Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Wasze pranie pachnie

Polecane posty

Gość gość

bo moje prawie nigdy uzywam proszku A r iel i plynow roznych do plukania, ale nigdy moje pranie nie pachnie po wyschnieciu. A czasem mijam osoby, od ktorych czuc swiezosc z ubran. Jak to robia ?

Gość gość
dobry płyn do płukania:) jakiego używasz?

Gość gość
przetestowalam wszystkie drigeryjne, l e nor, sil an, dla dzieci. Zaden nie pachnie mocno!

Gość gość
poszukaj koło siebie gdzieś sklepu z niemiecką chemią, polecam płyn softlan niebieski:) pranie pachnie nawet po 3 miesiacach wyciągniete z szafy kosztuje 9zł za butelke

Gość gość
Ja uwazam ze zbyt intensywny zapach upranych rzeczy jest nieprzyjemny na dluzsza mete a wrecz na wymioty mi sie zbiera. Mam bardzo czuly wech. Pranie powinno byc swieze a nie wyperfumowane a w polaczeniu z perfumami to juz dopiero robi sie smrod.

Gość gość
Ja uzywalam roznuch plynow znanych i nigdy pranie nie mialo trwalego zapachu. Teraz kupilam Eden z biedronki taki niebieski i jestem w szoku. Chodze po domu 2 dni w bkuzce i ona badal pachnie. Niestety moj synek jest na ten plyn chyba uczulony. I jego ubrania wypralam drugi raz juz bez plynu a one nadal drlikatnie plynem pachna.

Gość gość
właśnie niemiecka(oryginalna)chemia jest świetna-u mnie nawet w szmateksach wprowadzili własnie proszki ,tabletki do zmywarek ,płyny do płukania i prania sprowadzane z Niemiec -są o niebo lepsze niż te w sieciówkach

Lubię jak pranie pachnie świeżo, nie kwiatowo albo jak perfumy. Polecam do płukania niebieski lenor. Do prania vizir albo kapsułki ariel. Na pewno będzie pranie ładnie pachniało. Dużo daje też suszenie na dworze a nie w domu.

Gość gość
ja tez dopisze softlan niebieski albo fioletowy i lenor niebieski albo żółty ,oczywiście niemieckie u nas kupuje silana niebieskiego w biedronce 2 litory kosztuje koło 12-13 zł

Gość gość
cała chemia z polski to porażka mieszkam w Szwajcarii i proszek do prania zawsze wiozę rodzinie w Pl ostatnio gdy byłam w Pl to kupiłam w Tesco tabletki do zmywarki Somat i one sa dwa razy mniejsze niz te same kupione w Szwajcarii :o w Pl jest duzo fajnych rzeczy ktore zawsze kupuje gdy tam jestem, ale rzeczy typu proszki , tabletki do zmywarek to porażka

Gość ala7854
Dużo zależy od tego gdzie suszysz pranie. Ja, jak suszę w domu, to śladu nie ma po zapachu płynu do pukania, dlatego, że w domu mam wilgoć i ona "wchodzi w pranie". Czasami wręcz śmierdzi. Natomiast jak suszę na dworze, to pięknie pachnie każdym płynem do płukania, nawet najtańszym z Biedronki :-)

Gość gość
A sam olejek bez octu też da rade?

Gość gość
Sam olejek może zostawić plamy na ubraniach, w occie się rozpuszcza. Ja używałam kiedyś rozcieńczonego octu jabłkowego kiedy mi zabrakło płynu, faktycznie ubrania były miękkie i świeże. U mnie kiedy ubrania schną w lecie, na zewnątrz i szybko, pachną ładnie, ale kiedy suszę w domu a jest chłodniej i czasem wiszą dwa dni, bez względu na wszystkie cuda-wianki nie pachną świeżo, wtedy się ratuję pachnącą (domową) wodą do prasowania, prasuję bezpośrednio przed założeniem, i saszetkami w szafie.

Gość gość
zwolenniczka konkubinatu no i co z tego jak tak śmierdzisz fajkami heheh

Gość gość
Jak nie uzywam plynu to pachnie neutralnie. Nie wazne czy schnie w domu czy na dworzu,zazwyczaj po 24 h moge zbierac. Od wakacji mam faze na plyny do plukania i lenor niebieski utrzymuje sie dosc dlugo na ubraniach zarowno jak susze na balkonie,w lazience czy w pokoju. Jak pranie za.dlugo schnoe to po prostu jest zatechle i temu brzydko pachnie. Ale to ktos musi miec duza wilgotnosc w domu.

Gość gość
Alenten lenor i tak b.mocno nie pachnie. Sasiadka moja jak wywiesila pranie na balkonie w lato to u mnie w pokoju bylo czuc jak otworzylam balkon;) glupio bylo mi sie spytac jakiego plynu uzywa.

Gość ingee
ja używam silana i zawsze mam pachnace :) moze za malo dodajesz? :D w polo markecie jest teraz promocja na silana w tej ich akcji multilogika, oplaca sie kupic wiekszy zapas

Gość gość
Fioletowe kapsułki ariela- pachnie pranie jak nigdy!!!!!!

Gość gość
Czy ktoś z Was stosował ten nowy lenor superkoncentrat? Jak się sprawuje w porównaniu do starej edycji?

Gość gość
polecam niemieckie płyny Softlan niebieski lub fioletowy lub VerNel bordowy na wakacjach przywiozłam z Niemiec Gel do prania Persil cudo jak rozwiesiłam pranie to sąsiadka przyszła zapytac sie czego używam do prania bo tak ładnie pachnie :) zapach zostaje na dlugoooo polecam

Gość gość
to może byc tez wina nieczyszczonej pralki.jak się regularnie myje to i zapach powinien być lepszy

Gość gość
Wyczysc pralke i do prania dodawaj sody oceyszczone a do plukania octu.

Gość gość
Do czyszczenia pralki polecam w lidlu są takie 2 buteleczki czerwone za 9 zł nieźle czyści pralkę i nie śmierdzi potem.

Gość gość
Mp masz lenor i w zaleznosci w koncie jest napisane 4X to badziewie a jak masz 7x pachnie pare miechów, w rossmanie za 9zl

Gość dziunia190
Używam Pereł Piorących PERLUX i pachnie już w trakcie prania w całej łazience:) szczerze polecam

Gość gość
gość 2015.09.06 Mp masz lenor i w zaleznosci w koncie jest napisane 4X to badziewie a jak masz 7x pachnie pare miechów, w rossmanie za 9zl x Mam 4x , ale oryginalny niemiecki, nie z Rossmanna i pachnie.

Gość gość
sama pytalam tu o to ostatnio. mam persil w żelu(polski) i niebieski silan...to jeszcze nie to o co mi chodzi ale jest dobrze, pranie ladnie pachnie i jest miekkie :P