Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam pomysłu na obiad wszystko mi już zbrzydło

Polecane posty

Gość gość

schabowy, kurczak, ziemniaki, zupy, kluchy - wszystko odpada juz nie moge tego :O macie jakieś pomysły ?

Ja robię dzisiaj makaron ze szpinakiem i pomidorami, jutro zupę ogórkową z pulpetami, pojutrze naleśniki z pieczarkami i serem żółtym :) ale pewnie to wszystko też już ci dawno zbrzydło :D

Gość gość
leczo,fasolka po bretonsku,ryba, zupy jarzynowe, nalesniki z roznymi farszami, pizza domowa, lasagne,zapiekanki jarzynowe

Gość gość
to nie rob obiadu kazdemu w lape po kielbasie i idz na dlugi spoacer

Gość gość
Kasza gryczana z sosem pieczarkowym albo ziemniaki z sosem koperkowym i jajkiem ugotowanym na twardo-mój mąż do tego sosu dodaje jeszcze musztardę-wychodzi musztardowo-koperkowy:D

Gość gość
Chili con carne, czyli mięso mielone z kukurydzą, fasolą, cebulą i pomidorami, na ostro, podane z kleksami śmietany lub jogurtu naturalnego - i mocno przyprawione!!!

Gość gość
Otulona jak zwykle z górnej półki-ona z plebsem nie gada:P

Gość gość
placki ziemniaczane z gulaszem albo sosem pieczarkowym mniam:)

Gość gość
ja sobie dziś na kolacje placki ziemniaczane chyba zrobie mmm tak dawno nie jadłam :) wczoraj jadłam rybkę, a dziś nie wiem jeszcze jakiś makaron może? Albo zupa gulaszowaaaa oooo! To jest myśl!

Gość gość
pare dni temu wlidlu kupiłam przyprawę z wędzoną papryką - słodko-ostrą z miodem, może kupie dziś pierś zkurczaka i zrobie w tej marynacie z podsmażanymi warzywami i ryżem lub kaszą kuskus.

Gość gość
U mnie dziś dzwonka łososia pieczone z ziemniakami pieczonymi i surówka z białej kapusty z koperkiem Jak już mi wszystko brzydnie to gotuję zupę albo ide na pizzę

Gość gość
Ja wczoraj miałam dorsza w panierce, dzis gulasz z kurczaka a na kolacje pancakes z syropem klonowym, jutro purée ziemniaczane z boczkiem i cebulką

Gość gość
to może kałużankę wodziankę przeczyści i da świeżutkie spojrzenie na upragnione stare poczciwe klimaty .

Gość gość
nigdy nie jadłam tych amerykańskich naleśników - ale syrop klonowy to zuo. W każdym razie to chyba zwykłe naleśniki tylko z proszkiem do pieczenia? Czy jak?

Gość gość
:) no przeciez w komunie nie popierano samodzielnego myslenia to wiadomo ale i takie skutki... takie teraz tematy polakow sa i takie problemy no 555 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość gość
Pancakes robię na maslance, do tego jest proszek do pieczenia i soda wiec troszkę inaczej i nie smakują jak zwykle naleśniki :)

Gość gość
A może jakieś insekciki wy przecież przepadacie za nowymi pomysłami a insekty są mocno na topie no to do roboty trza iść do piwnicy tam na pewno jest coś świeżego z wspomnianego meni smacznego! inwencji i udanych łowów.Moda przecież najważniejsza.

Gość gość
No to moze tarta z boczkiem i brokulami w sosie smietanowym. Rukola przybrac mozna po upieczeniu. Ciasto francuskie kup no chyba ze ambitnie polecisz i zrobisz