Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy to się skonczy

Polecane posty

Gość gość

To 14 tc. Leżę. Ledwo zyje. Dom i dziecko zarasta brudem. Na nic nie mam siły. Kiedy to się skonczy? Tylko nie piszcie ze za 26tygodni

Gość gość
moze skonczyc sie wczesniej, w koncu bywaja wczesniaki ale nie wiem czy taka wersja jest dla ciebie satysfakcjinujaca

Gość gość
Zabawne. Ha. Ha . Ja serio pytam czy ktoś miał taki totalny brak sił na tym etapie a potem się poprawiło?

Gość gość
Nie. Nie 2 miotu je. Mdli mnie ciągle. Ale jestem taka słaba ze wstać nie moge z lozka.

Gość gość
sprawdzalas sie pod kontem anemii?

Gość gość
Chyba przesadzasz....

Gość gość
Trudno powiedzieć bo to różnie bywa. Czasem tak jest aż do porodu ale przeważnie ok. 2 trymestru mija.

Gość gość
U większości kobiet drugi trymestr jest zdecydowanie najlepszym czasem. Ty właśnie go zaczynasz. Jest więc nadzieja :)

Gość gość
Nie mam anemii. Wyniki dość dobre. Nie przesadzam. Dziś kilka razy się zebrałam w sobie. Wstałam i po chwili siadałam tam gdzie stałam bo tak mi się w głowie kręciło. Łapie zadyszke przy najprostszych czynnosciach

Gość Esen
Mialam podobnie, ale u mnie trwalo to krócej, juz kolo 9tyg bylo w miarę ok. Nie wymiotowalam, tylko mdlosci i totalny brak sil. Powinno minąć :) kiedyś ;)

Gość gość
Im dłużej leżysz tym gorzej się czujesz ( wiem to po sobie ). Zmuś się do wstania ( najgorzej jest wstać, potem już idzie lepiej ) i chociażby połażenia po mieszkaniu, uchyl okno, wyskocz do najbliższego sklepu, albo zaproś koleżankę. Ja też co rano zmuszam się do wstania ( nie idzie łatwo ). Idę do sklepu i potem już jest znacznie lepiej :D

A nie nie .. zadyszka zostaje ;) hehehe Jestem w polowie i tez czasem mi się za wróci w glowie, muszę usiąść, odpocząć ale ogólnie silny wrocily.

Gość koniaczek w kieliszku
ja też tak zdychałam od 11 tygodnia do końca ciąży :( nic na to nie mogłam poradzić, bo w pierwszej ciąży super siła i mega moc :o nie rozumiem co się stało, wyniki miałam wszystkie dobre. Musiałam zrezygnować z pracy bo nie mogłam myśleć :o

Gość gość
to i tak się w miarę czujesz-ja przez 2 miesiące rzygałam jak kot-masakra-ale pózniej to minęło...ale raptem w ciąży przytyłam tyle ,ile ważyło dziecko-3,5 kg...

Gość gość
u mnie przeszło około 17-18 tygodnia, a wcześniej masakra. Z tym, że zaczęłam się kłaść z córką w ciągu dnia chociaż na godzinę i na wszystko mam więcej siły.

Gość gość
LENKA nie nie miałam. To się robi jakieś dodatkowe badanie z krwi. Dzieki dziewczyny. Juz myślałam że to tylko ja taka nie normalna. Pierwsza ciaza jak marzenie. Druga... szkoda slow

To są badania z krwi. Żelazo jest składnikiem hemoglobiny zawartej w erytrocytach (czerwonych ciałkach krwi), które transportują tlen do wszystkich tkanek organizmu. Jeśli w diecie żelaza jest za mało, we krwi brakuje erytrocytów i mechanizm dotleniania staje się niewydolny. Skutek? Osłabienie, bladość skóry, łamliwość włosów i paznokci, zajady w kącikach ust, uczucie zimna, bóle głowy, bezsenność, podatność na infekcje – to mogą być objawy niedoboru żelaza i wynikającej z niego niedokrwistości. Magnez: Sygnały ze strony układu nerwowego i mięśniowego: nadpobudliwość nerwowa (stany lękowe, nerwice, tendencje depresyjne, histeryczne, hipohondryczne, agresja, kłótliwość, zaburzenia snu, ucisk w klatce piersiowej, duszności), zawroty głowy, omdlenia, drgania, drżenia i skurcze mięśni, bóle kręgosłupa, mrowienia, przykurcze, kłucia itp. W przypadku niedoborów magnezu objawy te powodują wzrost poziomu stresu, co z kolei powoduje jeszcze większy niedobór magnezu i… błędne koło się zamyka. Potas Puchną ci nogi albo ręce, masz nadciśnienie lub nieregularne bicie serca – to mogą być objawy niedoboru potasu. O braku tego pierwiastka w organizmie mogą też świadczyć skurcze mięśni nóg występujące podczas wysiłku i w upał. W ten sposób organizm sygnalizuje, że wraz z potem uciekło z niego zbyt dużo potasu i trzeba go uzupełnić. O niedoborze potasu może też świadczyć podenerwowanie lub zmęczenie.

Gość gość
Bardzo Ci dziękuję zbadam to

Gość tertio
Jak podejrzewasz niedobory magnezu, to spróbuj może kuracji solą ojca Beno, to łatwa do zastosowania kuracja która dużo szybciej uzupełni ci braki w organiźmie niż łykanie tabletek (które często mają dużo mniej magnezu niż wynosi dzienne zapotrzebowanie). O tej metodzie pisze dr Pokrywka w swojej nowej książce, więce info tutaj: http://nazdrowie.drpokrywka.pl

Gość gość
Ja tak miałam,skończyło sie po 22 tygodniu. Trzymaj się i mierz ciśnienie a jak niskie to kawa.Powodzenia :)