucza prawidłowo założyć i ściągnąc soczewki, tak żeby nie uszkodzić rogówki; po pierwszym założeniu siedzisz na miejscu godzinę i sprawdzają, czy nie ma reakcji alergicznej i jak reagują Twoje oczy. Owszem, płaci się wiecej, ale nie za nic. Potem już można kolejne pary kupowac na allegro. Sama tak robię, ale soczewek używam od lat 22 i mogę je założyc i ściągnąc nawet nie patrząc w lusterko

Gość gość
No tak, to faktycznie nie było zbyt rozważne z mojej strony, ale skoro w optyku powiedzieli mi za soczewki ok 1 000 zł to niemalże moja wypłata, więc jeśli miałabym skorzystać z jakiegoś optyka to pewnie nie kupiłabym nigdy i nie miałabym okazji przekonać się jakie to uczucie. Płyn który mam do soczewek to AO SEPT PLUS

Gość No wybacz ale trzeba mieć
I do tego wybrałas płyn, który w opiniach słabo czyści i podrania oczy :O A jakie soczewki? Ja mam wrażliwe oczy. Używam teraz soczewek air optix aqua, płynu See L'Eau niebieskiego i nigdy nie mam problemów z podrażnionymi oczami czy też niedomytymi soczewkami. SOczewki zostały dobrane u optyka; teraz juz kupuje taniej na allegro. A Ty, jak chcesz ryzykowac, to ryzykuj