Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha21212

Staraczki i ciężarne. Dzielimy się objawami

Polecane posty

Po wizycie ... Lekarz potwierdzil ciaze :) jest pęcherzyk ladny okraglutki i cialko zolte czy co nie wiem :) i tam podawal wymiary chyba 9mm... Ale mówi ze zarodka chyba nie widać jeszcze chyba tak zrozumialam ... I nie wiem czy sie cieszyc czy nie... Pytalam czy Wszystko ok i powiedział ze jak najbardziej :) nastepna wizyta 7.01... To ja juz nie wiem mam sie cieszyc ??????

Gość mania20parę
muamuanew skoro lekarz potwierdził ciążę i powiedział że wszystko ok to chyba możesz się cieszyć :) jeszcze raz ci gratuluje fasolki :) a ja w niedzielę wzięłam ostatnia tabletkę anty i brzuch mnie zaczął boleć jak na okres i mam dużo gęstego białego lepkiego śluz. i mam uczucie wilgotności więc pewnie okres przyjdzie lada Chwila. Mam nadzieję że jeszcze przed świętami :P dziewczyny nie wiecie ile dni po odstawieniu anty może pojawić się ten okres?

Gość karolcia 1111
Dzień dobry:) Dziękuję dziewczynki za gratulacje:) Muamua oczywiście że masz się cieszyć:) Ja też byłam w 5 tygodniu potwierdzić ciąże i tez był tylko pęcherzyk. Nie wytrzymałabym do 8 tygodnia bo chciałam potwierdzić czy w ogóle jestem w ciąży. Mania20parę okres dostaje się 2, 3 dni po ostatniej tabletce anty. MamoZuzy, Mlib gratuluje Wam synków:* NadziejaBlanki gratuluję że zostałaś mamusią:) A co masz? Synka czy córeczkę? Ciekawe jak tam Kuniak. Chyba w listopadzie miała rodzić. Dziewczynki które jeszcze nie zaciążyłyście to Wam się też uda na pewno. Ja tu byłam weteranką i rok czasu się starałam a Muamua chyba 1,5 roku także na pewno Wam się uda:) Mucha szykuj skarpeteczki bo niedługo się przydadzą:)

Ja sie staralam 15 miesięcy :) ale najwazniejsze ze sie udalo tak jak mówi Karolcia i wam sie dziewczyny uda:) jak sie nie staralam to szybko zaszlam z dwojka poprzednich dzieciaczkow:) tez tak sie zastanawiałam co tam u kuniak :) a Karolcia odzywaj sie częściej:) a karmisz piersią???? Mania ja dostawalam okres dwa dni po ostatniej tabletce ....

Gość mania20parę
Hmm czyli już niby powinnam mieć ten okres. Ostatnia tabletkę wzięłam w niedzielę. Ja straciłam rachubę jeśli chodzi o starania :P ale jakoś w marcu będzie już dwa lata i nic. Ciekawe ile mam jeszcze czekać na moje pierwsze maleństwo.

Gość muamuanew
Hej dziewczyny co sie nie odzywacie ? Mania okres przyszedl? mamazuzy Co tam? Rzucilyscie sie w wir świątecznych porządków?:) ja dzis wymiotowalam a ogólnie juz od pary dni caly dzien mnie muli :( i ogromna chec spania :( ciaglego ;););) tyle ze dzieci mi nie dają :( no i teraz swieta tyle pracy :(

Gość mania20parę
tak muamuanew okres przyszedł w czwartek. Ale przynajmniej w święta będziemy walczyć o fasolke :P może w końcu coś z tego będzie bardzo bym chciała :) muamua współczuję tych wymiotów ale dasz radę :)

Gość przy nadziei
No ja juz porzadki choc bardziej w tym momencie jestem od pokazywania paluszkami co trzeba zrobic.. :p moje dziecko leniwe od wczoraj, czasem szturchnie ale bez szalu i nie jakos tak mocno, choc serduszko bije mocno bo sprawdzalam detektorem, i nawet slychac w tym detektorze ze wykonuje ruchy,to nie wiem :)moze sie rusza mocniej gdy ja jestem w ruchu i moge nie czuc... Muamua a planujecie na swieta powiedziec rodzince?ja nie mam juz mdlosci za to mam zgage :p

Mania dzialajcie dzialajcie :) będę trzymala kciuki... zgaga przy nadzieji powiadasz ? :) toż zamienilas faktycznie :) choć chyba wolałabym zgagę:) u mnie wymioty sie nasilają i śpiączka jakby mi ktoś dosypal leków nasennych.. Dzis trochę nadgonilam prac domowych i czuje sie z tym lepiej... Ale tylko usiądę od razu mnie bierze... Martwie sie o mamazuzy:( odezwij sie !

Gość przy nadziei
Muamua ja chyba mimo wszystko wole mdlosci, jak zwymiotowalam to bylo mi lepiej :p choc na brak mdlosci nie narzekam, jak mam migrene to wracaja. A tak w ogole to jestem szczesliwa, przyjechala do mnie na swieta siostra, dokladnie w Boze Narodzenie zaczynam 6 miesiac...moje dziecko czasem leniwe, czasem *****iwe, ale taki widocznie jej urok, w kazdym razie pytalam lekarza i przed 30tc mam sie nie martwic slabszymi ******* czy ich brakiem.takze tego sie trzymam. A Ty MUamua kiedy masz nastePna wizyte?wtedy juz pewnie posluchasz serduszka lub zobaczysz je...faktycznie cos sie Mama Zuzy nie odzywa dlugo..moze przygotowania swiateczne ja w pelni pochlonely..

Gość Justinka2014
Hej Dziewczynki. U mnie cisza na morzu...:-) niby do okresu 9dni ale jakos zle sie czuje. Wkolo moglabym spac chyba jestem przemeczona...a dzis to juz wogule slabo sie czuje...:-/ w pracy mi sie zrobilo slabo. Do tego pracy od groma i na nic sily nie mam...

Gość przy nadziei
Radosnych swiat dziewczyny! Niech te co sie staraja szybko zajda a te,.ktore juz sa w ciazy, niech szczesliwie donosza..czego Wam i sobie zycze :)

Gość gość
Witajcie dziewczyny. W sobotę miałam 28 dc,w niedzielę test jedna kreska, dzisiaj 32 dc i też jedna kreska. Cykle co 28-29 dni. Miała może któraś z Was podobnie,a mimo wszystko była ciąża ? Sama nie wiem co myśleć. Od czterech miesięcy zbliżenia bez zabezpieczenia. Teraz takie dni że chciałoby się wypić lampkę wina,a boję się. Wesołych Świąt.

Gość MamaZuzy i Aniołka Olivierka
Hej kochane,długo się nie odzywalam. Nie chciałam was dręczyć swoją osobą. Dziś byłam na usg,z małym ok mimo że się mało i słabo rusza.Waży juz ponad 1400g.Następna wizytę mam 14 stycznia. Wesołych Świąt :)

Wesolych swiat dziewczyny :) justynka i mania trzymam kciuki. mamazuzy masz opiernicz jak nic ! Proszę mi tak nie pisać bo ja sie martwilam o ciebie! super ze wszystko ok... Jeszcze trochę i będziesz miała malego przy sobie :) i masz pisać 24h/dobe :) przy nadzieji nastepna wizyte mam 7.01 lub 30.12... Mogę wybrać ... Aleczuje sie okropnie... A są są swieta mialam duzi pracy i dzis wręcz umieram:( czuje sie jak na ostrym kacu :( jeszcze mialam gosci i pragne snu :(

Gość mania20parę
muamuanew ty to odpoczywaj teraz ci to potrzebne i fasolce też :) Ja dopiero mam 9dc więc jestem jeszcze przed owu :) i tak się zastanawiam czy będzie ta owu czy pęknie pęcherzyk boję się że znowu mi się torbiel zrobi i nic nie wyjdzie znowu z tego

Mania trzymam kciuki żeby torbiel się nie pojawiła i udało się zafasolkowac. Muamua zdecydowalas kiedy idziesz na kolejną wizytę? Jak Wam minęły święta kobietki?Ja się obzarlam strasznie,jadlam co chwile i zaraz byłam znowu glodna ale niech maluszek je skoro potrzebuje:)

Gość mania20pare
mamozuzy nie dziękuje żeby nie zapeszyc ;P No jedz jedz tyle ile masz ochotę ;) oo ja też się objadłam w ciązy nie jestem a i tak jem za dwoch, nawet więcej albo tyle samo co mój M :P tylko ze ja mogę jeść i nie tyć a troszkę przydało by się

Gość Justinka2014
U mnie 2 dni do @...a cyce mnie tak bola ze szooook:-/wogule jakies duze sie zrobily az maz zwrocil uwage ze urosly... ale wydaje mi sie ze @ bedzie. W sobote w nocy juz brzuszek zaczal mnie bolec wiec napewno @...

Gość mania20parę
justinka może jednak fasolka :P ja mam dopiero 12 dc i teraz mnie zaczynają boleć piersi zawsze po owu tak mam. Tylko że raz bardziej raz mniej zależy jaki miesiąc :P a wczoraj czułam że mam Hmm mokro :P i cały czas się zastanawiam czy była ta owu czy nie zrobiła mi się torbiel i czy w końcu się uda. Ale trzeba jeszcze poczekać żeby się dowiedzieć :)

Gość Justinka2014
Wydaje mi sie ze nie... chodz gdzies w glebi mam nadzieje ze @ nie przyjdze.:-) narazie cycr nadal bola ale nic po za tym..ale wczraj jadlam i barszcz czerwony i czekolade wiec chyba jednak to bedze okres...:-)

Gość mania20parę
Aa wiem jak to jest justinka :) ja mam 13dc owu zawsze mi wyliczala na 12 ale jak mierze temp to mam niska cały czas więc albo znowu owu nie miałam albo dopiero będzie. Ale pewnie nic z tego tak jakoś czuje

Justinka to musisz cierpliwie czekać. Coś nam poznikaly dziewczyny.Od dawna nie ma Julii,Kociary (pewnie w pl) i muchy tez dawno nie bylo

Gość mania20parę
tak mamozuzy jakoś ucichło tu troche. A mnie ciągnie jajnik a wczoraj czułam Hmm swędzenie. I tak się zastanawiam czy to owu

Gość Justinka2014
Mania trzymam kciuki musi sie udac:-) no zobaczymy. ja narazie sie nie nastawiam ale...

Gość mania20parę
justinka a masz zamiar robić test? Mnie to tak dziwnie piecze podbrzusze, tak po bokach jakby własnie od jajników. nie wiem dlaczego

Gość Justinka2014
A moze Cie przewialo?? Nie wiem nie mialam nigdy tak. :-/ wiesz co korci mnie ale nie wiem...:-) ja sie wlasnie wkurzylam i to mega bo jutro bal sylwestrowy mialam isc w sukience ktora raz juz mialam na weselu a okazalo sie ze owszem moge w niej pujsc ale jak cycki sobie zmniejsze:-( dopiac sie dopielam ale wugladam potwornie w cyckach... jak szynka w sznureczkach....:-( nie wiem czy to te hormony przed @ tak sie rozchulaly czy co...:-/

Gość mania20parę
Hmm nie wiem czy to dlatego że przewiało. Najpierw czułam tam takie swędzenie na drugi Dzien już takie mocne ciepło coś podobnie mam przed okresem nieraz ale teraz mocniej czułam. I mam mrowienie w piersiach. Może to owulacja była? Justinka jak ją bym chciała mieć problem z zadużymi piersiami :P niestety mnie natura skromnie nadarzyła :D

Gość Justinka2014
Moze owu...?? No u mnie nadal @ nie ma...:-) ale dzis mialam sen ze robilam test i wyszly dwie kreski...chyba za bardzo chce:-(

Gość mania20parę
dzisiaj powinnas dostać @? Kiedy testujesz? Kurczę fajnie jak by to była jednak fasolka :) trzymam kciuki:)