Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy mozna miec okres i karmic piersia? Karmie 3 miesiac. Pokarmu mam jak na lekarstwo i wlasnie dzis dostalam okres. I to oznacza juz całkowity koniec karmienia? Przystawilam dzis malego ale jest to co zawsze, kropelka za kropelka a maly sie prezy i wyje. Czy na tym etapie moge rozbujac laktacje? Wiadomo nie recznym tylko elekttrycznym laktatorem. Jesten w stanie sie poświęcić. Czy jak rozbujam laktacje to okres mi na jakis czas zaniknie? Prosze o odpowiedz doswiadczone mamy

Gość gość
tak, można mieć okres i karmić.

Gość gość
Dziękuję za odp. A czy na tym etapie jesli pokarm mi zanika moge rozbujac laktacje?

Gość luna0207
ja dostałam okres trzy miesiace po porodzie,a piersi miałam pełne mleka. Mimo wszystko ptrzystawiaj systematycznie to powinna sie rozbujać

Gość gość
Przystawiaj jak najczęściej, odciagaj i zmień dietę na pobudzającą laktację. Swoją droga podziwiam - mnie karmienie nie sprawiało przyjemności i z radością zakończyłam to w 6 miesiącu :)

Gość gość
Sposoby pobudzania laktacji Przede wszystkim należy karmiącej mamie zapewnić spokój, zwłaszcza w początkach karmienia, kiedy oboje z dzieckiem uczą się siebie. Pomocne może być karmienie w cichym, spokojnym miejscu. Zwiększenie częstotliwości karmień. Jeśli dziecko słabo przybiera na wadze, warto częściej je przystawiać do piersi, co 1,5-2 godziny w ciągu dnia, a w nocy co 3 godziny. Korekta techniki ssania sprawi, że dziecko chwyci brodawkę głębiej i ssanie będzie efektywniejsze, co z kolei zwiększy produkcję mleka. Pobudzanie piersi laktatorem - przez kilka dni po karmieniu można odciągać niewielkie ilości mleka w celu pobudzenia piersi do intensywniejszej pracy, wystarczającej do pokrycia zapotrzebowań dziecka. Picie wystarczającej ilości płynów i dobrze zbilansowana dieta - karmiąca mama musi się dobrze odżywiać i zapewniać swemu organizmowi odpowiednią ilość płynów - 1,5-2 litrów dziennie.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. , zaluje ze od początku nie robilam wszystkiego jak nalezy. Ale sprobuje pobudzic laktacje moze sie uda

Gość gość
Nie wprowadzajcie autorki w błąd -jesli laktacja zanika to choćby nie wiem jak często przystawiała do piersi lub odciągała laktatorem-nie rozbudzi na nowo laktacji.

Gość gość
nie gadaj glupot, ja mialam na poczatku malo mleka w piersi, nawet dokarmialam mm, ale non stop przystawialam, pilam herbatke laktacyjna hipp i mleka mialam mega. poswiec sie dzidziusiowi troszke, trzymam kciuki

Gość gość
Nadal może rozbujać laktację, nie wprowadzajcie autorki w błąd. Najważniejsze, że chce - to już połowa sukcesu. Powodzenia!

Gość gość
Oczywiście, że tak, można nawet wrócić do karmienia po kilku miesiącach, trzeba dużo samozaparcia.