Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa PRZEDSIEBIORCZE BABKI

Polecane posty

Gość gość

Czy wlasna dzialalnosc jest do ogarnięcia? Zusy, urzędy,pity,vaty ,podatki ? Stoję przed dylematem powrotu z macierzynskiego na etat 2-3 netto lub zalozyc dzialalnosc ... Tylko przeraza mnie ogrom papierologi

Gość gość
a masz juz jakis pomysl na ta dzialalnosc?

Gość gość
* czy są tu mialo byc ;) pomysl mam ale boje się ze nie wypali a ja wpadnę w dlugi :( generalnie mialabym ok 20 klientów miesięczne i nawet przy 2 umowach byliby to ok 2-3 tys na czysto a robilabym to co lubię

Zależy jaka to działalność. Ja dwa lata korzystałam z dobrej księgowej, teraz jestem na wychowawczym, ale po powrocie mam zamiar ogarnąć to wszystko sama - myślę, że dam radę ;) Ale to wszystko zależy - czy to usługi czy handel, ilość papierów, faktur, czy to będzie kasa fiskalna czy wystarczy Ci kpir, itp, itd. Do tego wysyłanie co miesiąc rozliczeń do skarbówki, zus.. Szczerze - jeśli jesteś na początku drogi, poszukaj dobrej księgowej. To jest koszt ok 150zł/mc, ale masz spokojną głowę, ona jest ubezpieczona od ewentualnych wpadek, nic się nie dzieje, śpisz spokojnie. Przez ten czas możesz się wszystkiego nauczyć.

Gość gość
A w jakim kierunku chcesz iść? Znaczy się z jaką branżą się chcesz związać? Bo teraz podobno wchodzą od nowego roku nowe rozporządzenia o posiadaniu kas fiskalnych. Czytałam na www.ksbiuro.pl, że będą ją musieli wprowadzić lekarze, doradcy podatkowi, fryzjerzy itd.