Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwrot towaru na allegro do osoby prywatnej

Polecane posty

Gość gość

a pytanie, może mieliście podobną sytuację. Kupiłam na allegro buty od jednej babki. Buty używane, dobrej firmy, nie raz już tej firmy miałam. I coś mnie podkusiło, żeby zaoszczędzić, o nie mam teraz kasy. Okazało się, że są tak szerokie, że nie da się tego nosić, mam podejrzenie, że to w ogóle model męski :/ Chciałabym je odesłać i odzyskać pieniądze, ale ona nie odpowiada na maile. Wiem, że kupując w firmie mam czas na zwrot, ale jak to wygląda w przypadku zakupu od osoby prywatnej?

Gość gość
od osoby prywatnej kupujesz na własne ryzyko, nie ma możliwości zwrotu, zresztą towar nie jest wadliwy tylko niedopasowany do ciebie więc w ogóle nie ma o czym mówić, zwyczajnie sprzedaj go dalej i po problemie

Gość gość
autorka no właśnie, to nie chodzi o to, że tylko niedopasowany do mnie. Ale ja butów w takim stanie za połowę tej ceny bym nie wystawiła. Do tego okazały się niestandardowe (na baaardzo szeroką stopę)i to moim zdaniem powinno być ujęte w opisie. Nacięłam się jak głupia...

Jeśli towar zgodny z opisem absolutnie osoba sprzedająca nie ma obowiązku przyjmować zwrotu i oddawać pieniędzy No cóz... z tym trzeba się liczyć

Gość gość
Po to jest własnie opcja - zadaj pytanie sprzedającemu - piszesz o dokladny pomiar długość szerokość wkładka itd... Ja kupuję wyłącznie używane buty z tego prostego powodu że trzymają się dłużej niż nowe (wszystkie nowe są made in china) i jak mam zapłacić 300 i co chwilę reklamowac bo sie coś odkleiło, to wolę zaplacić 60, pochodzić i kupić następne, a nawet jak sie czasem, rzadko natnę , to wystawiam ponownie do sprzedaży i nie mam strat.

Zapytam z niezdrowej ciekawości: grzybicy stóp Wy się zupełnie nie obawiacie ?