Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tvn o rodzinie Romów teraz

Polecane posty

Gość gość
Dziecko- ruskie, cygana, niemiec szkoda :-( jak ktos ma sumienie.

Tak szkoda tych dzieci i nieważne czy romskich, nigeryjskich czy angielskich. To też są ludzie. W moim mieście mieszka duża społeczność i są bardzo sympatycznymi ludźmi. Oczywiście są wyjątki ale senior robi z nimi szybko porządek, bo chcą żyć z mieszkańcami w zgodzie i harmonii.

Gość gość
napadli gnoje na orszak weselny a teraz baby maja pretensje i dziećmi się zasłaniają i ryczą, bo mamy dzieci a wspaniały tatuś w areszcie ojojoooj, co ja mam dzieciom powiedzieć ojejeeej. Do roboty nie, do szkoły nie ale socjal dostać, w mordę lać i wesele zje/bać to ok :o Widzicie tę osadę syf, kiła i mogiła :o szkoda dzieci, bo wyrosną na takie same mendy jak ich nikt nie uratuje :(

Gość lanser
już dawno powinni im te dzieci zabrać a ich wysłac do domu, jesli maja tradycję u siebie że sie wymusza haracze od przejeżdzajacych samochodów(to nie był jedyny przypadek oni tą drogę blokują co weekend i nadal tak robią) to nich sobei żyją w swoim tradycyjnym kraju. jak ktoś rpzyjeżdza do innej cywilizacji to się powinien dostosować.

Gość gość
a mi nie szkoda tych dzieci w ogole, bo to sa dzieci uczone, ze nalezy zebrac i krasc. Znam romow ktorzy pracuja za granica, oboje pracuja, dzieci chodza do szkoly, ale to normalna rodzina. Nikt niczego nie wymusza i nie kradnie. Jesli zas chodzi o romow w Polsce to powiem tak: moje panstwo nie ma pieniedzy na utrzymywanie moich obywateli wiec romom powinno podziekowac.

Gość gość
Mnie tych dzieci nie szkoda. Cyganskie bachory maja we krwi kradzieze, oszustwo i przekrety. Nawet gdyby zabrano te dzieci z tej patologii i umieszczono w normalnych rodzinach i tak wylezie z nich cala ta smietnikowa natura. Cyganie sa gorszym gatunkiem czlowieka, cokolwiek durnowata polityczna poprawnosc probuje wciskac.

Gość gość
hitler tez tak twierdzil

Gość gość
W mojej dzielnicy mieszka romska rodzina. Nie wiem czym się zajmują, ale dzieci chodzą normalnie do szkoły. Gdy byłam na Słowacji to widziałam Romów normalnie pracujących, a dzieci bawiące się z innymi dziećmi. Myślę więc, ze to nie kwestia charakteru tylko wychowania.

Gość gość
Jeżeli chcą otrzymywać pomoc od naszego państwa powinni zintegrować sie, rozumiem przez to; edukacje dzieci, oraz prace rodziców. Nie żebranie, w moim miescie o kazdej porze roku widze romów żebrajacych, czesto kobiety z niemowlakami na rekach, dzieci te sa trzymane na mrozie przez kilka godzin, brak słów. Dzieci mi żal.

W moim mieście ludzie ze społeczności romskiej pracują, dzieci chodzą do szkół ponieważ pilnuje tego senior. Moje dzieci bawią się z dziećmi romskimi na placu zabaw, ja rozmawiam z kobietami i mężczyznami narodowości romskiej ( przewaznie to oni zagaduja). Nie ma zebractwa czy nachalnego zaczepienia ludzi. Wiec takie uogolnianie Rom = żebrak i złodziej jest krzywdzące.

Gość gość
Każde uogólnienie jest dla kogos tam krzywdzace jednak w wiekszości w Polsce Romowie nie pracuja a zebrają.

Gość gość
Tawredna a gdzie mieszkasz

Gość gość
Tez znam romow, ktorzy normalnie pracuja, zyja jak Polacy, dzieci chodza do szkoly. Sa wyjatki ale wsrod Polakow tez sa patologie.

Gość gość
do tej z 08.32 I mial racje :D

Gość gość
nie cierpię cyganów, pieprzone pasożyty! nie ynam adnego, co zje ucyciwie, a niestety mam ich w sąsiedztwie wielu.

Nie podam nazwy miejscowości, powiem tylko, że w Wielkopolsce, niewielkie miasto kolo dużego miasta powiatowego. U nas Romowie mają duży szacunek do mieszkańców ponieważ wiedzą, że są "obcy" i chcą żyć w zgodzie i harmonii. Niedawno dwie stare Romki wróżby w centrum miasta zaczepiajac ludzi ale senior bardzo szybko zareagował i ukrocil to.

Gość gość
tawredna - jakoś ci nie wierzę..