Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jesli odejde z pracy bez wypowiedzenia umowy sie przepracowane lata

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, czy jesli odejde z pracy bez wypowiedzenia umowy licza sie do emerytury lata ktore przepracowalem?Bardzo prosze o odpowiedz, osoby ktore posiadaja wiedze na ten temat.

Gość gość
Jak zrobisz porzucenie to będzie to traktowane jak dyscyplinarka.

Gość gość
k.... po pierwsze z pytaniem o takie rzeczy się dzwoni do ZUS, mają obowiązek odpowiedzieć, po drugie wchodzi się na stronę ZUS i czyta w odpowiedniej zakładce od czego zależy emerytura, po 3 co ma piernik do wiatraka, do emerytury liczy się wiek, ilość okresów składkowych i nieskładkowych i wysokość wynagrodzenia a nie jak z roboty odszedłeś

Gość gość
tylko musisz mieć papiery na potwierdzenie ile tam pracowałeś, bo jak nie masz, a nie odprowadzali składek do zus to jak udowodnisz ile lat ci mają zaliczyć do emerytury

Gość gość
Jeśli porzucisz pracę w ciągu 7 dni przyjdzie ci świadectwo pracy . Liczą się lata do emerytury ale nie będzie ci przyslugiwal zasilek dla bezrobotnych.

Gość gość
Jestem kadrową. No ciekawe jak miałabym zdążyć w ciągu 7 dni od dnia porzucenia pracy wystawić i wysłac świadectwo pracy. Co to ja jestem?! Alfa i Omega?! Skąd mam wiedzieć, że pracownik porzucił pracę i już nie chce wrócić, a żeby wystawić świadectwo pracy umowa o pracę musi zostać rozwiązana. Nie cierpię tych co tak odchodzą! Nie można normalnie się dogadać i rozwiązac umowę, żeby sytuacja była jasna?! :O