Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś mi pomoże czy ktoś się na tym zna? MORFOLOGIA! Proszę pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Od kilku tygodni źle się czuje. Odczuwam zimno, mam zawroty i bóle głowy, jestem bardzo senna i zmęczona. Najmniejsza rzecz wydaje się nieosiągalna taki to dla mnie wysiłek. Nigdy tak się nie czułam. Troszkę kuje mnie serce. To jest okropne. Teraz dodatkowo od trzech dni mam podkrążone i bardzo bolące oczy a raczej pod oczami. Wyglądam strasznie. Zrobiłam sobie wyniki morfologii i są następujące: WBC 6.7 (4..10) LYMPH 42.5 (20..40) * MXD 3.3 (2..10) NEUT 54.2 (42..76) RBC 4.94 (4..5.2) HGB 13.5 (12..16) HCT 41.1 (36..46) MCV 83.2 (80..98) MCH 27.3 (27..34) MCHC 32.8 (31..36) RDW-CV 15.3 (11.5..14) * PLT 253 (150-400) PDW 15.3 (6.1..11) * MPV 11.6 (7..11) * P-LCR 37.6 (6..24) * I dodatkowo zrobiłam sobie glukozę wynik 81 (70-105). Podpowiedzcie mi co może mi być. I jakie ewentualnie mogę sobie zrobić badania, aby wykryć co jest przyczyną tego strasznego samopoczucia i wyglądu...

Gość gość
Niestety nie znam się na tym,od lekarza uzyskasz najbardziej precyzyjne odp., moze skieruje Cię na dodatkowe badania. U mnie przy podobnych objawach wyszła anemia.

Gość gość
tu raczej nie ma anemii. ale może warto zrobić żelazo magnez? no i wizyta u lekarza koniecznie

Gość gość
NIE znam się na wynikach ale wiem na pewno że można mieć dobre wyniki a czuć się tak że tylko do trumny włożyć.I lekarz może zapewniać że jest się zdrowym a czuć się podle jak złoto.Twoje pytanie tutaj no nie wiem wielki znak zapytania stawiam??? KTO TU CI DA WYCZERPUJĄCĄ ODPOWIEDŹ po tej linii jeśli idzie o mnie mogę być pomocny podaj swoją datę urodzenia może coś wykaże po linii naturalnej energetycznej jeśli to nie jest z przyczyny infekcji zaznaczam .

Gość gość
nie znam się ale kiedyś słyszałam że jak białe są podwyższone to białaczka

Gość gość
Ile masz lat? Miesiączkujesz obficie? Stresy w domu/pracy? W ciąży nie jesteś? Jakieś choroby autoimmunologiczne w rodzinie? Ponadto zrób sobie TSH, ft3, ft4; żelazo też możesz ale lepiej ferrytynę. Do tego CRP.

Gość gość
wyniki nie odbiegaja kolosalnie od norm. masz podwyzszone leukocyty ale to nic nie znaczy. moze masz infekcje. a goraczkujesz? jakies inne objawy oprocz tych co opisalas? dla mnie to jesienna depresja :) no chyba ze zrobisz wiecej badan

Gość gość
Kilka lat temu robiłam TSH FT3 i FT4 i wyniki wyszły złe potem powtarzałam kilka razy i były dobre. Teraz robiłam w lipcu i było w porządku.

Gość gość
Są też rzeczy o których filozofowie nie śnią a tym bardziej założycielka topiku szukają po omacku mając światło na wyciągnięcie ręki miała przepraszam koniec czasuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość gość
Mam 24 lata, miesiączkuje dosyć obficie i czasem nieregularnie. W ciąży nie jestem, chorób sobie nie przypominam. Temperatura utrzymuje się tak w granicy 37 stopni.

Gość gość
Zrób sobie jeszcze CRP i EKG. Masz kaszel, duszności? Kiedy robiłaś ostatnio RTG klatki piersiowej?

Gość gość
Kaszlu ani duszności nie mam. RTG robiłam rok temu.

Gość gość
I rezonans mózgu przede wszystkim !