Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile m3 wody zużywacie miesięcznie

Polecane posty

Gość gość

na ile osób i ile płacicie? My jesteśmy we 2 osoby i ostatnio we wrześniu zużyliśmy 8 m3. U nas cena za m3 wody to 10 zł plus abonament 10 zł. Kurde nie wiem jak trochę przyoszczędzić na wodzie. Pralka chodzi 2/3 razy w tygodniu na eko programie, wody nie leje bez potrzeby.

Gość gość
ostatnio chyba 8m3 we wrześniu -2 osoby dorosłe i 2 dzieci. Ale tak normalnie to było mniej.

Gość gość
No ale was jest w sumie 4 a nas 2. o też 8 m3. nie wiem na czym przyoszczędzić. Bo - myję zęby to zakręcam żeby nie leciała bez celu -piorę w programie eko gdzie pobiera mniej wody -robię 2/3 prania w tygodniu - zmywam po każdym posiłku ale też nie leję wody bez celu - zamiast wanny mamy prysznic i tez woda bez celu nie leci.

Gość gość
Dużo wody można zaoszczędzić myjąc naczynia w misce, a tylko płukać pod bieżącą.

Gość gość
powyżej to był mój wpis -gość z 16:04

Gość gość
mam 2 wodomierze w kuchni jeden i w łazience to w kuchni przeważnie zużywam 1 m3 miesięcznie ( gotowanie, zmywanie itp) ale najwięcej idzie w łazience. Nie wiem jak zaoszczędzić

Gość gość jjnb
Nie wiem ile m3 bo nigdy na to nie patrze ale teraz przyszedł mi rachunek 360 zł ale za 3 msc czyli 120/msc ale u nas jest 5 os, dwie rodziny, my z dzieckiem i rodzice wiec wychodzi 60 zł/msc na rodzine. Uwazam ze nie duzo.

Gość gość
Ok 20 kubikow. 3 osoby. Ale mamy gigantyczny ogród z nawadnianiem.

Gość gość
4 os ;) zuzywamy 12-13m.Miesięcznie płacę ok 95 zł.

Gość gość
ja mam rozliczenie kwartalne i w okresie lipiec - wrzesien zuzylismy 17 m3 wody. jest na 3.

Gość gość
14 m2 2 osoby nie mam zmywarki

Gość gość
21 m3 na 5 osób wodę mamy po 6 zł, ścieki po 12 więc za miesiąc płacimy 380 zł, czyli prawie 80 zł na twarz w miesiącu makabra

Gość gość
Ja zmywam naczynia w zimnej wodzie (tylko do tlustych uzywam cieplej wody). Piore pelne pralki. Uzywam prysznica. Wychodzi mi 8 m3 na piec osob.

Gość gość
6m3 na 4 osoby i płące ok 100-120zł w mcu

Gość gość
U mnie sa rozliczenia kwartalne i własnie dzis mnie szlag trafił, bo za ostatni kwartał zuzyliśmy 3 m3 wody ciepłej więcej niż w poprzednim - nie wiem co jest grane... Ogólnie poszło nam na 2 osoby 7 zimnej i 12 ciepłej - też myśle jak tu przyoszczędzić...