Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A teraz be ściemy, która ma na to wszystko czas?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mamą starszego już dzieciaka i cyztając kafeterie dowiedzialam sie jak straszna mama jestem:P Po pierwsze wracam o 18 z pracy i nie ma juz u nas gotowania, na kolacje jedynie cos na szybko przyrzadzimy. A ja tutaj czytaj ze mamy same chleb pieką, robią jogurty, majonezy,a do tego jeszcze mrożą obiady i maja super czysty dom:OCzy któraś z takich pań pracuje, ma inne jakieś obowiazki?

Gość gość
to są mamoboty, mamy nowej generacji

Gość gość
Ja pracując bylam bardziej zorganizowana niz teraz jak siedzę w domu. Tak jak piszesz byl blysk w domu , pieklam chleby, codziennoe gotowalam inny obiad. Kocham gotować i to niebyl dla mnie zadne problem. Jednak ja teraz jestem w domu to ciezej mi sie w sobie zebrać dodatkowo dziecko jest w wieku kiedy chce we wszytkim pomagac . Tylko niestety ta pomoc zazwyczaj jest dodatkowym utrudnieniem ;-)

Gość gość
Nie, po prostu to ściema. Nie przejmuj się. Ja się dowiedziałam, że jestem wyrodną matką bo nie gotuję obiadów z eko marchewki od zaprzyjaźnionego rolnika, moje dziecko jest opóźnione w rozwoju bo tu dzieci zaczynają mówić zdaniami w wieku 6 miesięcy a na roczek jeżdżą na nartach po alpejskich stokach, a mąż to cham i prostak bo nie rzuca się do pomocy przy dziecku po ciężkim dniu pracy i w dodatku pije piwo :D Nic tylko w łeb se palnąć.

Gość gość
ja jestem dopiero w ciazy, z pracy wracamy z mężem o 18.45 i zawsze robie kolacje na ciepło a sumie drugi obiad, to zajmuje 15 minut

Gość gość
Ja jestem mama 3,5 latka i tez jak czytam niektóre wpisy to zastanawiam się czy ze mną wszystko ok?nie opiekę chleba,nie robię obiadów z 2 dan,mimo ze gotuje codziennie i ogarnia dom codziennie czasem brak mi czasu.jestem pelna podziwu wszystkim mama które maja blysk w mieszkaniu,przetwory różnego rodzaju,prowadzą ogródek do tego pracują i zajmują się dziećmi.

Gość gość
22:08 "mąż nie rzuca się do pomocy"?! Mąż nie jest od pomocy, jest rodzicem jak i ty. Mój się rzuca i rzucał jak siedziałam na macierzyńskin, mimo że pracuje po 12h

Gość gość
No właśnie, przecież kafeterianki mają cudownych mężów, dlatego podczas gdy one pieką chleby, mężowie pucują podłogi, karmią dzieci i strugają zabawki z wyhodowanego w ogródku eko-drzewka.

Gość gość
I nie zapominajmy, że to wszystko po 12 godzinach ciężkiej pracy jako prezesi banków i dyrektorzy dobrze prosperujących firm :D

Gość gość
Heh, czas się musi znaleźć- na gotowanie, pranie, sprzątanie i to w taki sposób, żeby coś jeszcze z tego czasu znaleźć dla dziecka i męża. Ja mam wszystko po pracy zrobione:obiad, porządki...itp, ale prawda jest taka, że wszystko zrobione "po łebkach", nie pamiętam już kiedy robiłam jakieś gruntowne porządki, czy pracochłonny obiad z dwóch dań;/ wszystko byle było i w pośpiechu. I sądzę, że 90% matek tak ma:)

Hej :) Ja mam ;) Mam jedno dziecko. 2.5 roku. Chodzi do przedszkola, ja pracuje. Mam dla niego ugotowany obiad (raz na dwa dni), w domu na blsyk (ale mam panie do sprzatania, jako ze odkad maly sie urodzil wole z nim spedzac czas ktory musialabym poswiecic na sprzatanie). Piore, prasuje. Chodze z malym na dwor. Jest spoko. PS, nie pieke chleba ani batonow zbozowych. Jemy produkty organiczne ze sklepu i mamy sie swietnie ;) 🖐️

Gość gość
Z pracy wracam ok. 17 (oprócz piątku, wtedy zaczynam wcześniej ale kończę o 15), mąż pół godziny później. Chleb owszem, robimy: w weekend, robot wyrabia, piekarnik piecze. Kroję na porcje i mrożę. Obiadów nie robimy na co dzień, bo córka je w szkole, my w pracy. Kolacje owszem, jakieś omlety, sałatki itp. szybkie rzeczy. Dom jest normalny, raz-dwa razy w tygodniu odkurzamy, ścierka, przetarcie łazienki. Jak się to robi regularnie a mieszka niewiele (w sumie to przecież sypialnia ;) ) to brudem przecież nie zarośnie ;) Aha, mamy jeszcze ogródek warzywny, którym większość roku się trzeba zajmować i przetwarzać płody rolne :P

Gość gość
Aha, majonez też robię domowy, bo jadamy tak rzadko, że nie opłaca się kupować. Ale nie wiem, co to za wyczyn, skoro z mikserem to 5 minut roboty?

Gość gość
Ja pracuję 3 dni w tygodniu po 8 godzin. te dni kiedy mam wolne a dziecko jest w szkole (8 lat ma) jestem naprawdę w stanie zrobić dużo. gotuję, sprzątam, piekę domowe chleby i ciasta :) mam też czas na kawę z koleżankami, na czytanie książek, na ruch, fitness - np dziś w dzień biegałam godzinę a wieczorem 3 godziny temu byłam na pilates.

Gość malinoowka
Ja codziennie gotuje (ale nie dwudaniowo), mieszkanie mam ogarniete, chleba co prawda jeszcze nie pieklam ale ciasta to i owszem. W sumie to nawet chcialabym wrocic do pracy ale niestety musialam zrezygnowac- sila wyzsza. Aktualnie startuje z wlasnym biznesem bo uwielbiam piec i dekorowac torty i jakies grosze juz na tym zarobilam. Nie uwazam sie za idealna mame, a gotowac po prostu uwielbiam wiec nie sprawia mi to duzo problemow. Dziecko jak na razie spokojne na tyle ze jest w stanie wysiedziec 30 min w foteliku w kuchni i przygladac sie jak robie obiad. Jedyny warunek- musze non stop spiewac :)

Gość gość
Ja tez wracam do domu po 18.00 i tez nie mam czasu na generalne porzadki, gotowanie obiado-kolacji... No moze inaczej ;) : czas by sie znalazl ale mi go szkoda :P, wole po powrocie z parcy z corka sie przez chwile pobawic niz na mopie latac :P Porzadnie sprzatamy raz w tygodniu, zazwyczaj w sobote ... albo i nie :P Czasami wolimy ladna pogode wykorzystac i na rowery, do ZOO albo do parku rozrywki pojechac :P

Gość gość
U nas też bardzo nieidealnie w domu :) Nie ma co prawda bałaganu, ale nie powiem, żebym chleby sama piekła :) wracamy do domu po 18, gotuję raz na dwa dni, czasem jemy zapiekanki (domowe), różnie. Mój dom nie lśni, ale też nie jest brudny. Coś pomiędzy -0 w normie. W weekendy staramy się razem szybko posprzątać a potem spędzić razem czas - gdzieś pójść. Często w niedziele chodzimy do Teatru Małego Widza, czasami do ZOO, a jak jest pogoda to spacer :)