Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Wasze pranie pachnie

Polecane posty

Gość maczugoski
Pachnie, ale akurat większość rzeczy naszych jest prana w pralni Iron Master, w Wawie, a nie przez nas. Po prostu doszliśmy do wniosku, że przy naszej ilości prania, cenie 30 zł za kg i darmowym dowozie ciuchów, nie ma sensu, żebyśmy sami nad tym siedzieli po nocach.

Gość anna koniecka
Ale co? Całe pralnie dajecie do pralni? Rozumiem ciuchy bardziej wymagające, ale przy normalnych rzeczach to trochę zbędne jak dla mnie. Bo po co coś takiego robić? Strata kasy... No chyba że te Twoje ciuchy są strasznie kosztowne ;;-)

Gość maczugoski
Pewnie, że nie wszystkie ;-) Śmiesznie by wyglądało pranie bielizny czy skarpet w pralni co nie? No i byłoby średnio opłacalne. Generalnie mowa o tych rzeczach bardziej wymagających, dużych, które faktycznie wymagają mnóstwa czasu.

Gość gość
Tylko ariel niebieski w płynie ! Cudo

Gość gość
Musisz koniecznie odgrzybic i odkamienic sobie pralke. Kup specjalny proszek do tego albo domowym sposobem: tam gdzie dajesz proszek to wsyp paczke sody a tam gdzie plyn to ocet i pusc pranie z pustym bebnem na min 60st.

Gość gość
zgadzam się z poprzedniczką. Przyczyną na bank jest brudna pralka. Można puścić na pusto pralke z sodą albo octem. I wyszyścić filtr.

Gość gość
Jeśli chodzi o płyn do płukania, to u mnie ostatnio rewelacyjnie sprawdza się płyn K do płukania, zapach górski lub świeży. Bez porównania z lenorami itp. Niemiecki softlan albo kokolino też fajny, ale teraz nie mam dostępu.

Gość gość
plyny do plukanie E seria perfumowana super pachna szczegolnie czarny i bordowy :)

Gość gość
A to co dajemy do pralni, trafia do Iron Master. Kojarzycie? Tzn. w wawie mamy taką pralnię. Ostatnim razem płaciłam 30 zł od kilograma prania i coś takiego już rzeczywiście się opłaca. Tym bardziej, że absolutnie na to nie tracimy czasu.

Gość grogel
Nie wyobrazam sobie pralnia samodzielnie wymagających ciuchów, nie przy takich stawkach jakie ma aktualnie Iron Master. Podziwiam, że ludzie chcą się samodzielnie zabierać za pranie garniturów - śmieszne to dla mnie.

Gość hromes
Akurat pralnie przeżywają w dalszym ciągu sensowny rozwój. Chodzi głównie o kosztowne ciuchy, bo rzeczywiście mało kto zaryzykuje pranie samodzielnie płaszcza, który kosztował kilkaset złotych, prawda?

Gość gość
ostatnio odkrylam plyn do plukania z TESCO, zapach bawelny, taki bialy, cena ok 8-10 zł. po nim pranie serio pachnie, a mialam wczensiej ten sam problem co ty, ii nawet tu zadawalam to samo pytanie :)

Gość tretajta
heheh... nie zajęła bym się na pewno samodzielnie żadnym wymagającym ciuchem. Iron Master również znam. Generalnie uważam, że nie warto samodzielnie zabierać się za wymagające rzeczy - bo po co je stracić? Trochę to bzdurne jak dla mnie...

Gość berenika89
Oczywiście, że pachnie, uwielbiam taki kwiatowy świeży zapach. Najlepiej jak utrzymuje się długo, nawet jak już ciuchy leżą w szafie, to nie muszę inwestować w odświeżacze ;) Do prania używam proszku surf, fioletowy najładniejszy.

Gość Milq
A Surf też może pochwalić się badaniami z fajnym wynikiem https://polki.pl/opinie,zel-do-prania-surf-tropical-lily-ylang-ylang,2,produkt.html. Aż 99% testerek potwierdza czystość prania. :)

Gość sabnika
Gdzie ten Surf kupujecie?

Gość gość
Ja kupowalam eden w biedronce ale ostatnio byl na promocji cocillino i powiemWam ze super pachnie (mam rozowy)i zapach sie dlugo trzyma