Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

o kurze Enya, trzymam kciuki aby było dobrze. plamienie nie oznacza jeszcze najgorszego. ja plamiłam w pierwszej ciąży i mam piękną córkę, zdrową. W drugiej nawet kropelki krwi a ciąża skończyła się w 10 tygodniu więc spokojnie. Czekam na dobre wieści!! mnie też coś rozkłada. Lekarz kazał mi zajadać dużo czosnku bo to naturalny antybiotyk ale Koczet jak Ty piersia karmisz to ja nie wiem czy możesz takie ilosci. ja zrobiłam sobie masełko czosnkowe i zajadam tościki z nim... mniami ale zieję czochnem na kilometr :|

Gość Natalka9078
Hej,nam tez w końcu sie udali termin przewidywalny na lipiec:) 6 tydzień:)

Gość mamasitka
moge dolaczyc,termin na poczatek lipca :)

Gość lipcóweczka2015
Kurde i żadnych wieści od enya... Mam nadzieje że wszystko jest ok. Ja dziewczyny dzisiaj normalnie ze tak brzydko powiem zdycham... znowu boli mnie brzuch i plecy jak na @ i do tego te nudności... Po prostu mam już dosyć. Odkąd jestem w ciąży nie ma jednego dnia żeby nic nie bolało, albo jedno, albo drugie lub na raz. Nie wiem jak to będzie. Jeszcze tyle tygodni przede mną a ja po prostu już się wykańczam. Ani zjeść ani pić... Od początku miesiąca moja waga spadła o ponad 3 kg przez te wymioty. Dam radę bo wiem że muszę dać ale to jest tak mordujące czasami że mam wrazenie że zaraz się przekręce

Może ją zostawili na obserwacje na oddziale jeśli nie pojechała do lekarza tylko na izbę przyjęć. Obserwują zwykle 3 doby i do domku. Lipcóweczko ja od 2 dni mam takie mdłości, że masakra. Do tego jest mi mega duszno i to spanie... ciągle chcę spać!!! co do mdłości to mi pomaga kwaśne:) jem mandarynki, pomarańcze i piję wodę i herbatkę z cytryną.

Gość lipcóweczka2015
Chciałabym żeby cokolwiek mi pomogło... a tu ani się napić ani zjeść... Nawet wody napić się nie mogę. Dzisiaj pierwszy raz w życiu wymiotowałam przez nos.

Gość gość
hej dziewczyny, mój termin to początek lipca. Lipcóweczko współczuję muli mnie okropnie też. Jestem też przeziębiona, byłam u lekarza i mam się leczyć domowymi sposobami. Nie martw się jeszcze z miesiąc i będzie ok

Gość mamasitka
ja mialam brazowe plamienie,ale przeszlo , serduszko bilo na ostatniej wizycie,na szczescie zadnych mdlosci i wymiotow poki co :)martwilo mnie to, ze malo mam objawow,ale po tym co piszecie to cale szczescie

Gość mama2x
Wy juz usg serduszka a ja dzis dopiero bete odebrałam 107 :) nie duza ale to 14 dni po owu. Chyba jednak raz powtorze dla pewnosci. Ja dzis tez do kibelka biegłam ale fałszywy alarm ;) kurcze czuje sie jak na przeziebienie zimno mi ciagle nogi mam jak lody nawet jak leze pod koldra a twarz piecze i wypieki. Piersi raz bola raz nie.

Gość lipcóweczka2015
Co do zimna to ja też tak mam. Najgorzej to mnie telepie wieczorem. No masakra. Ja dziewczyny jadę właśnie do swojego ginekologa bo cały dzień boli mnie brzuch i plecy jak na @ mam nadzieje że to nic złego. Plamień nie mam ale ból się powtarza i nasila. Jak w pierwszych dwóch dniach @ czyli boli mnie okrutnie bo @ zawsze mam okrutnie bolesną. Odezwę się jak wrócę. Trzymajcie kciuki za mnie i moją fasoleczke :)

Gość Natalka9078
Mnie też wieczorami telepie z zimna. A raz mi goracą. Na razie czuję się dobrze, ale apetytu nie mam ;/ Umówiłam się na wizytę. Prawdopodobny termin na końcówkę lipca :) Ostatnio czułam się gorzej i w nocy spać nie mogłam z nerow. Teraz troszkę lepiej jest.

Lipcoweczko oczywiście, że trzymamy kciuki. Daj znać po wizycie jak sytuacja :-)

No to teraz czekamy na wieści od dziewczyn. A mnie właśnie dziwnie boli brzuch... to takie kucie z prawej strony, parę razy zakuło i przeszło...

Gość gość
takie bole to norma,mnie na poczatku bolal okropnie brzuch plecy, nogi jak na okres, jajnik tez mnie kluje , moja znajoma csala ciaze brzuch bolal

Gość lipcóweczka2015
Wróciłam, melduje się :) na szczęście z dzidzią wszystko ok, ten mocny ból związany był z torbielem. Serduszko dzidzi jak to powiedziała Pani lekarz "śmiga że hoho" ;) Drogi gościu to nie norma. Każdy mocniejszy ból powinno się skonsultować z lekarzem - słowa lekarki która mnie dzisiaj badała.

Gość Malinova83
Cześć Dziewczyny i nowe i 'stare'. U mnie chyba średnie wieści. Byłam wczoraj u gina. Określił, że jestem dokładnie w 6tc i nie znalazł płodu :( Był tylko pęcherzyk i ciałko żółte. Chyba stwierdził, że to nie jest za dobrze, bo kazał zrobić betę dziś i w czwartek i brać duphaston, do którego osobiście nie jestem przekonana po przeczytaniu ulotki. Następna wizyta za 2 tygodnie. Sama nie wiem czy poszłam za wcześnie czy co. W poprzedniej ciąży byłam kilka dni później i biło już serce, a teraz cisza. Poza tym nie mam żadnych objawów, czasem jakaś lekka mdłość mnie nawiedzi.

Malinova, ja byłam tydzień temu w poniedziałek. Był to 5tc+3 dni i widac było pęcherzyk i małą kropkę w środku. lekarz bynajmniej nie mówił, że coś jest nie tak. Jedynie, że wiek ciąży nie zgadza się z OM (powinno być 6tc + 2 dni) ale wyjaśniłam mu, że mierzyłam tempkę i wynikało z pomiarów, że owulacja była 6 dni później. Stwierdził, że w takim razie ok. Spytałam go kiedy będzie serduszko, powiedział, że za tydzień , czyli po skończeniu 6 tygodnia. teraz jestem 6 tc + 4 dni i w sobotę mam wizytę. Spokojnie!! a co do leków - ja biorę od samego początku luteinę. Gdyby było coś naprawdę niepokojącego to by Ci powiedział. Jakiej wielkości masz pęcherzyk ciążowy ?? x zgadzam się z lipcóweczką, każdy niepokojący ból nalezy konsultować z lekarzem. Ciąża to nie choroba ale też nie chcemy jej stracić....

Zwykle mam bardzo regularne cykle, więc 6 tc był skończony i dlatego taki niepokój. Fakt, mogło się przesunąć kilka dni, ale temp. nie mierzyłam, więc nie wiem. Idę za niedługo do gina do LM i poproszę o skierowanie na badanie krwi i zobaczymy. Czytałam, że to wszystko zmienia się z dnia na dzień i gdybym poszła za tydzień to pewnie nie byłoby teraz takiej sraczki. Najgorzej, że mąż mnie obwinia, że źle się odżywiam i wszystko przeze mnie :( Pęcherzyk jest chyba wielkości 12 lub 18 mm? Jak zobaczyłam po minie gina, że nie do końca jest OK, to tak się zestresowałam, że już nie pamiętam :( Na koniec dodał, że zobaczymy tą betę i jak będzie zła, to wtedy znak, że ciąża nie rozwija się prawidłowo i wtedy będziemy mysleć. Zastanawiam się czy powiedzieć dzisiejszej gin o tym co powiedział wczoraj ten mój.

Malinowa ja też byłam wczoraj u gina i też 6 tydzień :) i tak jak u Ciebie był tylko pęcherzyk żółciowy i mój kochany kropek w środku :) lekarz powiedział, żebym się nie martwiła bo zaszłam tydzień później w ciąże niż ''prawidłowo'' czyli owulację miałam później... to jest normalne :) ja akurat miałam przeboje czasem z miesiączką i wcale się nie zdziwiłam, że owulację miałam tydzień później :) za tydzień idę znowu i już będzie coś więcej widać :) nie ma co się martwić! :) a ja dowiedziałam się, że pulsujące bóle głowy w ciąży to przez lekkie odwodnienie - więc dziewczyny pijcie jak najwięcej wody :) ja coś dziś delikatnie czuje brzuszek ale w końcu mały lokator jest we mnie więc czuć coś trzeba :) miłego dnia życzę :)

Gość lipcóweczka2015
Wspominałaś że z dnia na dzień się zmienia i tu masz rację. Ja po terminie spodziewanej @ wylądowałam w szpitalu. Beta rosła a pęcherzyka nigdzie nie było. Tez się stresowałam, troszkę mnie straszyli. Jednego dnia parę razy usg - nie ma. Strach. Drugiego dnia parę razy usg - znowu nie ma i dalej strach a beta rosła. Następnego nią beta ogromna wzięli mnie na usg i był pęcherzyk w macicy. Później za 10 dni kazali mi się zgłosić do swojego lekarza na kontrolę. Poszłam jakoś po 8/9 ( tylko ten gościu to naprawdę moim zdaniem dobry gin i ma dobre usg ). Pokazałam mu wypis zapoznał się, ściągamy majteczki zrobimy usg :D no i jak tylko odpalił monitor dla pacjentki to widziałam pęcherzyk ale nic w środku. Jak przybliżył to mówi do mnie ze coś jest i żebym wstrzymała oddech i nie oddychała póki nie powie bo musi poszperać a to pomoga. No i znalazł taką białą pulsujacą kreskę w tym pecherzyku. Chciał zmierzyć częstotliwość ale było tak wcześnie że nic mu się nie zapisywało ale przy tym wstrzymanym oddechu było widać że pulsuje. Jak zaczynałam oddychać to zanikało nie było widać nic, a to 6 tydzień. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Żadnych leków niczego po prostu czekać. Poszłam 2 tygodnie później ( tez nie całe bo nie wytrzymałam ). Tylko odpalił mi ten monitor dla mnie i sama widziałam bobaska z wielkim jak dzwon serduszkiem :) śmiałam się z siebie że tak panikowałam :) to po prostu trzeba poczekać :) ja wiem że strach ciekawość i w ogóle ale to nic nam nie da. Wczoraj poleciałam do swojego gin bo bardzo bolał mnie brzuch, nie było go, poleciałam do szpitala na IP. Odpalają usg, widzę bąbelka, ale nie widzę jego wielkiego jak główka serduszka. Juz panika w oczach, patrzę na lekarza ale nie mowie nic, przybliżyła obraz i mówi że jest serduszko spokojnie bo śmiga :) 164 uderzenia :) wszystko zależy od lekarza i sprzętu. Nie martw się wszystko będzie dobrze zobaczysz :) Kurde dziewczyny wy tu wszystkie 6 tygodnie a ja juz 9 :D nie obejrzę się jak będę lecieć na usg z pomiarami a wy wtedy będziecie na tym etapie co ja teraz :) nie potrafią, nie wiem może nie chcą obliczyć mi tp. Jedni mówią 30.06 drudzy 02.07 jeszcze inny ze 06.07 sama już nie wiem.

Gość mamasitka
zgadzam siez lipcoweczka, ja mialam dosc silne bole jak na @ i od razu dzwonilam do gina, bo sie balam, nie mozna bagatelizowac bolu brzucha silnego. Dziewczyny trzymam kciuki zeby sie serduszka bijace pojawily :)

ja jestem już 7 tydzień ;P he he choć moj lekarz tak nei uważa. W trakcie 7 to dla niego 6 bo skończony :) Lipcóweczka te różnice sa tak niewielkie, że wiesz, że koniec czerwca, początek lipca nalezy do Ciebie :)

Gość gość
Średnia długość i masa ciała płodu w poszczególnych tygodniach ciąży Tydzień Wielkość Masa 5 2 mm zbyt wcześnie, by to ocenić 6 2 - 4 mm zbyt wcześnie, by to ocenić 7 5 - 13 mm 0,8g 8 14 - 20 mm 3g 9 22 - 30 mm 4g 10 31 - 42 mm 5g 11 44 - 60 mm 8g 12 61 mm 9-13g

Gość gość
teraz bardziej czytelne sorki :) Średnia długość i masa ciała płodu w poszczególnych tygodniach ciąży Tydzień Wielkość Masa 5 2 mm zbyt wcześnie, by to ocenić 6 2 - 4 mm zbyt wcześnie, by to ocenić 7 5 - 13 mm 0,8g 8 14 - 20 mm 3g 9 22 - 30 mm 4g 10 31 - 42 mm 5g 11 44 - 60 mm 8g 12 61 mm 9-13g

Gość lipcóweczka2015
Ja nie znam obecnych wymiarów bo mi nie podali ale powiedzieli że wszystko ok wiec musze uwierzyć na słowo :) jak pójdę na usg w grudniu to już chyba wszystko dokładnie pomierzą i obejrzą :) No mogę urodzić na koniec czerwca, albo na początku lipa w sumie bez różnicy, albo mogę też wcześniej no nigdy nic nie wiadomo. W poprzedniej ciąży miałam niewydolność cieśniowo szyjkową.

Gość gość
nie wiem nie znam sie ja w 5 tc mialam pecherzyk 3mm a w 6t4dn lekarz nazwal zarodkiem z serduszkiem i mial 6,4mm na poczatku mowi ze pecherzyk, ale to jest w sumie zarodek

Gość gość
czyli moj zarodek w pecherzyku mial 3mm? a szkoda sie denerwowac czy taki czy siaki mnie lekarz mowil ze jest idealnie i na tym sie skupiam i nie porownuje z innnymi bo kazda ciaza jest inna