Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wychowawczy pomocy......

Polecane posty

Gość gość

Hey mamuski chcialabym zapytac czy jesli bylam zatrudniona na pol etatu do 31.12.2013 a teraz skonczyl mi sie zasilek macierzynski to czy nalezy mi sie wychowawczy???

Gość gość
wychowawczy należy się pracownikowi. Ty od początku 2014r. nie jesteś pracownikiem więc nie masz prawa do urlopu wychowawczego.

Gość gość
nie należy Ci się. zresztą po co Ci on by był? wychowawczy jest bezpłatny, więc jest przydatny dla pracownic, które chcą za darmo zostać z dzieckiem w domu, ale mieć "zarezerwowany" swój etat. Ciebie były pracodawca nie ma obowiązku zatrudniać ponownie. Jak chcesz ubezpieczenie zdrowotne to niech Cię mąż zgłosi u siebie w zakładzie albo zarejestruj się w PUP.

Gość gość
Do właściciela domku z ogródkiem przybiega rozpromieniony sąsiad. - Czy możesz pożyczyć mi dwa wiadra wody? - Oczywiście, ale przecież ty masz własną studnię! - Tak oczywiście ale do niej wpadła teściowa i woda sięga jej tylko do brody...

Gość gość
Maz ma takich szefow ze zanim mnie zglosza to pol roku minie a tak jak pisalam skonczyl mi sie macierzynski i nie moge zlapac kontaktu z firma by dostac swiadectwo....