Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

idealna mama i żona

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie z tego co tutaj czytam to stwierdziłam że jestem idealna mama i żona bo : urodziłam sn, karmię piersią już 17 miesięcy, gotuje 2 daniowe zdrowe obiady co dzień, mam warzywa z własnego ogródka, choduję kury i mam swojskie jaja , mleko od sąsiada swojskie, nie wróciłam do pracy , dom prowadzony super, odkurzam i myje podłogi co dzień. nigdy nie dawałam dziecku słoiczków , ani mm , ani parówek , wedliny robie sama

Gość gość
A to nie powinnaś właśnie wrócić do pracy żeby być idealna? Tutaj wszystkie pracują czyt. mają własną działalność. tez ja masz?

Oooo nie kochana :classic_cool: A czemu nie wróciłaś do pracy? :classic_cool: Idealna byś była, gdybyś nie była utrzymanką, a tak... Przykro mi, nie spełniasz jednak kafeteryjnych norm! :D 🖐️

Gość gość
Idealna heh, a ja ci powiem że nie robię tego wszystkiego co ty itp itd i wcale nie uważam się za gorszą a ideał zależy od tego co kto lubi i co się komu podoba :)

Gość gość
Chleb pieczesz sama, pierzesz w orzechach? Czytasz składy chusteczek nawilżających? Kosmetyków?same eko używasz?

Gość gość
to jak ja, tylko w moim przypadku byłabym idealną dziewczyną :) Dobrze się prowadzę, jak seks to tylko z partnerem (aż sam mnie będzie błagał żeby dać mu odpocząć), nie lecę ani na kasę, ani na wygląd, jestem miła, uczynna, chociaż potrafię pokazać lekko zadziorny charakterek, a niektórym się nawet podobam w realu :)

Gość gość
to ja autorka , nie wróciłam do pracy żeby być z dzieckiem w domu i nie musieć go zostawiac w żłobku czy z opiekunką, poza tym mój mąż zarabia 5000 zł netto mieś. wiec nam nie brakuje

Gość gość
idealna mama i żona, to ta która kocha swoją rodzinę bezwarunkowo i nie szczędzi im czułości;) ale warunki masz z******te. ja mieszkam w centrum wielkiego miasta i naprawdę ci zazdroszczę:) pozdrawiam!!!

Gość gość
no wiesz idealna mama i zona nie dba o porzadek i jedzenie, tylko o dobry bastroj meza i dziecka. Sorry , nikt sie nie cieszy z czystej podlogi jakos specjalnie

Gość gość
nie jesteś idealna bo masz braki w zakresie szkoły podstawowej :) "choduje"?????

Gość gość
No ale jesteś niestety utrzymanka, prostytutką, bez ambicji.

Gość gość
Robisz mężowi każdego dnia loda przed podaniem obiadu?No gadaj!!

Gość gość
A za 10-15 lat wypowiedź twoja będzie taka."Byłam idealną żoną, matką, gospodynią.Nie wróciłam do pracy by zająć się domem a on mnie zdradził i chce rozwodu i zostałam bez niczego"

Gość gość
No ale jesteś niestety utrzymanka, prostytutką, bez ambicji. x ale kretyński wpis, żenujący poziom. nie wiedziałam ze żony są prostytutkami :) widze ze masz jakieś przykre doświadczenia.

Gość gość
ale ta kafeteria jest chora, byle by tylko komuś kopa sprzedać, banda zakompleksionych ignorantów. nie ważne co powiesz, zawsze cię wyśmieją. pozdrawiam autorkę:)

Gość gość
nieprawda ja napisalam szczerze i bez obrazania autorki, ze pelne gary i podlogi na blysk to nie definicja idealnej zony i matki

Gość gość
jak to nie? w ten sposób również dba o rodzinę, pewnie też się nimi troskliwie zajmuje, to jasne, pewnie gość dziś ma taki typ matki, co to nie wiadomo- ani matka ani przyjaciółka, typ miastowy, obiad szybki, byle jaki, czasem pogada, pośmieje się z rodziną czy coś, w jakiś sposób też okazuje rodzinie zainteresowanie, ale to tyle :)

Gość gość
To widocznie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem bo z tego co tutaj się pisze to jesteś kurą domową :D

Gość gość
tak jest kurą domową ale także szczęśliwą kobietą, która umie zadbać o swoich najbliższych i ma właściwe priorytety w życiu. Autorko gratuluje że umiesz odnaleźć szczęście w codziennym życiu.

Gość gość
nie ma co im tłumaczyć, z resztą co miastowy może wiedzieć jak wygląda prawdziwa gospodyni, matka i żona :)

A to ciekawe, bo z tego co ja sie zdazylam dowiedziec z Kafe, to jestem beznadziejna mama ;) Na szczescie mam to gdzies, jestem szczesliwa, i mam szczesliwe dziecko 🖐️

Gość gość
Co to sa orzechy do prania??

Gość gość
ależ autorko! a co z Twoimi ambicjami, realizacją zawodową, PASJAMI?! a na fitness, zumbę, aerobik i kung-fu chadzasz? bo jak nie, to niestety nie jesteś idealna! jeśli na dodatek nie uczysz się japońskiego i gry na ukulele stwierdzam, że jesteś zwykłą kurą domową bez PASJI! ;)

Gość wkurzonaMatka
Wiecie jaka jest idealna żona i matka? Żona - kiedy mąż myśli o Was każdego dnia i nie może sie doczekać powrotu do domu. Matka - kiedy juz dorosłe Wasze dzieci powiedzą: "mamo byłaś i jesteś najwspanialszą mamą pod słońcem" I kwestia życia EKO, posprzątanego domu i pracy zawodowo lub w domu nie ma tu znaczenia. Dla każdego mężczyzny i dziecka co innego oznacza słowo "idealna".

Gość gość
ja tez jestem zwykłą kurą domową bez pasji:) chociaż pasją są moje dzieci, latanie ze szmatą i gotowanie :) ale jestem bardzo szczęśliwa, mam dwoje dzieci (6 i 4 lata), mąż super zarabia, mamy swoje mieszkanie w bloku (3 pokoje), nie biorę żadnych zasiłków, nawet rodzinnego więc nie okradam waszych składek :)